MSİ GTX 970 İ5 4690K Sistemde Yüksek CPU Kullanımı

Makaleler
3
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. Benim aslında beni çok gıcık eden bir sorunum var. MSI GTX 970 ekran kartı ile İ5 4690K işlemci kullanmaktayım. Geçenler de GTA 5 de bu sorunu yapıyordu. Şimdi ise The Witcher 3 de sorunu yaşıyorum. Hem işlemci kullanımı %100 hemde ekran kartı kullanımı %95-100 arası. FPS yönünden bir sorunum olmuyor aslında. Beklenen FPS'i alıyorum. Ama bu soruna artık bir çare getirilmesini istiyorum. İşlemci Anakart'ın programıyla OC. yapmayı da denedim sorun devam ediyor. Yardımlarınızı bekliyorum.

Not: Oyunlarım orijinal. Nvidia sürücüsü son sürümde. Herhangi bir virüs yok. Virüs taraması yaptım virüs bulmadı birde garanti olsun diye format attım gene devam ediyor. Windows 10 lisanslı kullanıyorum. Yani kısacası her şey güncel.

Yardımlarınızı bekliyorum. @Recep Baltaş

Bu arada sistem özelliklerini unutmuşum.

MSI GTX 970.
İ5 4690K.
250 GB Samsung 850 EVO ( Oyun SSD kurulu )
700 Watt FPS markalı güç kaynağı.
Zalman Z3 Plus Kasa.
8 GB. Ram.
MSI Z97 Gaming 5 Anakart.

Millet işlemci yetersizliği yüzünden oyunlarda düşük CPU kullanımından ötürü işlemcinin ekran kartına darboğaz yaptığına üzülür. Sen tam tersine olması gerektiği haline yüksek diye üzülüyorsun.
Kardeşim sen hem işlemci kullanımı hem ekran kartı kullanımı %100 olmasını normal mı sanıyorsun? Ekran kartı olmalı da hem ekran kartı hem işlemci olunca çok değişik bir durum oluyor.

Peki işlemci yükü 4 çekirdekte de %100 mü. Çekirdek kısıtlaması yapılmışda sanki 2 çekirdek kullanılıyor CPU gibi bir görüntü oluşmuş.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı