MSI GTX 1050 Gaming X Overclock Performansı

Subizaretta

Hectopat
Daha fazla  
Kartım MSI GTX 1050 Gaming X bu kartıma overclock yapıyorum, overclock nasıl yapıldığını biliyorum fakat tam emin değilim bir şeyleri yanlış yapıyorsam siz beni uyarabilirsiniz. 15-20 dakika da bir 10-15+ artıyorum fan hızı %60'da, bir sorum var neden kart çok serin çalışıyor bu overclocka rağmen ?

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    245 KB · Görüntüleme: 877
Çalıştırdığın uygulama ekran kartına tam yüklenmiyor da, o yüzden. Onun yerine Unigine Heaven Benchmark 4.0 öneririm. Testi başarıyla tamamlarsa kartın stabil sayılır. :)

Sen biraz fazla ileri gitmişsin. Onun ayarlarını bir başa çek. Sonra dediğim değerlere olacak şekilde ayarla. Yoksa oyunlarda hata vermeye başlıyor. Daha ilerisi bir şey ifade etmez. Atacağım sitede de diyeceğim ayarların ilerisinde performans düşüşü yaşarsınız diyor. Bende gaming modeli var. Geçen overclock yaptım. Şu siteye bakabilirsin. Ayrıca 1050 çok ısınan bir kart değil. Oldukça normal serin olması. Oyun arkada açık olsun. Ekran kartı tam performans çalışırken azar azar arttır. Core Clock 1870 olana kadar yükselt. O kadarı yeterli olur. 1911 ve yukarısına çıkamıyor kart. Memory Clock da 3855 olana kadar yükselt.

Dediğim site bu: MSI GTX 1050 Gaming X 2G Review » Page 3 - MSI GTX 1050 Gaming X 2G Testing: Setup & Overclocking

Sitedekilerin aynısını söyledim zaten. Core Voltage'a dokunmana gerek yok otomatik olsun o. Ayrıca fan hızı da otomatik kalabilir, ısınmıyor zaten.

Son düzenleyen: Moderatör:
@asdllkjlasdasd Her GPU'nun silikon kalitesi aynı olmuyor. Sizin çıkamadığınız değerlere arkadaş çıkabiliyordur belki. Kullandığınız ayarı söylemek yerine arkadaşın deneme/yanılma yöntemiyle yapması daha doğru olacaktır.

Peki mesela anlamadığım nokta Afterburner ile OC yaptıktan sonra, bilgisayarı kapatsam ayarlar otomatik her açılışında OC olmuş mu olacak ? Yani hep kalacak mı o ayar Afterburner kapansa bile ?

@asdllkjlasdasd Her GPU'nun silikon kalitesi aynı olmuyor. Sizin çıkamadığınız değerlere arkadaş çıkabiliyordur belki. Kullandığınız ayarı söylemek yerine arkadaşın deneme/yanılma yöntemiyle yapması daha doğru olacaktır.

Hayır siz beni yanlış anladınız. Verdiğim site overclock konusunda uzmanlaşmış bir site. Attığım linke bakıp Türkçeye çevirirseniz dediğim değerlerin ustune çıkılması durumunda performans dusuklugune yol açacağını belirtiyor. Birçok oyunda da test yapılmış zaten.

Peki mesela anlamadığım nokta Afterburner ile OC yaptıktan sonra, bilgisayarı kapatsam ayarlar otomatik her açılışında OC olmuş mu olacak ? Yani hep kalacak mı o ayar Afterburner kapansa bile ?

Ayar ibrelerinin olduğu ana sayfanın altında solda bir işaretli yazi var her PC açıldığında aktif et diye onu isaretle. Her zaman aktif olur. Bu arada Memory Clock sende 3 binli değerlerde mi geziniyor yoksa 1900'lu değerlerde mi geziniyor? Ona gore Memory ayarı söyleyeceğim. Yine aynı şey aslında 3800'un yarısı 1900. Kanal sayısı farklı olabiliyor.

Hayır siz beni yanlış anladınız. Verdiğim site overclock konusunda uzmanlaşmış bir site. Attığım linke bakıp Türkçeye çevirirseniz dediğim değerlerin ustune çıkılması durumunda performans dusuklugune yol açacağını belirtiyor. Birçok oyunda da test yapılmış zaten.

Ayar ibrelerinin olduğu ana sayfanın altında solda bir işaretli yazi var her PC açıldığında aktif et diye onu isaretle. Her zaman aktif olur. Bu arada Memory Clock sende 3 binli değerlerde mi geziniyor yoksa 1900'lu değerlerde mi geziniyor? Ona gore Memory ayarı söyleyeceğim. Yine aynı şey aslında 3800'un yarısı 1900. Kanal sayısı farklı olabiliyor.
Şuan 3803.

Yaptığın hız aşırtma işe yarıyor mu? Bir programla stabilite ve performans testi yaptın mı? Biraz bilgi paylaş, belki biz de hız aşırtma yaparız.
Örnek: @Silinen üye 'ın yazdığı "Unigine Heaven Benchmark 4.0" testi sonuçları olabilir.

O değeri 3855'e kadar yükseltebilirsin. Kart 7gbps olduğundan(7770/2=3850)daha fazlası performans düşürür.

Ayrıca core clock'ta 1900'e kadar çıkart. Oyun oyna. Eğer oyunda değişik şeyler olursa mesela siyah ekran veya oyunun kapanması. 1860'a çekersin. Eğer olmazsa 1900 de kalsın. Verdiğim sitede adam 1911'in sınır olduğunu söylüyor daha yukarsında kart izin vermiyor.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı