MSI GTX 1070 Ti Armor Isı Sorunu

BigBlueTR

Kilopat
4. ay önce masaüstü bilgisayarımı topladım. Sistem şöyle;
Sistemi ilk topladığımda MSI GTX 1050 Ti kartım ile kullandım. 1 hafta önce kadar da Vatan indiriminde MSI GTX 1070 Ti Armor aldım. Genel olarak sistemden memnunum. Ancak GTX 1070 Ti'den sonra oyunlarda ekran kartı sıcaklığı 82 dereceye oluyor.

Mesela MSI GTX 1050 Ti Gaming X ile PUBG oynarken kartım maksimum 70 dereceye çıkıyordu.2 kartla da işlemcim oyunlarda 55 derece.

GTX 1070 Ti dediğim gibi 82 dereceye kitlenip kalıyor.İstersem 6 saat oyun oynayayım herhangi bir performans kaybı, drop vesaire yok.

Benzer konulara baktığım için kasanın linkini koydum bakabilirsiniz. Kasada fan ve havalandırma yönünden sıkıntı yok. Zaten kasa içi ile dışı ile devasa. Sağı-solu açık yüksek bir yere konumlandırdım ki rahat hava akışı sağlayabilsin.

Sorum şu ki bu ekran kartı sıcaklığı normal mi? Yakın zamanda başıma bir sıkıntı çıkartır mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Armor modelinin o dereceleri görmesi normaldir. Yapacak bir şey yok. Korkulacak değerler olmadığını söyleyebilirim.

1050 Ti ile 1070 Ti gücü bir değil bu arada. İkisinin ısı karşılaştırmasını yapmak doğru değil. Ki zaten modelleri bile bir değil.

Daha iyi soğutmalı bir model olsaydı ısıyı 70 derece civarında sabit tutmaya çalışırdı. Çıksa çıksa 75 dereceye çıkardı. Senin değer çok yüksekte değil çok düşükte. Normalin bir tık üstü diyelim.

Öncelikle cevaplarınız için teşekkür ederim.Tamam kart güçlü fazla enerji çekiyor.O zaman referans kartlar ne durumda abi?GTX 1070ti nin referansı yani tek fanlı modeli yük altında 90 derecede mi çalışıyor?
Bir de hafiften bir CW durumu var sanki.Bunu kabul ediyorum.Menü geçişlerinde 400 fps i geçince (ki vsync açık olmasa 1800 fps leri görüyorum) hafif bi cızırtı var.Güçlü kartların laneti bu olsa gerek.

Afterburner fan devrini otomatik 82° olarak sabitlediği için gürültüden feragat edip o derecede çalışıyor. Fan devrini elle yükselttiğinde sıcaklık düşer ama bu sefer gürültü artar. Yani anormal bir durum yok. Olsa 1 yıldır aynı şekilde yükte 82° kullandığım 980 Ti şimdiye çoktan bozulmuştu. Kıyasladığın 1050 Ti ile 1070 Ti'nin güç gereksinimini, ısınma potansiyelini bir tutmamak lazım.

Selam arkadaşlar.
Kartı ısınma ve CW şikayetleriyle bugün garantiye gönderdim. 20 iş günü süresi var dediler. İade talep ettim. Eğer iade talebim olumlu sonuçlanırsa aynı kartın Gaming modeli veya indirimde RTX 2070 düşünüyorum. Gelişmeleri buradan paylaşmaya devam edeceğim.

Biraz önce ServisPoint i aradım. Kartın test edildiğini ve herhangi bir sorun görmediklerini söylediler. Kartı göndermişler yarın elime geçer muhtemelen.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı