MSI GTX 970 oyun oynarken görüntü gidiyor

Noventies

Decapat
Daha fazla  
Uzun süredir kullandığım GTX 970 ekran kartım oyun oynarken bir anda ekran gitme sorunu başladı. Yaklaşık 1 ay önce oyun oynarken 30Dk'da giden ekran şimdi ise 10dk gibi bir süre içerisinde oyun oynarken bir anda ekran kararıyor ve monitörde No Signal yazıyor. Bilgisayar çalışmaya devam ediyor, restart atmadan da düzelmiyor.
Ekran kartımı aldığımdan beri her 3 ayda bir temizliğini ve termal macun bakımını yapıyorum. Termal macun olarak da sadece Arctis MX-4 kullandım, normal kullanımda 30C°-38C oyunda ise 55C°-68C° derece arasında seyretmektedir. Neden böyle bir sorun yaşıyorum bilmiyorum, yardımcı olursanız çok sevinirim.
Saygılarımla

Uzun süredir kullandığım GTX 970 ekran kartım oyun oynarken bir anda ekran gitme sorunu başladı. Yaklaşık 1 ay önce oyun oynarken 30Dk'da giden ekran şimdi ise 10dk gibi bir süre içerisinde oyun oynarken bir anda ekran kararıyor ve monitörde No Signal yazıyor. Bilgisayar çalışmaya devam ediyor, restart atmadan da düzelmiyor.
Ekran kartımı aldığımdan beri her 3 ayda bir temizliğini ve termal macun bakımını yapıyorum. Termal macun olarak da sadece Arctis MX-4 kullandım, normal kullanımda 30C°-38C oyunda ise 55C°-68C° derece arasında seyretmektedir. Neden böyle bir sorun yaşıyorum bilmiyorum, yardımcı olursanız çok sevinirim.
Saygılarımla
Hocam allah aşkına neden bir ekran kartının termal macununu 3 ayda bir yenileme gereği duyarsınız ki?

Farklı portlardan bağlamayı denediniz mi? Bu sorun HDMI ile yaşanıyorsa VGA ile dener misiniz?

Saygılarımla
Güç kaynağı marka model nedir?

Xigmatek Tauro 600w 80plus power supply kullanıyorum
Farklı bilgisayara ekran kartımı takıp denedim ama hala aynı sorun var.
PSU yeterli görünüyor eğer farklı bilgisayarda sorun yaşadıysanız sorununuz ekran kartında. Ama arıza tespitini buradan yapamayız bir elektronikçiye sorun ya da servis gibi bir şey bulabilirseniz baktırın. Benim ön değerlendirmem yüksek ihtimal kart anlık güç kestiği için görüntü gidiyor ama sistem çalışmaya devam ediyor. En iyi ihtimal güç girişlerinde bir problem var. En kötü ihtimal ise chipset arızası geçmiş olsun.

ASUS MG248QR monitörüm var, 1920x1080 çözünürlük ve 144Hz Display kablosu ile kullanıyorum. HDMI kablo ile denedim aynı sorun devam ediyor.

Benzer bir problemle bende mücade ettim sorunum DP kablosundan çıktı.

windows/donanım/kablolama/aşırı ısınma birçok şeyle ilgili olabildiği için bayağı uzun mesai harcadım.

CMD'yi yönetici olarak çalıştırıp Sfc/scannow (sistem dosyası denetleyicisi)ni başlat.

Bilgisayarı yeniden başlatıp "olay görüntüleyicisi'nden" hatayı bulmaya çalış.

Benzer bir problemle bende mücade ettim sorunum DP kablosundan çıktı.

windows/donanım/kablolama/aşırı ısınma birçok şeyle ilgili olabildiği için bayağı uzun mesai harcadım.

CMD'yi yönetici olarak çalıştırıp Sfc/scannow (sistem dosyası denetleyicisi)ni başlat.

Bilgisayarı yeniden başlatıp "olay görüntüleyicisi'nden" hatayı bulmaya çalış.
Söylediğiniz işlemleri yaptım, ama hataları anlayamadım hocam yardımcı olursanız sevinirim.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (7) - Kopya.png
    Ekran Görüntüsü (7) - Kopya.png
    46 KB · Görüntüleme: 47

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı