Süleyman A.

Hectopat
Makaleler
1
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisi
Uzun süredir forumu takip ediyorum. Üyelik yeni açtım direkt konuya gireceğim.

Bir kaç ay içinde parça parça alarak sistem toplayacağım. Toplamda 3 aya yayarak her şeyi toplamış olurum. Ocakta ilk parçayı alacağım.

Bir kaç sorum var.
  1. Eksen Bilgisayar güvenilir midir? Çünkü aynı sistemi Vatandan toplasam "şu anki" fiyatlarla 300TL civarında fark ediyor.
  2. Düşündüğüm parçalar aşağıda. Uyumsuzluk veya yetersizlik olur mu?
  3. Kasa ve monitör tavsiyesi isteyeceğim. Kasa ve Power Supply toplam 300TL (maks.) Monitör 400TL maks.
  4. MSI GTX1050Ti 4GB OC GDDR5 TEK FANLI olanı düşünüyorum. Şu an satıştan kaldırılmış görünüyor. Önerebileceğiniz ekran kartları nelerdir? Nvidia alacağım. (maks 700TL)
upload_2016-11-20_1-53-3.png

Toplam bütçe 3000-3100TL olacak.

***Sistem oyun odaklı değildir. Zaman zaman oyun tabii ki oynayacağım. Ancak asıl kullanım amacı, Rhinoceros, Catia ile 3 boyutlu üretime yönelik modelleme yapıp 3Ds Max ve Vray ile render almak olacaktır. Yani iş odaklı olarak kullanacağım. (Profesyonel bir sistem gerektiğinin farkındayım ama sektörümde planladığım bir girişim yapacağım ve bütçem kısıtlı. Aydan aya artırarak toplayacağım PC'yi.)

Şimdiden ilgilenenlere teşekkürler. Siteyi sürekli takipteyim mesajlarınıza kısa sürede dönerim.

Son düzenleyen: Moderatör:
1) Eksen güvenlidir.
2) Uyumsuzluk yok.
3) Kasa olarak Dark N10, Zalman ve Aerocool kasalara bakabilirsin.
4) Nvidia alacaksan o fiyat aralığında alınacak kart GTX 1050 Tİ.
Eksen de bu kart yoksa Sinerji ve Teknobiyotik sitelerine de bak. RAM'leri de daha iyi bir marka al, aldığın markayı ilk defa duydum kaliteli olup olmadığı hakkımda bilgim yok.

1) Eksen güvenlidir.
2) Uyumsuzluk yok.
3) Kasa olarak Dark N10, Zalman ve Aerocool kasalara bakabilirsin.
4) Nvidia alacaksan o fiyat aralığında alınacak kart GTX 1050 Tİ.
Eksen de bu kart yoksa Sinerji ve Teknobiyotik sitelerine de bak. RAM'leri de daha iyi bir marka al, aldığın markayı ilk defa duydum kaliteli olup olmadığı hakkımda bilgim yok.

Kasa Aerocool V2X Red 600W almayı düşünüyorum.
AEROCOOL V2X Red (AE-V2X-RD600) 600W USB3.0 Ses Kasa

Ramleri farklı marka alacağım (hyperx fury düşünüyorum bulabilirsem) ortalama fiyat belirtmesi için sepete ekledim.
Bu noktada da sormak istediğim bir şey var. 2x8=16GB Dual Kit mi alsam yoksa 16GB Tek Modül mü alsam?
Bazıları çift modül daha performanslı olur işlemi ikiye böler vs. diyor ama bilemedim.
İlerleyen zamanlarda ram artırımı yapabilirim sistemi tazelemek için.

Kasa Aerocool V2X Red 600W almayı düşünüyorum.
AEROCOOL V2X Red (AE-V2X-RD600) 600W USB3.0 Ses Kasa

Ramleri farklı marka alacağım (hyperx fury düşünüyorum bulabilirsem) ortalama fiyat belirtmesi için sepete ekledim.
Bu noktada da sormak istediğim bir şey var. 2x8=16GB Dual Kit mi alsam yoksa 16GB Tek Modül mü alsam?
Bazıları çift modül daha performanslı olur işlemi ikiye böler vs. diyor ama bilemedim.
İlerleyen zamanlarda ram artırımı yapabilirim sistemi tazelemek için.
Adata iyi bir markadır problem yok.
2x8 almak daha iyi olacaktır çift kanal olarak çalışacak çünkü.

Kasa önerim: DARK Ninja (DKCHNINJA) Power Yok USB 3.0 Ses Siyah Pencereli Oyuncu Kasası
Psu önerim: AEROCOOL VX Serisi (AE-VX500) 500W 12cm Fan Güç Kaynağı
Ekran kartı önerim: MSI GTX 1050 TI OC 4GB GDDR5 128BİT DVI/HDMI/DP EKRAN KARTI

Adata iyi bir markadır problem yok.
2x8 almak daha iyi olacaktır çift kanal olarak çalışacak çünkü.

Kasa önerim: DARK Ninja (DKCHNINJA) Power Yok USB 3.0 Ses Siyah Pencereli Oyuncu Kasası
Psu önerim: AEROCOOL VX Serisi (AE-VX500) 500W 12cm Fan Güç Kaynağı
Ekran kartı önerim: MSI GTX 1050 TI OC 4GB GDDR5 128BİT DVI/HDMI/DP EKRAN KARTI

Ekran kartının şuan stokta olduğu bir satıcı yok. İncehesapta da bitmiş. Umarım 1-2 aya tekrar girer stoklara.
Güç kaynağının sertifikalı olması/olmaması önemli midir? Performansa bir etkisi olur mu?
Bir de çift kanal olunca ramler nasıl bir iyiliği oluyor onu tam anlamış değilim.

PSU performansını etkilemez ama kaliteli olmasında yarar var. Diğer kalitesiz PSU'lar sayısal olarak yazdığı değerleri vermiyor, bu yüzden sertifikalı al. Sertifikalı güç kaynakları güvenlik açısından da daha iyidir. PSU'nun kötü olması sistemin parçalarına zarar vermesine de yol açabilir.

Ekran kartının şuan stokta olduğu bir satıcı yok. İncehesapta da bitmiş. Umarım 1-2 aya tekrar girer stoklara.
Güç kaynağının sertifikalı olması/olmaması önemli midir? Performansa bir etkisi olur mu?
Bir de çift kanal olunca ramler nasıl bir iyiliği oluyor onu tam anlamış değilim.
Burada var hocam. MSI Nvidia GeForce GTX 1050 Ti 4GB OC 128Bit GDDR5 (DX12) Fiyatı
Şimdi çok basit bir örnek veriyim 50kg yükü bir kişi mi daha iyi çeker 2 kişi mi. Sırtına çantanı aldığın zaman tek omzunda mı daha iyi taşırsın iki omzunda mı. :)

Anladım o zaman çift kanal alacağım ramleri. Yükseltirken de yine 8*2 eklerim uzun süre sonra.
Güç kaynağı için marka tavsiyeniz var mı? Hem sertifikalı hem de fiyat/performans olabilecek bir güç kaynağı güzel olur.

Bunu öneririm güç kaynağı olacak. 5oow sisteme yeter de artar zaten. :) High Power 500W 80+ 37.5A Single Rail Aktif PFC Siyah ATX Güç Kaynağı

Çok teşekkürler. (y)
Dolar uçtu parça fiyatları da şuan hayli yükseldi. İlk topladığım sistemde tüm parçalarla toplamda 300TLye yakın artış var :sustum:

Uzun sürede parça parça toplayacaktım ama parayı kenara koyup beklemek daha iyi olacak gibi.
Satın alma sürecine başladığımda duruma göre yine danışırım, güncel bir sistem toplarız.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı