MSI GTX 1660 Super Gaming performans sorunu

oozland

Hectopat
Yer
Salihli / Manisa
Daha fazla  
Meslek
Emlak Danışmanı
Merhaba arkadaşlar herkese sağlıklı günler dilerim. Dün itibariyle MSI GTX 1050 Ti ekran kartından başlıkta belirtmiş olduğum modele geçiş yaptım. Bilgisayara format atıp tüm sürücülerimi kurdum ardından oyun testlerine geçtim fakat inceleme videolarında gördüğüm değerlere ulaşamıyorum. Ekran kartı kullanımı %40 civarlarında kalıyor. Örnek olarak Valorant oyununda inceleme videolarında 170 FPS değerleri alınırken ben 120 hatta daha düşük değerler alıyorum. Gerekli olduğu halde oyun içi ekran görüntüsünü atmaya çalışırım yardımlarınız için teşekkürler.
Sistem Özelliklerim;
  • Anakart: MSI A320M Pro-VH Plus
  • RAM: 2x8 GB Crucial DDR4 2400 MHz Dual Channel
  • İşlemci: Ryzen 1400
  • PSU: Dark 500W
  • HDD: Seagate Barracuda 1 TB
  • Ekran Kartım: MSI GTX 1660 Super Gaming
  • Monitör: ASUS 60Hz 1ms

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemci olarak Ryzen 2600 yeterli gelir mi peki? Forumda araştırdıklarıma göre sorunum muhtemelen işlemci kaynaklı ama emin olmak istiyorum.

2600'de olur fakat 2600X almaniz daha iyi frekans degerleri daha yuksek İtopya'da 1050TL idi yanliş hatirlamiyorsam.

Sonuç olarak işlemci yetersiz o zaman. Ryzen 3600 düşünüyordum olmazsa en kötü şartta ne alayım ?
Ryzen 1600 af alın. Olmazsa bir üstü ryzen 3600 veya 3500x. Ryzen 1600 AF ile ryzen 2600 aynı işlemci sayılır.
Tabi bu arada 120 fps gayet yüksek bir değer. 144 hz mönitörünüzde yok zaten.
Ryzen 1400'ün bildiğim kadarıyla hızı düşük bir işlemci. Ufak bir o.c ile 3800 gibi bir değere çıkarabilirsiniz. Buda ekstra fps sağlar.

Aldığın fps degerinin düşüklüğü denildiği gibi darboğaz. Monitörün 60hz olduğundan bana sorarsan oynadığın oyunlarda 60 fps.in altina düşmedikçe işlemciyi yenilememen. Almak istiyorum dersen ilk mesajimdaki belirttigim gibi 1600af veya 3600 alabilirsin. 1600af gayet yeterli olacaktır. Ancak sene sonunda ryzen 4serisi işlemciler çıktığında uygun fiyata bulunursa yeni bir işlemci ve anakart alınabilir, beklenebilit yani. 4serisi yeni soketle geleceğinden mevcut anakartin uyumsuz kalacak.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı