Msi GTX 970 Sıcaklık değerleri normal mi?

Crian

Hectopat
Katılım
13 Kasım 2013
Mesajlar
648
Kart boşta 55 derece sosyalde bazı arkadaşlar 30 - 35 arası değerler alıyor. ETS2 ultra ayarlarda %400 ölçeklendirme ile 70 dereceye sabitlendi bir süre sonra. Değerler normal mi? Şuan performans açısından sıkıntı yok diğer bileşenleri 2 hafta sonra değiştireceğimden pek fazla testte edemedim ancak boşta 55 fazla değil mi? Yeni kasa ve diğer bileşenleri alınca 35 derece gibi değerlere kadar gerileme ihtimali var mı? Yoksa kartta mı bir sıkıntı var? @Silinen üye Fikir olması açısından kasa içinden görüntü:
Vg5j0Z.jpg
Dediğim gibi diğer bileşenler eski 2 hafta sonra tamamlayacağım. Çıkarayım mı diğer bileşenleri alana kadar zararı olur mu? Zaten böyle bir kasaya takmak hakaret gibi oldu ama :D
 
Son düzenleme:
Daha hiç oc moduna almadım gaming modundaydı. Yalnız 55 oyundan çıkınca olan değer sanırım şuan şimdi bir daha açıp baktım masaüstünde gaming modunda en düşük 46 en yüksek 51 derece normal mi?
 
Son düzenleme:
Normalin biraz daha yukarısında gibi gtx970'i boşta en fazla 40-45 gibi tahmin ediyorum ama gtx970 güçlü bir kart olduğundan normalde olabilir. Silent modunda denedin mi? Birde merak ettim anakartının modeli ne?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Evet baya yukarısında gibi kasadan dolayı büyük ihtimalle ancak kafama takılan zaten değiştiğim zaman mutlaka inecektir de 15 derecede fark yapmaz sanıyorum 35 derecede kullananlar mevcut çünkü. ECS H55H-M Anakart modeli.
 
Büyük ihtimal kasadan yanda, yukarıda, önde fan olsun baya etkiler parçaların soğumasını. 35 derecede kullananların kasalarını ve fan soğutmalarını öğrenmek gerek.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Z3 Plus alacağım umarım yeterli olur soğutmada. i3 530 işlemci 3 GB ram ile genede şaşırttı beni performansı dediğim ayarlarda ortalama 50 fps'de oynadım.
 
Sıcaklığının yüksek olması normal. Kasa kapağını kapattığın zaman arkadan içerideki sıcak havayı dışarı atacak bir egzoz fan bulunmuyor çünkü...

Xigmatek Clf Serisi 120Mm Kırmızı Led Fan - Vatan Bilgisayar

Linkteki gibi bir fanı alıp kasanın arkasına egzoz olarak takarsan, sorunun çözülecektir... Isınma sorununa en basit çözüm bu. Daha iyi değerler elde etmek istiyorsan kasa satın alman gerek.
 
Kasada hava akımı yok ki, 55 derece olması bile gayet iyi. Sıcak havayı dışarı atacak fan bulunmuyor kasada. Moderatörün önerisine göz atın :)
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı