Msi Gtx970 100ME PSU Kaynaklı CW

DanaBiftek

Megapat
Daha fazla  
Merhaba Geçen Cumartesi Gtx970 100ME ekran kartını kasama taktım. Oyunlarda PSU'dan garip bir çınlama sesi geliyor. Başta ekran kartından cw sorunu var sandım fakat kasayı açıp dinleyince PSU'dan geldiğini anladım çınlama gibi bir ses. Corsair cx750 PSU'um var Carbite 400r kasa ile beraber gelen. Şu ana kadar ekran kartım Asus 650ti boost'tu ve böyle bir sorun olmadı. Ekran kartında 6+2 ve 6 pin lık pcı-e kabloları takılı. Sorun nedir?

Yeni PSU almam gerekli mi ?

Edit: Dün araştırmalarım sonucu bir arkadaş stres test yaparak azalttığını söylemiş cw sorununu. Ben de denedim sorun ekran kartında mı diye ama ekran kartında ama hala GTA 5 Witcher 3 gibi oyunlarda elektirik cızırtısına benzer bir ses oluyor PSU'da. Özellikle stres testte hiç cızırtı falan yapmadı PSU'ya bunun bir zararı var mıdır ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum oyuna girince ince bir vızlama sesi mi geliyor? Herhangi bir oyuna girip kulağını kasaya daya sonra oyunu alta al birde öyle bak kulağını dayayıp sonucu buraya yaz. Çünkü aynı ekran kartı bende de var. Oyuna giriyorum ince bir vızlama sesi geliyor, oyunu alta atınca geçiyor o ses.

Dostum oyuna girince ince bir vızlama sesi mi geliyor? Herhangi bir oyuna girip kulağını kasaya daya sonra oyunu alta al birde öyle bak kulağını dayayıp sonucu buraya yaz. Çünkü aynı ekran kartı bende de var. Oyuna giriyorum ince bir vızlama sesi geliyor, oyunu alta atınca geçiyor o ses.
Hocam aynı öyle vız sesi gibi de elektrik cızırtısı sesi gibi de ikisi arasında bir şey ama ekran kartından gelmiyor kasayı açıp dinledim PSU dan geliyor.Oyunu alta atınca yada Pause yapınca ses gidiyor.

Dostum aynı sorun bende de var. Oyuna giriyorum vızlama geliyor oyunu alta atınca geçiyor. Güç kaynağım Cooler Master 600W 80+ ve bana sanki ekran kartından ses geliyormuş gibi geliyor.

Dostum aynı sorun bende de var. Oyuna giriyorum vızlama geliyor oyunu alta atınca geçiyor. Güç kaynağım Cooler Master 600W 80+ ve bana sanki ekran kartından ses geliyormuş gibi geliyor.
Nasıl bir şey bende anlamadım hocam furmark açıp stres testi yaptım biraz çalıştırdım o şekilde ekran kartında ses yok hatta fanları yuzde 80 hızla çalışmaya ayarladım 10 dakika yinede normal fan sesi geldi hızlı şekilde sadece PSU'da sorun yoktu.Oyunu açıyorum ekran kartı ve işlemciye yük binince PSU'dan cızırdama vızıldama bir şeyler oluyor.İlk başta CS:GO da çok yapıyordu stres testinden sonra cs de yapmamaya başladı ama hala gta 5 ve witcher 3 te yapıyor ?

Dostum valla bi ekran kartına 1400 TL verip, genel olarak sistemime 5000 TL'ye yakın para harcadım yani bu kadar para harcayıp böyle sorunlarla uğraşmak insanın sinirlerini ve moralini bozuyor. Performans kaybı olmasa bile insan tahammül edemiyor.

Dostum valla bi ekran kartına 1400 TL verip, genel olarak sistemime 5000 TL'ye yakın para harcadım yani bu kadar para harcayıp böyle sorunlarla uğraşmak insanın sinirlerini ve moralini bozuyor. Performans kaybı olmasa bile insan tahammül edemiyor.
Al benden de o kadar hocam içim gitti yani içim eridim bittim :(
Hadi diyorum son bir PSU masrafı sonra rahatım garantisi de yok para verdiğimle de kalabilirim

Al benden de o kadar hocam içim gitti yani içim eridim bittim :(
Hadi diyorum son bir PSU masrafı sonra rahatım garantisi de yok para verdiğimle de kalabilirim
Dostum valla bende ekran kartını almadan önce Zalman 700Watt güç kaynağı almıştım, taktım ve 3 gün içinde arıza verdi kendi kendine güç verip kesiyor filan sonra verdim servise geri geldi. Taktım 4 gün kullandım yine aynı sorun bu sefer iade ettim SSD aldım yerine. toplamda 1 hafta kullandım, 1.5 ay servisle uğraştım. Ayrıca oyundan beklediğim performansı da alamıyorum şu anda. 768p monitörde oynuyorum, 1080p monitörüm vardı kırdım, o yüzden 768p monitörde oynuyorum ve almam gereken performansı alamıyorum. Bazı arkadaşlar monitörden dolayı diyor ama bilemiyorum artık, sanırım haklılar 1080p bi monitörde denedim performans iyiydi.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı