MSI GTX 1070 8 GB ITX ile SLI yapmak mantıklı mı?

NoHackJustGame

Kilopat
Şu an mevcut olarak kullandığım MSI GTX 1070 ITX 8 GB modeli mevcut.
İkinci el olarak bulduğum bir ilanda 2500 TL gibi bir fiyatta satılan başka bir kart var.
SLI köprüsü alıp çift ekran kartı mantıklı mı?
Genel olarak oyun oynuyorum. F/P bakımından nasıl bakarsınız?

Şu an mevcut olarak kullandığım MSI GTX 1070 ITX 8 GB modeli mevcut.
İkinci el olarak bulduğum bir ilanda 2500 TL gibi bir fiyatta satılan başka bir kart var.
SLI köprüsü alıp çift ekran kartı mantıklı mı?
Genel olarak oyun oynuyorum. F/P bakımından nasıl bakarsınız?
2500 TL'ye GTX 1070'den daha iyi kartlar var hocam.
Örnek isterseniz GTX 1660 Ti ve RX 5600XT gibi.

İki kartta 1070le aşağı yukarı aynı performansi veriyor. Daha iyi diyemeyiz. Ama daha günceller. 6 GB 1660 Ti almaktansa 8 GB ROG 1070 almayı tercih ederim.
Daha iyi performans verdiğini sizde söylediğiniz için sonuç olarak almak mantıklı değil. ROG diye alınacaksa sırf bilemem. Zaten çok eski kartlar benim yaşadığım gibi ısınma sorunu yaşanma ihtimali yüksek.

2500 TL'ye GTX 1070'den daha iyi kartlar var hocam.
Örnek isterseniz GTX 1660 Ti ve RX 5600XT gibi.

Yani benim demek istediğim bu kart çöp olmasın daha rahat çalışsın ikisi beraber biraz olsun performans bakımından artış FPS artışı olur mu?
Yani 2500 TL'den bahsediyoruz ki çok büyük bir rakam değil.
8x2 VRAM olarak mı kullanılıyor yoksa rahat çalışıp aynı FPS'i mi veriyor. SLI teklonojisi.
Yani çift ekran kartı?

Daha iyi performans verdiğini sizde söylediğiniz için sonuç olarak almak mantıklı değil. ROG diye alınacaksa sırf bilemem. Zaten çok eski kartlar benim yaşadığım gibi ısınma sorunu yaşanma ihtimali yüksek.

Bana kalsa ne şu an 1080 Ti bile alınmaz. 2000 serisi RTX de alınmaz. Hepsi güncelliğini yitirdi. VRAM anlamında bakarsak 1070 eski olmasına rağmen daha doyurucu olur. Soğutma performansı modelden modele değişiyor evet.

Değil 1070 dinozor oldu. SLI verimliliği de berbat olur güç tüketimi/performans olarak bakarsak.

Anlıyorum teşekkür ederim. Yani demek istediğim bütçe 3000 TL olarak düşünün bu SLI mantıklı değil diyorsanız eski ekran kartımla devam edeceğim her türlü.
Bütçe sıkıntıları mevcut bu senelerde.
Biraz ucuz geldiği için demiştim.
Teşekkür ederim...

Yani benim demek istediğim bu kart çöp olmasın daha rahat çalışsın ikisi beraber biraz olsun performans bakımından artış FPS artışı olur mu?
Yani 2500 TL'den bahsediyoruz ki çok büyük bir rakam değil.
8x2 VRAM olarak mı kullanılıyor yoksa rahat çalışıp aynı FPS'i mi veriyor. SLI teklonojisi.
Yani çift ekran kartı?
SLI hakkında hiç bir şey bilmiyorum hocam bir şeyler deyip sallamak istemem. Konuyu merak ettiğim için baktım ki 2500 TL'ye alınmayacağı kesin. @kino'nun dediği gibi güç verimliliği de çok kötü olacaktır. Kendi kartınızı düşük bir fiyata satıp en iyisi 2500 TL'nin üstüne ekleyip mis gibi yeni bir kart almak.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı