Kardeşim aynı sorunları bende yaşadım, sorunun işlemciden kaynaklanıyor eğer kendine i7 6700 veya i7 7700 alırsan, 1080P monitörde FPS değerlerin gayet normale dönecek ve seni rahatsız etmeyecek. Bir seçeneğin daha var, o seçenek ise 2K bir monitör alman bu sefer darboğazdan kurtulmuş olacak işlemcine yük binmeyecek tüm yükü kartına yüklemiş keyifle devam edeceksin oyununa. Benim bu konudaki düşüncem aynı sorunları yaşayıp 1-2 ay internette çözüm arayıp en sonunda sinirlenip işlemciyi değiştirdiğim için yeni bir işlemci alman olacaktır. Eski işlemcini satarsın her türlü ben i5 6600 işlemcimi 800 liradan sattım 2 aylıktı daha tertemizdi. Başka hiç bir konuyla alakası yoktur performans düşüklüğünün o kadar söylüyorum emin olabilirsin. GTA 5 oyununda bu sorunu çok yaşamazsın 3-5 FPS farkeder, Battlefield 1 oyununda 80 FPS alırken şuan ortalama 110 FPS, CS GO oyununda 150-250 FPS alırken şuan 300-600 arası bir FPS değerim var. Yaşanmıştır tecrübeyle sabittir.
Overclock yapıp kartını yorma çünkü şuan işlemcin yetişemiyor kartına ikiside zorlanıyor uyumlu çalışamıyorlar 1080P monitör olduğu için ya işlemcini güçlendirip sistemi rahatlıcaksın yada dediğim gibi monitör alman gerekli işlemci almanı öneriyorum çünkü işlemci daha uzun vadeli bir yatırım olacaktır 2K çözünürlüğü uzun süre kullanamayacaksın.
Eklemek istiyorum RAM kesinlikle 16 GB olmalı dostum.