MSI GTX 1070 Ti aşırı ısınma

Zekeriyaa

Hectopat
Ben kısa zaman önce GTX MSI 1070 Ti aldım. Fakat kart cok ısınıyordu, eski bir kasam var dedim. Onu değiştirdim ama şu an yine aynı şekilde aşırı ısınıyor. Temper glass a elimi sürüyorum, kış aylarında beni yalnız bırakmıyor. Ben de buna çözüm arıyorum. Nerede olabilir sıkıntı anlamıyorum. Bir tanıdık kasanın üstüne 2 tane fan al, rahatlar dedi fakat bilemedim. Belki sorun öyle bir sorun değildir diye dedim, içimi açıp 100 TL'lik termal macun süreyim diye ama yemedi garantisi var diye.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sistem bileşenlerinizi ve kasanızın resmini atabilir misiniz?

Isınıyor diyorsunuz peki bunu tahmin ederek mi diyorsunuz? Isı değerlerinizi paylaşır mısınız lütfen...

Ekran kartı kaç derece oluyor ? Kasanın sıcak olması normal çünkü zaten o kart 60-70 derecelerde çalışmalı. Sıcak gelmesi çok ısınıyor demek değil.

Kasa ve ekran kartının tam modelini de yazarsan iyi olur.

Kart eski denilebilecek bir kart o yüzden termal macununu yenilemenizi öneririm.

Sistemdeki tüm bileşenleriniz nedir? Farklı açılardan kasa içi ve dışını fotoğraf atar mısınız? Yüksek dediğiniz sıcaklık derecesi kaç civarları?

Sıcaklığı şimdilik atamıyorum lakin bileşenleri şunlar

Ryzen 5 2600.
MSI GTX 1070 Ti
RAM'im eski 2133 MHz 8 GB Single RAM
Anakartım ASUS ROG STRIX B350 F GAMING
Kasada MSI MAG pylon 3X tempered glass
PSU ise 650W lakin 80+ falan yok
SSD yok
HDD 1 TB Seagate

Bileşenlerim bunlar.
Kart eski denilebilecek bir kart o yüzden termal macununu yenilemenizi öneririm.

Ama yemiyor işte yeni aldım ve daha 2.5 yıl garantisi var ve termal macunu orijinal macun oldugundan daha kötü olur diye korkuyorum.
Kasanın önü kapalıdır kesin.

Kapalı değil lakin kasanın baktığı yönde bende varım ondan belki hava almıuordurda bence oda cok sıkıntı değildir bence.

Sıcaklık temper glass için bilmiyorum bence cok fazla ekran kartının oradan temper glass ı bükmeyi belki başarırım arkadas falan üste fan al dedi düzelir dedi ondan bilmiyorum en iyisi hangisi.
Sistem bileşenlerinizi ve kasanızın resmini atabilir misiniz?

Ryzen 5 2600.
MSI GTX 1070 Ti.
RAM'im eski 2133 MHz 8 GB Single RAM.
Anakartım ASUS ROG STRIX B350 F GAMING.
Kasada MSI MAG pylon 3X tempered glass.
PSU ise 650W lakin 80+ falan yok.
SSD yok.
HDD 1 TB Seagate.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…