Düz 970 ve 980 Gaming modellerinde kullanılan madde de bakır, alüminyum değil. Üstünde nikel kaplama var. Yada alüminyum ama Gold Edition'da sarıya boyanmış şekilde.@SypeR dikkat ederseniz soğutma bloğu full bakır. Bu da soğutmaya yansıyacaktır bence. Bakır alüminyumdan daha iyi bir iletkenliğe sahip değil mi?
Tecrübelerime ve 970 modelini alanların geri bildirimlerine dayanarak söylüyorum. Normalde 770'den daha soğuk olması gereken kart daha sıcak.Zotac Amp! Extreme'i stok kartlarla bir tutuyorsunuz. Neye dayanarak acaba bilmek isterim.
O iş öyle olmuyor işte. Bakır hava ile temasa geçtikten yaklaşık 2-3 gün sonra hemen küf yapar ve özelliğini kaybeder. R9 290 PCS+'ı canlı olarak takmış biri olarak söylüyorum sadece donanımlara dokunan yerlerde nikel yok. Nikel olmamasının sebebi de ramlerin ve diğer yongaların üstünde termal bantların bulunması. Termal bantlar hava almasını engelliyor bakırın.@SypeR şu da var, açıkçası nikel ile kaplıyorlar iyi hoş. Paslanmaya karşı. Ama bakırın paslanması, çürümesi için çok uzun süre gerekiyor. Bakır nikelden çok daha iyi iletken bir madde. Son olarak soğutma blokları (yaprakları) alimunyum'dan yapılma diye biliyorum. Zaten ısı boruları soğutmanın altında kaldığından eğer incelerseniz nikel ile kaplanmıyor. Bunun sebebi bakırın çok daha iyi bir iletken olması. Birçok marka nikeli fazla kullanmıyor. Sapphire Tri X, Powercolor Turboduo gibi soğutmaların bile hava alan yerlerde nikel kullanmaıyorlar. Eğer uzun vadede bile bir sorun olacak olsa, üreticiler bunu göze alamazlar diye düşünüyorum.
Powercolor R9 290 Turboduo soğutması:
Eki Görüntüle 32890
PowerColor Radeon R9 280X TurboDuo OC Review - Graphics cards - Reviews : ocaholic
Ses konusunda tabi. Gold versiyonu tamamen bakır iken değerinin yaprakları alüminyum. Aradaki fark bu. Bu seride 3 fanlı istersen Gigabyte modelini 2 fanlı istersen MSI Gaming modelini al.Zotac Amp! Extreme'i stok kartlarla bir tutuyorsunuz. Neye dayanarak acaba bilmek isterim.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.