MSI GTX 1080 ve 144 Hz 1 MS Monitör Almak

Velhoromeu

Hectopat
Daha fazla  
İlk olarak herkese esenlikler arkadaşlar. MSI GTX 1080 Gaming X 8G ekran kartı alacağım. Daha önce açıkcası ne kasa toplamak nasip oldu ne de masaüstü kullanmak, o yüzden teknik bilgim internetteki araştırmamdan öteye geçemiyor. Şu an merak ettiğim 2 soru var:
  1. Anladığım kadarıyla en uygun bağlantı biçimi DisplayPort oluyormuş, ben bu ekran kartının yanında monitör olarak ASUS MG248Q 144 Hz 1 MS veya BenQ XL2430T 144 Hz 1 MS veya önerebileceğiniz 1500 TL civarlarında 144 Hz 1 MS 24" bir monitör alacağım. Bu monitörlere yapılabilecek en iyi bağlantı DisplayPort ile yapılacak bağlantı değil mi? Ve eğer böyleyse bu monitörlerin yanında kutu içinden bana DisplayPort kablo gelecek mi bağlantı için, yoksa ben dışarıdan kendim mi temin edeceğim?
  2. Eğer harici şekilde temin edeceksem hangi kabloyu tavsiye edersiniz acaba? Ve bu tavsiye ettiğiniz kabloyu Türkiye'de bulabilme imkanımız var mı yoksa yurtdışından mı getirteceğiz?
Ayrıca bazı üreticiler AMD'ye bazılarıda Nvidia'ya daha fazla özellik sunuyormuş, sanırım bu konuda da alacağım ekran kartıyla monitörün uyumu hakkında bilgilendirirseniz sevinirim. Yardımcı olan olamayan herkese teşekkürler. :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Özellik sunma konusu G-Sync ve Free-Sync, Eğer Nvidia kart kullanıyorsanız G-Sync Amd kart kullanıyorsanız Free-Sync bir monitör almalısınız. Sizin durumunuzda G-Sync monitörlere bakın.

Gtx 1080 için günlerce monitör araştırdım ve bir karara vardım. Eğer Bütçen varsa Asus ROG SWIFT PG279Q 27 veya Acer Predator XB27HUbmirz 27 monitörleri tercih edebilirsin. Bütçe bu kadar değilse Dell S2716DG 27 monitörü tercih edebilirsin. Dell S2716DG 27, 1 MS tepkime hızı ile hem G-Sync gibi bir çok teknolojiye destek veriyor. TN panel kullanıyor diye bir çok yorum yazılmış ama bence bir eksi değil. Ben Dell S2716DG 27 monitörü inceledim ve onda karar kıldım.

XL2430T kullanıcısıyım. Çok memnunum. İllaki g sync olcak diye bir şart yok. Zaten fast sync var alacağınız kartta g sync e para vermeye değmez.

Önerileriniz için teşekkürler ancak 27" monitör düşünmüyorum ayrıca şuan okadar bütçe ayıramayacağım ne yazıkki, XL2430Tde karar kıldım yardımlarınız için çok teşekkürler iyi sosyaller. :)

XL2430T kullanıcısıyım. Çok memnunum. İllaki g sync olcak diye bir şart yok. Zaten fast sync var alacağınız kartta g sync e para vermeye değmez.
GTX1070, 1080p'de nasıl bir performans sergiliyor? GPU kullanımı nasıl? 144 FPS'i görüyor musunuz Ultra ayarlarda?

GTX 1080'e 1080p monitör alırsan karta ayıp etmiş olursun. 144 Hz ve 1Ms monitör arıyorsan GTX 1070 sana daha uygun olur dostum.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı