MSI GTX960 mı Asus R9 280X mi Almalıyım ?

Bi şeylerden taviz verip kesinlikle gtx970 almalısın ya da gtx980.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hayır. O.C ile bir işim olmaz benim. Normalde sistem tamamdı ama sizin önerdiğiniz ekran kartıyla olur mu bilmiyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Buna bak bir öyle hemen topladım. Eksik varsa düzeltiriz:

Adsız.jpg


Monitörde lazımsa buna bakabilirsin:

www.mediamarkt.com.tr: AOC I2476VW 23,6 inç D-Sub DVI Geniş Ekran IPS LED Monitör Monitör
 
Anakart MSI Gaming 5 ile değiştirilmeli. SSD çıkartılıp GTX 980 alınmalı. O.C istemiyorum demişsin ama yine de düşün derim. i5 4490k ile GTX 980, muhteşem bir O.C performansı sunar senin için.

Ayrıca O.C yapmayı düşünürsen stok soğutucu yerine kasayı serin tutacak bir işlemci soğutucusu alabilirsin. SSD sonradan alınabilir.
 
Monitörsüz olacaksa sistem alttaki sistemi öneririm.
(Monitör dahil olacaksa anakart H97 serisinden seçilip SSD çıkarılabilir. Asus 23.6" VN247H tercih edilebilir.)

Adsız.jpg
 
Monitörsüz olacaksa sistem alttaki sistemi öneririm.
(Monitör dahil olacaksa anakart H97 serisinden seçilip SSD çıkarılabilir. Asus 23.6" VN247H tercih edilebilir.)

Eki Görüntüle 48748
Moderatör arkadaşımız çok güzel bir sistem toplamış, şu değişiklikleri yaparak almanızı öneririm. İstediğiniz PSU çok kötü. Hayırlı olsun şimdiden.
 

Arkadaş OC yapmayacağını söylediği için 4790 ve Hyper T4 önerdim. Ekran kartı dediğin gibi Gigabyte da seçilebilir ama anakartta niye Z87 serisine yöneldiğini anlamadım.

Bu arada artık moderatör değilim. :)


Arkadaşlar, bana istediğim şartlar karşılığında kimse gtx970 li sistem kuramaz, bundan çok eminim. Buyrun istediğim parçalar eminimki bu şartlar altında gt970 alınmaz monitörde dahil..

Merhabalar Technopat ailesi;

Sanırım baya bir yardımınıza ihtiyacım var. Elimde 4000TL gibi ortalama bir miktar para var. Diğer tarafta ise eli kulağında çıktı çıkıcak bir GTA5. Doğal olarak 6 yıllık emektar bilgisayarım artık bu oyunu çalıştıramaz. (Neyi çalıştıyorki sanki.) Uzun lafın kısası bilgisayarımı yenileyeceğim, fakat çok fazla isteğim var bu yüzden yardım etmeden önce 2 kez düşünün. Benim bilgisayarımda olmasını kesinlikle istediğim şeyler var. Bunlardan en önemlisi SSD, diğeri ise her oyuncunun tanıdığı Logitech g103. Diğer can alıcı nokta ise kasamın kesinlikle Cooler Master Haf 912 Plus Gx 80 Plus olmasını istiyorum. Hem güç kaynağı hoşuma gidiyor, hem de dış görünüşü. Adana'da yaşıyorum, her yaz 36-40 derece sıcaklıklarla boğuşuyoruz, bu yüzden işlemcim yazın işkence çekecek eminim kesinlikle. Bir işlemci soğutucuya da ihtiyacım olacak. DVD okuyucu da hala benim gibi oyunlarını D&R gibi mağazalardan alanlarında malesef vazgeçilmezi. (Sevmiyorum dijital oyunu abi benim elim o oyun dvd'sine değmeli yani o kapak tasarımını görmeliyim.) Şimdi hatırladım, soğutucuda istediğim marka Cooler Master, tabii en önemlisi siz hangisini uygun görürseniz onu da kabullenirim. Ve geldik işin en can alıcı noktasına. Korsanı asla sevmesem de maalesef konu işletim sistemine gelince kaçınılmaz oluyordu ve artık sıkıldım. Eğer mümkünse ordan burdan azıcık kısarak 524TLye orjinal bir Windows 8.1 istiyorum. Bu fiyat Vatan'ın sunduğu fiyat. Eğer daha uygunu varsa çekinmeden söyleyin ama yok 524 lirayı sisteminden kısmak çok zarar verir diyorsanız başım üstüne. Şimdiden yardım edeceklere kolay gelsin. Tabi bu işin altından çıkabilecek bir abimiz varsa:)
Edit-Bahsetmeyi unutmuşum, işlemcim İntel olursa daha iyi olur diye düşünüyorum.

Şartlarını yeni okudum, önceki sistemde dikkat etmemiştim. Kasa seçimi hariç mantıklı geldi.
GTX 970 ve Intel işlemcili sisteme 550 watt PSU bile yaterken 750 watt seçmek bence tamamen israf. Zaten seçmiş olduğun kasa stokta yok şu an. Bu yüzden yine güzel görünümlü ve kaliteli güç kaynağı olan Spec-02'yi seçtim. İstersen değişirsin sana kalmış.

Kasa ve orijinal Windows hariç şartlarını karşılayan monitör dahil 4000 TL'lik sistem:

Adsız.jpg
 
Son düzenleme:
Şuanda böyle düşünüyor fakat ileride kafasına esebilir. Z97'nin herhangi bir özelliği kullanılmayacak, zaten 4790K en az 2 seri sonrasında bile oyunlar için çok üst düzey bir işlemci olacak.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı