MSI GT73EVR 7RE TITAN Düşük Performans Sorunu

Peki OEM key nedir? Nasıl kullanılır? Bilgi verebilir misin?
OEM key bildiğimiz Windows keyi. OEM keyler tek seferlik kullanılır ve anakartın içine kaydedilir yani aynı keyi başka bilgisayarda aktifleştiremezsin ucuz olduğu için çok tercih ediliyor. 20-30 lira civarında Windows 10 OEM key satılmakta.

Teşekkür ederim @Msevket44 peki benchmark testi yaptığımda işlemcimde bir sıkıntı var mı sence?

Son düzenleyen: Moderatör:
Beklentinin biraz altında kalmış ancak bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Belki stres testi esnasında tam performansında çalışmamış olabilir. Genelde bu civarda puan alıyorlar 64-70 arası. Çoğunluk 67-69 arası.

@Msevket44 Ya arkadaşım inan sorunlardan kurtulmak için yeni bilgisayar alayım dedim ama sorunları bitmiyor. Şu sistemin değerleri normal mi?
  • GTA V 45-70 FPS
  • Watch Dogs 2 45-60
  • Battlefield 1 DX12 55-80
  • PUBG 70-100
  • Black Desert 120 Savaşlarda 70-120 arası
  • Assasin's Creed Syndicate 60
  • Aion 150.

Kısaca bu özelliklere bu FPS değerleri normal mi?

Bahsettiğiniz iki değer var. Siz ortalama olarak örneğin GTA 5' te genel olarak 70 fps alıyorsanız bu normal iyi ha sürekli 45 fps kadar düşüyorsa bu tarz fps normal değil. Genel olarak baktığımda biraz düşük gözüküyor. Özellikle BF1' de 55 FPS düşük kalmış. Anlık çatışma patlama efektlerini saymazsak 70-100 fps arası alman gerekiyor. Ancak videolara baktığımda oyunlarda anlık olarak FPS düşmesi çok oluyor örneğin izlediğim videolarda gta 5 gibi araba sürerken 80-90 FPS alırken birden etrafına baktığında anında FPS düşmekte 55 FPS kadar. Sende de bu durum mevcut diye düşünüyorum.

Evet öyle diyebilirim zaten. Bunun için ne yapmam gerekiyor? Ben şöyle düşünüyorum orijinal bir sistem alayım ve bu şekilde FPS sorunlarım devam ederse yetkili servisine göndereyim diyorum...

Hiçbir fikrim yok :/. Türk yada yabancı forum sitelerinde bu modeli yazıp kullanıcıların yaptığı çözümler varsa onları deneyebilirsiniz. Windows sürekli arkaplanda çalışıyorsa format atmayı dene derim sıkıntı olmazsa sizin için. Sorunu çözmese bile hafifletebilir diye düşünüyorum.

işlemci %100 olayını çözdüm artık normal çalışıyor. Ama fps de bir değişiklik olmadığını düşünüyorum. Ben MSI a ingilizce bir mail attığımda sistem detaylarımı gösterecek bir program indirmemi ve o metin belgesini onlara atmamı söylediler ve attığım da hiçbir sorun görmediklerini dile getirdiler. Ama türkiye msi yetkili servisine mail attığımda yollayın bakalım tarzında bir dönüş aldım. Ama diyorum ki ben orijinal sistem kurmadan yollamayayım...
Grafikler Max. @Msevket44

50 FPS alıyordum Watch Dogs 2'de. Ben bir orijinal Windows ile format denerim olmadı yetkili servise yollarım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…