MSI GTX 1050 tek fan 78 derecede sorun olur mu?

Yer
İzmir - KARŞIYAKA
Daha fazla  
Meslek
Gemi İnşaatı / Makina Mühendisliği
Selamlar arkadaşlar, belki bilen arkadaşlarım denk gelir daha önce de konusunu açtığım bir ekran kartını satın aldım. Ekran kartım MSI GTX 1050 2 GB modeli arkadaşlar. Fakat Aero ITX modeli değil sanırım. Bu linkteki karttır. FurMark'ta test ederek satın aldım. 480p, 720p, 1080p ayarlarda genelde FurMark'taki ısı eğrisi 64-66 derece arasında eğrilmeye başlıyor. Genelde 72-75 derecelerde seyrediyor. 1080p, 8X MSAA açık ayarlarda 83 dereceyi gördü uzun süre tutunca. Onun haricinde oyunlarda Steam PUBG'de 1440*900, yüksek ayarlarda yani Ultra'nın bir altı ayarlarda diyeyim 78 dereceyi gördüm. İşlemcim Ryzen 5 3600 ve 16 GB 3600 MHz RAM'im mevcut. Yüksek ayarlarda aldığım FPS 75 civarı bazen 65 oluyor bazen de 83 FPS'lere çıkıyor. CS:GO oynarken sıcaklık 70leri hiç bulmuyor. Son olarak ekran kartımın üzerindeki termal macun orijinal macunudur. Hiç açılmamış kart almaya özen gösterdim. Bu arada bilgisayar kasam Rampage 79 modeli ve ayrıca 3 adet HDD ve 1 adet SSD çalışıyor. Kasa önünde 12 cm fan hava girişi için ve kasa çıkışında 8 cm fan mevcut. Ne kadar yükselirse bu sıcaklık sorun yaşatır?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sıcaklık normal, kartın tek fanlı model endişelenecek bir şey yok. Kasanın hava akışı da kötü. Endişelenecek bir şey yok çok sorun edersen kasanın yan kapağını çıkarıp da deneyebilirsin.

Olmaz. Ekran kartının ısınması doğaldır.
Isınmasının doğal olduğunu biliyorum ama eski 750 Ti bu kadar ısınmıyordu.
Sıcaklık normal, kartın tek fanlı model endişelenecek bir şey yok. Kasanın hava akışı da kötü. Endişelenecek bir şey yok çok sorun edersen kasanın yan kapağını çıkarıp da deneyebilirsin.
90 derece üstü genel olarak kartlar için tehlikeli olmaya başlar.
Anladım arkadaşlar bir de benim işlemcimde oyunlarda 87 90 derecelere çıkıyor bir kaç kez de 92 yi falan gördü. İşlemcim de sıfır sayılır. Fakat üzerinde stok fan mevcut. Onun haricinde termal macunu 10 TL olan lardan vardı elimde ondan sürmek zorunda kalmıştım.

1050 ile GTX 750 Ti aynı güçte değil. TDP değeri de 1050 modelinin daha fazla. Ayrıca bu model tek fan, diğer çift fanlı modellerle arasında sıcaklık farkı mevcut.
4590 modeli için yüksek değerler. İyi bir termal macun kullan. Kasanın hava akışı iyi olsun. Normal aldığın termal macunla da doğru sürdüysen bu kadar değerlere yükselmemesi gerekiyor.

1050 ile GTX 750 Ti aynı güçte değil. TDP değeri de 1050 modelinin daha fazla. Ayrıca bu model tek fan, diğer çift fanlı modellerle arasında sıcaklık farkı mevcut.
Anladım hocam, aslında kasamın üstünde de fan çıkışı mevcut fakat fan bağlayamıyorum çünkü anakart engel oluyor ilginç bir durum.
4590 modeli için yüksek değerler. İyi bir termal macun kullan. Kasanın hava akışı iyi olsun. Normal aldığın termal macunla da doğru sürdüysen bu kadar değerlere yükselmemesi gerekiyor.
4590 değil hocam, o eski işlemcim. R5 3600 işlemcim. Anakartta Mortar Max. BİOS update yapmadım fakat.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı