MSI GTX 1070 Ti Aero Sıcaklık Değerleri

Rutubettin

Hectopat
Daha fazla  
Kararsızlığın ardından MSI'ın GTX 1070 Gaming X modeli ile GTX 1070 Ti Aero modeli arasında giderken Vatan Bilgisayar çalışanının da tavsiyesiyle GTX 1070 Ti Aero modelini satın aldım. Ancak örneğin Sniper Elite 3'te ultra ayarlarda FPS 70 80 iken sıcaklık 82 derecede sabitliyor kendini. Bazı yorumlarda da bu sıcaklıkta sabit kaldığı söyleniyor. Geleceği açısından bu değerler sorun oluşturur mu? Dota 2 ve Little Nightmares'da sicaklik değerleri daha düşük ama anlaşılan yük getirecek oyunlarda 80'i göreceğiz gibi duruyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
82 düzeyinde kalıyorsa sorun yok. Üstüne çıkıyorsa müdahale etmek gerekebilir. Bu tür alt seviye modellerde görülebilecek değerler.

Vatan çalışanlarına güvenmeyin, tavsiyelerine kulak vermeyin. CL değeri yüksek olan RAM daha iyi diye bana öğüt veriyorlardı... Kendiniz araştırın bakın mis gibi platformlarımız var burada dillendirin probleminizi. Ayrıca 80-82 bandında sabit kalıyorsa problem teşkil etmez, kasanın hava sirkülasyonu iyiyse problem olmaz. Ha daha da ısınırsa ileri dönemlerde, GPU'lar için soğutma blokları satılmakta, GPU'nuza uygun geniş bir blok bulursanız üzerine de basınç değerleri yüksek fan takarak çözüme ulaşabilirsiniz.

Sıcaklık ve CW sorunundan dolayı 40 günlük MSI GTX 1070Tİ Armor kartımı iade talebiyle servise gönderdim. Hadi sizinki tek fan anlarım da benimki çift fan olduğu halde 82 dereceye kilitlenip kalıyordu.
Kış aylarındayız üstelik. Ben şunu anladım MSI kartlar Gaming ve Gaming X harici alınmaz. Aynı çipsetli kartlar 65-70 bilemedin 75 derecede çalışırken 82 derece fazla geldi bana. Sonuçta elektronik ürün bu. Ne kadar sıcak çalışırsa ömrü o kadar kısalır diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
Sıcaklık ve CW sorunundan dolayı 40 günlük MSI GTX 1070Tİ Armor kartımı iade talebiyle servise gönderdim. Hadi sizinki tek fan anlarım da benimki çift fan olduğu halde 82 dereceye kilitlenip kalıyordu.
Kış aylarındayız üstelik. Ben şunu anladım MSI kartlar Gaming ve Gaming X harici alınmaz. Aynı çipsetli kartlar 65-70 bilemedin 75 derecede çalışırken 82 derece fazla geldi bana. Sonuçta elektronik ürün bu. Ne kadar sıcak çalışırsa ömrü o kadar kısalır diye düşünüyorum.
Evet dediğiniz doğru ancak bazı modellerde Armor gayet iyi soğutma sağlarken bazı modellerde sağlayamıyor özellikle üst oyuncu kartı ise.
Son durum ne peki kartta?

Evet dediğiniz doğru ancak bazı modellerde Armor gayet iyi soğutma sağlarken bazı modellerde sağlayamıyor özellikle üst oyuncu kartı ise.
Son durum ne peki kartta?
Vatan aracılığıyla ayın 15 inde yani 5 gün önce kartı gönderdim. Dün ServisPoint i aradım. Kart yeni geldi dediler. İade taleb ettiğimi yazılı şikayet formunda belirtmiştim. Umarım iade olur. 3K TL nin üzerinde para veripte böyle sıkıntılar yaşamak insanı kasıyor.

Herhangi bir sorun yaşamazsınız lakin eğer ki sıcaklığı düşürmek istiyorsanız MSI Afterburner programı ile GPU CLOCK'u -400 e çekip oyunlarda Vsync açarsanız kartın performansı hem düşmüyor hem de 60FPS değerlede bile %40-50 fan kullanımıyla derecesi 50-55-60 derece aralarında kalıyor genellikle 55 derece denebilir. Bu dediğimi yapmasanız bile o kartlarda 80 derece gibi bir sıcaklık gelecekte de size sorun çıkartmayacaktır ki zaten 3 yıllık garantiye sahip oluyor MSI kartlar.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı