MSI GTX 750 Ti Düşük FPS Sorunu

bassholder

Megapat
Daha fazla  
Merhaba, dün 750 Ti aldım. Fakat fps değerleri biraz düşük. Darboğaz olduğunu düşünüyorum fakat her oyunda düşük fps örnek:
Cs:Go'da Ultrada: 37 Fps, Maximum 27 FPS, Minimum Very Low:27 Fps, Minimum 30, Maximum çok düşük. Program kullanmam gerekiyor mu ? Afterburner kullanıyorum herhangi bir ayarı yükselteyim mi ? Bu arada İşlemcim Amd - A4 Kesin darboğaz ama cs go da ? Eski ekran kartım Gt420 ile bile lowda 60 fps'yi görüyordum ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Darboğaz yaşıyorsunuz hocam.
Biliyorum ve önümüzdeki 2-3 hafta alamam malesef. Buna 5-6 FPS lik bir hızlandırma felan yapılamaz mı ? Ya da ne yapabilirim geçici çözüm olarak.Mesela oyunun grafiklerini ne kadar yükseltirsem ekran kartı kasana kadar işlemci kasması düşüyor. Darboğazdan dolayı işte. Ama bazen de ultrada da 23 fps low da da.

Hangi çözünürlüğü kullanıyorsun hocam? Şu videoya bir göz at.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hangi çözünürlüğü kullanıyorsun hocam? Şu videoya bir göz at.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Kökten 2.Bilgisayar olduğu için 1366X768 Hocam.

Evet darboğaz o arkadaşda da olmuş. Fakat benimki gibi neredeyse 2/1 Fps az almıyor.

Kökten 2.Bilgisayar olduğu için 1366X768 Hocam.

Evet darboğaz o arkadaşda da olmuş. Fakat benimki gibi neredeyse 2/1 Fps az almıyor.
Birinci olarak 2/1 değil 1/2'dir. Dalga geçmek amaçlı değildir.
Asıl soruna gelirsek DSR ile ekran çözünürlüğünü 2 katına çıkar. Zaten DSR açarken 2.00x yazıyor. O çözünürlüğü oyundan seçerseniz hem görüntü kaliteniz güzelleşir hem de darboğaz yoğunluğu düşer. Ben GTA 5'i İ3 4130 ve GTX750 Ti ile 1080P'de takılarak oynadığım için 2x'e aldım ve kasma yapmadan oynuyorum.

Birinci olarak 2/1 değil 1/2'dir. Dalga geçmek amaçlı değildir.
Asıl soruna gelirsek DSR ile ekran çözünürlüğünü 2 katına çıkar. Zaten DSR açarken 2.00x yazıyor. O çözünürlüğü oyundan seçerseniz hem görüntü kaliteniz güzelleşir hem de darboğaz yoğunluğu düşer. Ben GTA 5'i İ3 4130 ve GTX750 Ti ile 1080P'de takılarak oynadığım için 2x'e aldım ve kasma yapmadan oynuyorum.
Dalga geçme amaçlı algılamadım tabi ki :) Olabilir hata yapabilirim. DSR derken ?

Eğer dediğiniz Nvidia çözünürlük teknolojisi ise. Bende sadece 2570 Li bir ayar var ve bayağı küçültüyor ekrani iyi sonuçlar alamıyorum.

Tamam ne olduğunu hatırladım hocam.

Dalga geçme amaçlı algılamadım tabi ki :) Olabilir hata yapabilirim. DSR derken ?

Eğer dediğiniz Nvidia çözünürlük teknolojisi ise. Bende sadece 2570 Li bir ayar var ve bayağı küçültüyor ekrani iyi sonuçlar alamıyorum.
Yok zaten 2570'li bir çözünürlük sizin monitörünüzde çok kötü durabilir. Ancak DSR teknolojisinde ekran küçülmüyor. Yani siz başka bir ayarı kurcalamış olabilirsiniz. Aşağıda linkini verdiğim şekilde DSR'ı açın ve oyunlarınıza girip 1920x1080'nin bir tık üst çözünürlüğünü seçin.
DSR | Dynamic Super Resolution Teknolojisi

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı