MSI GTX 1050 Ti Gaming X Overclock

Taha Özden

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar ekran kartıma böyle bir overclock yaptım. Çekirdeği +135 yaptığımda oyunlar crash verdiği için +125'te, bellek hızım ise +850'de. Ekran kartımın markası MSI Gaming X. Soğutması gerçekten çok iyi ve 65 dereceyi bu overclock ile geçmiyor. Sizce bir sıkıntı yaşar mıyım bu şekilde kullansam ? Gerçekten 5 ila 10 FPS arasında bana yardımı dokunuyor. Fikirlerinizi bekliyorum.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2020-11-02 202813.png
    Ekran görüntüsü 2020-11-02 202813.png
    818,7 KB · Görüntüleme: 72
Hatalı voltaj verirsende uygulamalarda crash sorunu ile karşılaşırsın.

OC yaptığınız halde 65 dereceyi geçmiyorsa güzel, daha fazla bile yapabilirsiniz.

Edit: Yukarıdaki arkadaşın dediği gibi voltaj değerlerine dikkat edin.
Bildiğim kadarıyla zaten bir sınırı varmış voltajın üstüne çıkamıyor imiş. +850 bellek abartı mı sizce gerek var mıdır ?

Bildiğim kadarıyla zaten bir sınırı varmış voltajın üstüne çıkamıyor imiş. +850 bellek abartı mı sizce gerek var mıdır?

Karttan karta bellekten belleğe değişir, benim bellekler 140MHz'den sonra sorun yaratıyor. Bende hiç voltaj vermeden +130 MHz'de kullanıyorum. Ayrıca hiç çekirdeğe voltaj vermedim +100MHz çekirdek frekansını arttırdım. Zaten voltajı sona getirmişsin çip yanmadıysa bu saatten sonra pek bir şey olmaz. Yavaş yavaş arttır 1-2 saat FurMark test yap 10 MHz arttır 1 saat FurMark yap. Arttırdıkça bu süreyi arttır ki kararlı olsun hem de kararlı çalışmıyorsa işlemi geri alırsın. FurMark testi çok önemli neyin ne olduğu orada belli oluyor. Belleklerin frekansını her an düşürmeye hazır bir şekilde bekle ekran karıncalanabilir FurMark'ta iken.

Karttan karta bellekten belleğe değişir, benim bellekler 140MHz'den sonra sorun yaratıyor. Bende hiç voltaj vermeden +130 MHz'de kullanıyorum. Ayrıca hiç çekirdeğe voltaj vermedim +100MHz çekirdek frekansını arttırdım. Zaten voltajı sona getirmişsin çip yanmadıysa bu saatten sonra pek bir şey olmaz. Yavaş yavaş arttır 1-2 saat FurMark test yap 10 MHz arttır 1 saat FurMark yap. Arttırdıkça bu süreyi arttır ki kararlı olsun hem de kararlı çalışmıyorsa işlemi geri alırsın. FurMark testi çok önemli neyin ne olduğu orada belli oluyor. Belleklerin frekansını her an düşürmeye hazır bir şekilde bekle ekran karıncalanabilir FurMark'ta iken.
Kanka MSI'ın sitesinde gördüm sanırım sona çekmek tamamen güvenli diyordu core voltage kısmını.
Eğer karta zarar gelicekse yapmayacağım ve yardım isteyebileceğim tek sizler varsınız.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı