MSI GTX970 vs Sapphire r9 290X

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ne desem bilemedim. Adam gitmiş 290x'in rakibi 980 demiş.
970 bile hem aynı fiyata, hem de daha çok performans ile düşük güç tüketimi sağlarken. Bi' de biri Sapphire, biri MSI. Kimse kusura bakmasını ama bu durumda 290x seçmek bile bile paranın çöpe atmaktır.

Ne desem bilemedim. Adam gitmiş 290x'in rakibi 980 demiş.
970 bile hem aynı fiyata, hem de daha çok performans ile düşük güç tüketimi sağlarken. Bi' de biri Sapphire, biri MSI. Kimse kusura bakmasını ama bu durumda 290x seçmek bile bile paranın çöpe atmaktır.
500 MB çöp olan bir ekran kartını nasıl olur da bu kadar yüceltirsin anlamıyorum. AMD R9 290X GTX 970 adlı NVİDİA kazığından kat kat daha iyidir. En azından 4 GB.

Son düzenleyen: Moderatör:
İki kart arasında oyundan oyuna değişen 5-10 FPS farkı vardır. Bunlar oyundan oyuna değişiyor. Güç tüketimi konusunda GTX970 daha başarılı. GTX970'e 500 MB çöp demen çok yanlış. Her zaman dediğimiz gibi ekran kartlarında GB değerinin önemi yoktur. Olduğu birkaç zaman isterseniz, 4K çözünürlükte işinize yarayabilir. Fakat bu devirde GTX970 alıp da 4K kullanan pek göremedim. 4K kullanacaksa gidip GTX980 alıyorlar. Bu sebepten aşırı bir sorun teşkil etmiyor. Bana sorarsanız GTX970 bir tık önde derim çünkü genellikle genel oyunlarda 5-7 FPS fark atıyor. Bu çok önemli olmasa da güç tüketimi konusunu da unutmamak lazım. Sapphire markasına gelirsek, Sapphire markalı ürünler tercih etmeyiniz, en çok sorun çıkartan markalı kartlardan birileridir Sapphire kartlar.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı