MSI GTX 1660 Super Gaming X vs Gigabyte GTX 1660 Ti OC

Siyahkedi

Femtopat
Merhabalar. Yeni bir kasa topladım fakat ekran kartını idareten GTX 1050 2 GB almıştım. 1050 yetmemeye başladı ve ekran kartı yükseltmeyi düşünüyorum, aklımda 2 tane model var. Aralarında çok kararsız kaldım. Bunun için konu açma gereksinimi duydum.

Sistemim:
AMD Ryzen 5 2600.
Gigabyte B450M-H.
2x8(16 GB) Kingston 8 GB DDR4 3000MHz CL15 HyperX Fury.
Seagate Barracuda 3.5 1TB SATA 3.0 64MB cache 7200RPM HDD.
High Power 600W 80+ Bronze eco aktif PFC.

Arasında kaldığım 2 kart şunlar:

Oyun testlerini izlediğimde aman aman bir fark göremedim, ama genellikle 1660 Ti 5-10 FPS daha yüksek veriyor.

Gigabyte 1660 Super kullanıyorum. Memnunum. Sabahleyin hava sıcakken yükte 79-80 derecelerde geziyor. Akşam hava serinleyince de maks 75 derece görüyorum. Gigabyte markasına güvenebilirsin.

İkisinin de fiyatı aynı diyebiliriz zaten 1660 Ti almak bana biraz mantıksız geliyor. Hafif bir OC ile aynı performansa çıkıyor 1660 Super o yüzden Gaming X gibi kaliteli soğutma ve malzeme kalitesi varken ben olsam Gigabyte tercih etmezdim.

Arada doğru düzgün fiyat farkı yok, 1660 Ti alın. Kasanızı belirtmemişsiniz ama hava akışı iyiyse ısınma konusunda bir sorun yaşamazsınız.

Arada doğru düzgün fiyat farkı yok, 1660 Ti alın. Kasanızı belirtmemişsiniz ama hava akışı iyiyse ısınma konusunda bir sorun yaşamazsınız.

Kasam şu hocam:

Bu kasa ve konudaki Gigabyte kartı kullanan birisinin ısınma sorunu yaşadığını hatırlıyorum. Kasanızın hava akışı pek iyi değil. Gaming X tercih etmeniz daha mantıklı olacak gibi.

Ya da kasanın ön/yan panelini çıkarırsınız ama bu sefer de toz sorununuz olacak.

Bu kasa ve konudaki Gigabyte kartı kullanan birisinin ısınma sorunu yaşadığını hatırlıyorum. Kasanızın hava akışı pek iyi değil. Gaming X tercih etmeniz daha mantıklı olacak gibi.

Ya da kasanın ön/yan panelini çıkarırsınız ama bu sefer de toz sorununuz olacak.

Sanırım bu konudan bahsediyorsunuz

O değil, cevap yazdığım bir konu vardı. Ama evet sonuçta sizin attığınızla aynı sorun yaşanıyordu.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı