MSI GTX 980 - O.C.'ın işe yaramaması

151202

Kilopat
2715x1527 veya 3840x2160 çözünürlüklerde oyun oynarken doğal olarak FPS düştüğü için biraz daha adam akıllı FPS alayım diye overclock yapayım dedim. Hardocp.com'dan da bakarak MSI Afterburner'la core, memory ve power'ı arttırdım. TechPowerUp GPU-Z'da core ve memory arttığını göstermesine rağmen oyunlarda FPS olarak hiçbir artış olmuyor. Hatta bazen flash çakması gibi gölge hataları olup ardından da oyun kapanıyordu. Çoğu şeyi denedim artır-düşür vs falan diye ama hiçbir etki gene olmadı. Bir arkadaş da bazı ekran kartlarının şansa o.c. yiyip yemeceğinden bahsetti. Onda da aynı ekran kartı var ve aynı değerleri yapıp girmesine rağmen onda oluyor bende olmuyor.

Memory'e yaptığın overclock'u hemen geri al Overclock yapmanın en önemli kurallarındandır memory'e fazla yanaşma.
Umarım Bellekleri bozmamışındır. Eski haline gelince düzelmesini ümit et.
Core ve power arttırabilirsin ama dengeli bir şekilde arttırman gerek öyle tek seferde 100 Mhz falan arttırma yavaş yavaş her yaptığında test et.
Not : O çözünürlükte yüksek fps için yapacağın Overclock'tan da istediğin performansı alabileceğini zannetmiyorum.

GTX 990 ve 980 RAM yongaları sadece 3.5 GB'dır. 4GB değil o yüzden ne yaparsan yap iyi performans alamazsın. O.C yapsan bile hiç fark etmez.

Son düzenleyen: Moderatör:
gtx 990 ve 980 ram yongaları sadece 3.5 gb dır 4gb değil o yüzden ne yaparsan yap iyi performans alamazsın o.c.
yapsan bile hiç fark etmez
GTX 970'lerin sadece 3.5gb + 515mb... 980'ler direkt 4GB ayrıca 990 çıkmadı ki daha hocam? Yukarıda belirtiğim gibi bu arada aynı kart bir arkadaşımda da var o fps'nin arttığını söylüyor yalan konuşmuyordur herhalde.

GTX 970'lerin sadece 3.5gb + 515mb... 980'ler direkt 4GB ayrıca 990 çıkmadı ki daha hocam? Yukarıda belirtiğim gibi bu arada aynı kart bir arkadaşımda da var o fps'nin arttığını söylüyor yalan konuşmuyordur herhalde.

Hocam galiba arkadaşımız yanlış bilgi söylüyor. Neyse bellek hızını ne kadar arttırdın ? Genel oyunlarda GPU Boost Clock hızı önemlidir. Gerçi oyundan oyuna değişir. Mesela sen bellek hızını attırdığın zaman "Shadow Or Mordor" gibi oyunda denersen bariz farkı görürsün. "3D Mark" programı ile Default ve OC ayarlar olarak iki şekliyle test et. Puanlara bak. Sonuç olarak dediğim gibi ne kadar fazla arttırdın ? Bunu söylersen sıkıntı olup olmadığını daha iyi anlarım.

Bellek hızının önemli olduguna bizzat APU sistemimde tanık oldum. Ram frekansı artınca oyunlardaki fps degerleride artıyor bu baglamda bellek hızları kesinlikle çok önemli. Ekran kartılarının içerisindeki işlemcinin hızından ziyada mimarisi önemlidir. Günümüz bilgisayar işlemcilerinde oldugu gibi.

Hocam galiba arkadaşımız yanlış bilgi söylüyor. Neyse bellek hızını ne kadar arttırdın ? Genel oyunlarda GPU Boost Clock hızı önemlidir. Gerçi oyundan oyuna değişir. Mesela sen bellek hızını attırdığın zaman "Shadow Or Mordor" gibi oyunda denersen bariz farkı görürsün. "3D Mark" programı ile Default ve OC ayarlar olarak iki şekliyle test et. Puanlara bak. Sonuç olarak dediğim gibi ne kadar fazla arttırdın ? Bunu söylersen sıkıntı olup olmadığını daha iyi anlarım.
Arkadaşımın kullandığı ve %20 civarında fps artışı olduğunu söylediği değerlerle yaptığım Core +179 Memory +294 Power +110, bir de Hardocp.com'da örneklendirilen Core +190, Memory +75 Power +122... Ama bende ikisinde de fps artışı olmadı hiç.

3DMARK'la test etmeden önce nasıl ayarlayayım dersiniz O.C.'yi?

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı