MSI GTX 1050Ti sistem toplama

ecaabil

Hectopat
Daha fazla  
Yaklaşık 3400 lira civarında tutar ile bir sistem topladım. Hem oyun oynamak hem de bölümüm gereği yazılım ve kodlamayla baya ilgili olacağım için de AMD yerine Nvidia tercih ettim. Sistem şu şekilde:

MSI Gtx 1050Ti Gaming x
MSI b150m Bazooka 2133mhz anakart
Intel i5 6500
Kingston HyperX Fury 2133mhz 8x2=16 gb bellek
Kingston HyperX Fury 120gb SSD 500/500
Seagate 1TB 7200Rpm 64MB HDD
Zalman Z3 plus +600LE 600W Ayx Mid kasa
Tunçmatik LITE-II 850 VA Line Interactive UPS

Sondaki UPS'yi alma nedenim bilgisayarın aniden kapanıp olası arızaları önlemek için. Bunun haricinde eksiği artısı nelerdir ve önerileriniz nelerdir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Parçalar gayet güzel fakat işlemcin skylake onun yerine yeni çıkan kaby lake işlemciler tercih edebilirsin i5 7400 mesela çok fiyat farkı olmayacaktır

şimdi baktım da i5 7400'ü i5 6500 den daha ucuza buldum 30-40 lira cıvarı ama Ghz bakımından daha düşük yine de kaby lake olmasından dolayı onu mu tercih etmeliyim?

Yaklaşık 3400 lira civarında tutar ile bir sistem topladım. Hem oyun oynamak hem de bölümüm gereği yazılım ve kodlamayla baya ilgili olacağım için de AMD yerine Nvidia tercih ettim. Sistem şu şekilde:

MSI Gtx 1050Ti Gaming x
MSI b150m Bazooka 2133mhz anakart
Intel i5 6500
Kingston HyperX Fury 2133mhz 8x2=16 gb bellek
Kingston HyperX Fury 120gb SSD 500/500
Seagate 1TB 7200Rpm 64MB HDD
Zalman Z3 plus +600LE 600W Ayx Mid kasa
Tunçmatik LITE-II 850 VA Line Interactive UPS

Sondaki UPS'yi alma nedenim bilgisayarın aniden kapanıp olası arızaları önlemek için. Bunun haricinde eksiği artısı nelerdir ve önerileriniz nelerdir?
Mantıklı bir sistem.Bende buna benzer bir sistem toplamayı düşünüyorum.Şuan kullanıyormusun yoksa almadın mı ?

Mantıklı bir sistem.Bende buna benzer bir sistem toplamayı düşünüyorum.Şuan kullanıyormusun yoksa almadın mı ?

Henüz almadım özel bir nedenden dolayı biraz erteleyebilirim net bir şey yok. Onun haricinde sistemdeki kasa-psu ikilisinde bir değişikliğe gittim. Kasa hala aynı ama psu yu ayrı olarak şunu aldım:
High Power 500W 80+ 37.5A Single Rail Aktif PFC Siyah ATX Fiyatı

Nedeni de hem 80+ olması hem de fiyat olarak 10-20 lira gibi bi fark ortaya çıkıyor yani istediğim zaman işlemciyi maksimum düzeyine alırsam sıkıntı yaşamak istemiyorum, zaten elektrik tasarrufu sayesinde o aradaki ücretin hayli fazlası faturamdan düşecek

Her zaman yeni nesiller önceki nesillere göre daha güncel ve güçlü olurlar tabi i3 le i7 yi kıyaslayamassın ama i5 7400 i5 6500 e göre daha iyi bir tercih.Ayrica ups almayip rami 8gb a düşürerek gtx 1060 kullanılabilir

Her zaman yeni nesiller önceki nesillere göre daha güncel ve güçlü olurlar tabi i3 le i7 yi kıyaslayamassın ama i5 7400 i5 6500 e göre daha iyi bir tercih.Ayrica ups almayip rami 8gb a düşürerek gtx 1060 kullanılabilir
Ups yi gerçekten almak istiyorum çünkü önceki bilgisayarım çık sık kesilen elektrik yüzünden ciddi hasar gördü ve şu an tabiri caizse çöp. Ram şu an için 8 Gb kalabilir ama elbette bir süre sonra 2. sini takacam o yüzden almışken 2 sini beraber alayım diyorum . Gtx 1060 ise benim bütçemi gerçekten aşar Gtx 1050 Ti ile aralarında 600-800 lira fark var o nedenle o pek mümkün gözükmüyor

Bütçenize UPS dahil mi ? Dahil değilse bu bütçeye 1060 alınabilir bence .
Evet bütçeme Ups dahil genel tutar 3350 lira civarı ama dediğim gibi ben Gtx 1050Ti Gaming X i 730 liraya alıyorken piyasada en ucuz bulduğum Msi Gtx 1060'ın 6gb lık serileri 1400 liradan başlıyor aradaki fiyat farkı beni aşar malesef

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı