MSI GTX 770 O.C 90 derece sıcaklık normal mi?

uASK_Umut

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Ekran Görüntüsü (5).png

90 derece sıcaklık normal mi arkadaşlar ? GTA 5'te FPS düşüş yaşamamın sebebi bu mudur acaba ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Oyunlarda sıcaklıklar bu seviyeye geliyorsa kart frekans düşürmeye başlar ve FPS düşüşleri olabilir. Ekran kartının termal macununu yenileyin. Kasa içi hava sirkülasyonu ve temizliğine de önem gösterin.

IMG_7063.JPG

Sorunun termal macunda olduğundan emin misiniz ? İşlemcimde aşırı derece ısınıyor çünkü. GTA 5'te bir anda oyun donuyor sonra devam ediyor ve bu sürekli tekrarlanıyor. Oyunun grafiklerini en düşük ayarlara alsam bile farketmiyor.

Son düzenleme:
@uASK_Umut Ortalama kaliteye sahip termal macun, kullanıma bağlı olarak 6 ay ile 12 ay civarında ısı iletimi işlevinin bir kısmını kaybeder, süre daha da uzadıkça macun kurumuş vaziyette gelir ve büyük ölçüde işlevini kaybeder.

Kasayı havadar bir yere konumlandır, üstüne kapağı sök ve bilgisayarını teste tabi tut. Isı oranları büyük ölçüde düşüşe geçmeyecektir ama en azından orta halli bir düşüş yaşayabilir. Eğer orta halli bir ısı düşüşü yaşadığını fark edersen, kasa içi kablolamayı düzenle, fan konumlarını ve yönlerini değiştir. En iyi sonucu alana kadar fanlar ile oynama yapabilirsin. Kasa havadar şekildeyken orta halli ısı düşüşü yaşarsan termal macunu hemen değiştirmene gerek kalmaz. Önce hava akışı ile ilgili düzenlemeleri yapar sonra macun değişikliğine gidersin.

@uASK_Umut Ortalama kaliteye sahip termal macun, kullanıma bağlı olarak 6 ay ile 12 ay civarında ısı iletimi işlevinin bir kısmını kaybeder, süre daha da uzadıkça macun kurumuş vaziyette gelir ve büyük ölçüde işlevini kaybeder.

Kasayı havadar bir yere konumlandır, üstüne kapağı sök ve bilgisayarını teste tabi tut. Isı oranları büyük ölçüde düşüşe geçmeyecektir ama en azından orta halli bir düşüş yaşayabilir. Eğer orta halli bir ısı düşüşü yaşadığını fark edersen, kasa içi kablolamayı düzenle, fan konumlarını ve yönlerini değiştir. En iyi sonucu alana kadar fanlar ile oynama yapabilirsin. Kasa havadar şekildeyken orta halli ısı düşüşü yaşarsan termal macunu hemen değiştirmene gerek kalmaz. Önce hava akışı ile ilgili düzenlemeleri yapar sonra macun değişikliğine gidersin.

Şuan zaten kasa masanın üstünde. Bende senin gibi düşünerek daha iyi olacağını sanmıştım fakat değişen bir şey olmadı.

Kasayı Vatan Bilgisayar'da toplamıştım, kasa içi kablolama gayet güzel yani. Ek olarak işlemci stok fanını yeni bir fan ile değiştirdim fakat bu da işe yaramadı. Kasada zaten 2 adet fan var. Biri kasanın önünde (yeri sabit), diğeri ise kasanın arkasında. Yani konumlarını değiştirme olanağım yok.

Termal macun değişikliğini kesin mi görüyorsun ? İşlemci stok fanını değiştirirken termal macunu da yenilememişler midir ?

Termal macunu kesin değiştir, soğutucuyu değiştirdiklerinde yeni macun sürmeleri gerektiğini bilmeleri gerek diye düşünüyorum, yani değiştirmiş olmaları muhtemel. Fakat macun çok çok az yada çok fazla sürülürse buda sıkıntı yaratabiliyor ama ne ölçüde yarattığını bilmiyorum, bunu test etmek lazım. Sen yine soğutucusu sök bak macun ne durumda. Belkide direk üstüne koymuşlardır soğutucuyu, öyle olmasa bile yinede macun bozulmuş olabilir.

Termal macunu kesin değiştir, soğutucuyu değiştirdiklerinde yeni macun sürmeleri gerektiğini bilmeleri gerek diye düşünüyorum, yani değiştirmiş olmaları muhtemel. Fakat macun çok çok az yada çok fazla sürülürse buda sıkıntı yaratabiliyor ama ne ölçüde yarattığını bilmiyorum, bunu test etmek lazım. Sen yine soğutucusu sök bak macun ne durumda. Belkide direk üstüne koymuşlardır soğutucuyu, öyle olmasa bile yinede macun bozulmuş olabilir.

GTA 5'i açıp MSI Afterburner'dan ekran kartı fan hızını %100 e aldım. Ekran kartının sıcaklığı 65-70 dereceye düşmesine rağmen oyun sürekli donmaya devam etti. Sizce sorun başka bir şey olabilir mi ?

Son düzenleme:
Elindeki işlemci 61 derecenin üzerine çıktığında frekans düşürüyor. Bu yüzden normal hızından çok daha yavaş çalışıyor, yavaşlaması sonucu olarak ekran kartına yada oyuna/yazılıma darboğaz yaratıyor. Haliyle takılma donma gibi performans düşüklüğü yaşıyorsun. O işlemci yük altında 61 derecenin üzerine çıkmamalı.

En az 125W TDP soğutucuya ihtiyacın var.

Elindeki işlemci 61 derecenin üzerine çıktığında frekans düşürüyor. Bu yüzden normal hızından çok daha yavaş çalışıyor, yavaşlaması sonucu olarak ekran kartına yada oyuna/yazılıma darboğaz yaratıyor. Haliyle takılma donma gibi performans düşüklüğü yaşıyorsun. O işlemci yük altında 61 derecenin üzerine çıkmamalı.

En az 125W TDP soğutucuya ihtiyacın var.

Şuan stok fan yerine aldığım Cooler Master Hyper 412S takılı zaten.

Sorunun kaynağı açıkça ortada, bir şekilde işlemcinin 61 dereceyi geçmemesini sağlamak zorundasın. Ekran kartında yaptığın gibi işlemci soğutucusunun fanını %100 yap, bakalım yük altında 61 derecenin üzerine çıkacak mı? Baktın ısı kontrol altında ve takılma gibi sorunlarda ortadan kalkmış ise ek fan al soğutucunun öteki tarafına yerleştir. İki fan daha yavaş dönerek, %100'deki tek fan performansı sağlar, böylece gürültüden kurtulursun.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı