MSI GTX960 2G Ekran kartı nasıldır ?

totenkopf

Kilopat
Katılım
17 Nisan 2015
Mesajlar
18
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Selam arkadaşlar. Geçen açtığım konudan yola çıkarak biraz daha ileriye dönerek farklı bir kart almayı planladım fakat bazı sorularım var,

MSI GTX960 2G kartını almayı planlıyorum fakat 128 Bit olması kafamı karıştırıyor, sizce ne yapmalıyım? 970 al gibi şeylerle gelmeyin lütfen fazla para kalmadı kasaya akıtacak :p

Aklımın karışıklığı önemsiz mi yoksa neden 128bit bu kart bir aydınlatırsanız sevinirim :)

Buyrun birde link çakayım MSI'dan ,

MSI Türkiye GTX 960 GAMING 2G
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bit değerine takılmayın. İllede "Yok arkadaş 128 az" diyorsan Bari GTX 760'al. Hem aralarında çok fazla bir farkta yok güç tüketimi hariç. Ama tavsiyem GTX 960 almak olur tabii.

www.vatanbilgisayar.com: Evga GTX960 SuperSC ACX 2.0 GDDR5 2GB 128Bit DX12 Nvidia GeForce Ekran Kartı - Vatan Bilgisayar

www.vatanbilgisayar.com: GTX760 SuperClock ACX Dual Bios GDDR5 2GB 256Bit Nvidia GeForce DX11.1 - Vatan Bilgisayar

Aynı markanın farklı modelleri.

www.vatanbilgisayar.com: EVGA Ekran Kartları Nvidia ve Ati Ekran Kartı Modelleri - Vatan Bilgisayar

Buradan daha detaylı bakabilirsiniz. Size tavsiyem MSI değilde, Evga alın. O.C potansiyeli çok daha yüksek ve soğutması bir o kadar da iyi. 960, 760'a göre daha güncel. Bit değerinin performansa etkisi yok denecek kadar az.
 
Öncelikle şu bit konusuna bir açıklık getirelim. Ekran kartlarında yeni mimari,yeni nesil diyoruz da bunun bize ne getirdiğini bilmedikten sonra bu tip konularda yanlış karar alabiliriz. Yeni nesil Maxwell mimarisi ise birlikte gelen 'Color Compression' teknolojisi ile renkler daha iyi sıkıştırıldığı için bit değerleri daha verimli bir şekilde kullanılabiliyor. Yani eski nesildeki 256 bit ile yeni nesildeki 128 bit bant genişliği ortalama aynı performansı vermektedir. Bu durumda tabii ki de GTX960 doğru tercih olacaktır.
Ayrıca Technopat'ın yapmış olduğu GTX960 incelemesini izlemeni tavsiye ediyorum.

Burada bit konusunda detaylı bilgi mevcut:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Yorumlar için teşekkürler. 960'ta yavaştan karar kılıyorum ben. Peki bu msi evga falan filan baya ayrım var. Şimdi ben msi a kayıyorum neden derseniz arayüzü falan çok iyiymiş diye duydum. Sizler ne diyorsunuz ?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Katılıyorum. Arayüz, beraberinde gelen afterburner tarzı yazılımlar ve kalite nedeniyle MSI tercih edebilirsin.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Teşekkür ediyorum Barış, 960'dan bahsedersek bildiğin gibi GTA 5 rövaşta ve onunla yorumlamak istiyorum kartı, ultra bir grafikte ortalama alacağım FPS falan filan nasıl olur sence birde diğer sistemimide söyleyeyim

i7 4790K
DDR3 16 GB RAM
PC de mevcut sence ekran kartıda tabiri caizse "cuk" oturur mu bunlara ? :p
 
960 ultra ayarlarda zorlanır ve istediğin FPS'leri vereceğini düşünmüyorum. Ben ultra ayarları açıcam diyorsan bunun için en azından 970,980 gibi kartları alman lazım. Herneyse diğer sistem bileşenlerin gerçekten bir oyun sistemine göre oldukça iyi. 960 sistemde gücünü sonuna kadar gösterecektir ama ultra ayarlar için kullanabileceğin bir kart değil ortalama günümüz oyunlarında yüksek kalitede (High-Very-High) 40FPS+ alıcağını düşünüyorum. Ufak bir araştırmayla benchmark testlerine bakarak kaç FPS aldığını görebilirsin.
 
Eger ram ve ıslemcıyı aldıysan hata etmıssın. 960 gıbı bır kart tercih etmek yerine i5 4690k ve gtx 970 alman cok daha perofrmans verirdi.
 
İşlemciyi i5 4690k yap. RAM'leride 8 GB yap. Ekran kartın da gtx970 olsun.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı