MSI GTX970 Sistem Toplama

Wahrwelt

Hectopat
Daha fazla  
Herkese merhaba,
Öncelikle sistem toplama, montaj ve Windows kurmada yeni olduğumu ve hiçbir tecrübemin olmadığını belirtmek istiyorum. Malum yaz geldi ve stres atmak için güzel bir bilgisayar toplamanın iyi olacağını düşündüm.
Sistem Parçaları,

• -Ekran Kartı: MSI GTX970 GDDR5 4GB 256 BIT
  • -Kasa: ZALMAN Z11 Plus MidT ATX
  • -PSU: ZALMAN ZM600-Lx Serisi 600W PSU
  • -İşlemci: Intel Core i5 4460 Soket 1150 3.2 GHz 6MB Önbellek 22nm
  • -Bellek: Corsair 8GB (2x4 GB) Vengeance DDR3 1600 MHz CL9 Dual Kit
  • -Anakart:MSI Z97 GAMING 3 1150 DDR3 Intel Z97 soket 3200 MHz (O.C).

Yaklaşık olarak 3133 lira tutuyor ancak tecrübesiz olduğum için sizin tavsiyelerinizi dinlemek istiyorum, ne eklemeli, ne çıkarmalı, montaj sırasında nelere dikkat edilmeli?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba bende seni gibiyim vallaha.:( yani alsam temiz bişiler yapmayı düşünüyorum ama bende araştırma aşamasındadır.

Sana bildiğim kadarıyla yardımcı olmak isterim. i5 4460 işlemcinin O.C desteği olmadığı için anakart gereksiz olmuş oluyor. Anakartı h97 gaming 3 ile değişitirebilirsin, böylece fiyatı aşağı çekmiş olursun.

İşlemciniz O.C desteklemediğinden Z97 Gaming 3 almanız bir şey ifade etmez. H97 Gaming 3 ile değiştirin. Artan para ile işlemciyi i5 4590 veya i5 4690 yapabilirsiniz. Bunun dışında gayet iyi.

Tavsiyeniz için teşekkürler, bir kaç soru daha sormak istiyorum konudan sapabilir ama, USB Bellekten Windows yüklemek için önceden yüklü bir işletim sistemi olması mı gerekiyor?
Öyle rivayetler duydum ama emin olamadım, ayrıca Windows 8.1 kurduktan sonra Windows 10 a geçiş bedava olur mu?

USB belleği hazırlamak için bir bilgisayar gerekiyor tabii ki. Bunun dışında kurmak için gerekmiyor. Öyle olsa yeni topladığımız bilgisayarlara nasıl kurulum yaparız? :) Windows 8.1 kurduktan sonra sürümünüze bağlı olarak rezerve alabileceksiniz. Bu şekilde 29 Temmuz'da yani Windows 10 çıkınca Windows 10'a geçiş yapabileceksiniz. Fakat Industry Pro gibi bir sürüm kuracaksanız şuan için onlara geçiş yok deniliyor. İleride ne olur bilemem. :)

Topladığınız sistem güzel. İşlemcinizin çarpan kilidi açık olmadığı için anakartı H97 serisi seçmelisiniz. Bu arada HDD eklememişsiniz. HDD ile birlikte 3400 TL'ye yaklaşıyorsunuz. Size daha ucuz bir sistem önereyim. SSD'de mevcut.

Eksen Bilgisayar'dan:
3000 TL yeni.jpg

USB belleği hazırlamak için bir bilgisayar gerekiyor tabii ki. Bunun dışında kurmak için gerekmiyor. Öyle olsa yeni topladığımız bilgisayarlara nasıl kurulum yaparız? :) Windows 8.1 kurduktan sonra sürümünüze bağlı olarak rezerve alabileceksiniz. Bu şekilde 29 Temmuz'da yani Windows 10 çıkınca Windows 10'a geçiş yapabileceksiniz. Fakat Industry Pro gibi bir sürüm kuracaksanız şuan için onlara geçiş yok deniliyor. İleride ne olur bilemem. :)

Peki bu ürün anahtarları internetten bulunuyor mu? Windows 10 çıktıktan sonraki süreçlerde de geçiş ücretsiz olur mu? Çok sordum kusura bakmayın.

Topladığınız sistem güzel. İşlemcinizin çarpan kilidi açık olmadığı için anakartı H97 serisi seçmelisiniz. Bu arada HDD eklememişsiniz. HDD ile birlikte 3400 TL'ye yaklaşıyorsunuz. Size daha ucuz bir sistem önereyim. SSD'de mevcut.

Eksen Bilgisayar'dan:
Eki Görüntüle 74292

İki sistem arasında ne kadarlık performans farkı olur? Siz olsanız hangi sistemi tercih edersiniz?

Peki bu ürün anahtarları internetten bulunuyor mu? Windows 10 çıktıktan sonraki süreçlerde de geçiş ücretsiz olur mu? Çok sordum kusura bakmayın.
Öğrenciyseniz ücretsiz bir şekilde Dreamspark aracılığı ile alabilirsiniz. Öğrenci değilseniz satın almak zorundasınız. İnternetten ürün anahtarı bulamazsınız. Ancak korsan kullanmak için program vs bulursunuz. Orijinal için satın almalısınız. Windows 10 çıktıktan sonra 1 yıl içinde Windows 8.1'den ücretsiz geçiş var deniyor şuan için. Ondan sonra ne olur bilemiyorum. Bu arada sıkıntı değil, çekinmeden sorabilirsiniz. :)

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı