MSI GX70-3BE VIDEO_SCHEDULER_INTERNAL_ERROR Hatası

İşletim sistemi
Windows 10

Renovatio

Kilopat
Makaleler
1
Yer
İzmir
Daha fazla  
Meslek
Öğretmen
Arkadaşlar merhaba,
MSI GX70-3BE Notebook'a grafik sürücüsü yüklenip cihaz yeniden başlatıldıktan sonra kısa bir süre içinde VIDEO_SCHEDULER_INTERNAL_ERROR mavi ekran hatası alıyorum. Maalesef AMD uzun süre önce sürücü desteğini kestiği için son yüklenebilir stabil sürücü 15.7.1 sürümü.

Bunun dışında Güncel adrenalin sürücüleri şu şekilde yüklenebiliyor;
  • HD8970M için yayınlanmış güncel bir sürücüyü paketten çıkarıp aygıt yöneticisinden manuel olarak yükleme
  • Ardından A10-5750M için yayınlanmış 16.2.1 sürücüsünü normal olarak yükleme
Fakat bu işlemi uyguladığımda da dahili ekran kartından harici ekran kartına geçtiğinde bilgisayar takılıyor ve Power tuşundan kapatmak zorunda kalıyorum.

Aşağıda minidump dosyalarımı paylaşıyorum. Acaba sizce sebep ne olabilir? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Sistem Bilgileri (MSI GX70-3BE):
  • Windows 10 20H2
  • AMD A10-5750M APU (AMD Radeon HD 8650G GPU)
  • AMD Radeon HD 8970M Ekran Kartı
  • 16 GB DDR3L RAM
  • 120 GB M SATA SSD
  • 1 TB SSD

Son düzenleyen: Moderatör:
Temiz Windows kurulumu yeni yapıldı. Windows Defender açık. Antivirüs programı yok. Sürücüler ve birkaç yardımcı program haricinde bir şey kurulu değil.

Video sürücülerini güncelledin mi? Güncellemediysen onu günceller misin?
Aynı şekilde ekran kartı sürücücü de güncel değil ise güncelleyin.

Minidumpların hepsi ekran kartı sürücüsüne çıkıyor.

Ekran kartı sürücünü ne ile güncelliyorsun?

HD8970M için en güncel sürücü 20.11.2 WHQL sürücüsüdür.

DDU ile var olan ekran kartı sürücünü sil. Sonra aşağıya bıraktığım linkten sürücüyü indir. Sonuç ne olacak acaba?

DDU rehberi.
DDU ile Sürücü Kaldırma Rehberi | Technopat Sosyal

Sürücü 20.11.2 WHQL sürücüyü indirin.

"sfc /scannow" rehberini uygula.
SFC /scannow komutu nedir? Ne işe yarar? | Technopat Sosyal

Laptoba sadece USB bağlantısı olarak sadece klavye ve fare takılı kalsın. USB çıkışlarını tak çıkart yapın.

Öncelikle yardımlarınız için teşekkürler.

Sürücü denemeleri yaparken zaten DDU ile sürücülerimi temizleyip işlem yapıyorum. HD8970M için yayınlanmış son sürücüyü kullanmayı ben de çok isterim fakat bu bilgisayarda bu şekilde bir işlem yapma şansı yok. HD8970M sürücüsünü yüklerken İlk başta bir uyarı veriyor ve ekran kartı olarak HD8650G'yi görüyor. Hatayı yoksayıp devam ettiğimde sürücü kuruluyor fakat sürücünün kontrol paneline girmek istediğimde ekran kartının bulunamadığını söylüyor. Power ışığı sistem boşta çalışırken beyaz, harici ekran kartında çalışırken kırmızı yanması gerekirken sürekli olarak kırmızı yanıyor yani sürekli harici ekran kartında çalışıyormuş gibi görünüyor. Ekran çözünürlüğü seçmek istediğimde çözünürlük alanı seçilemez şekilde 1920x1080 olarak görünüyor ve ekrandaki ögeler görev çubuğu da dahil olması gerekenden daha büyük görünüyor.

AMD sürücüleri bozuk büyük ihtimalle. AMD'nin bu sürücüleri acilen düzeltmesi gerekiyor. En güncel WHQL imzalı sürücü bile sıkıntı çıkarıyorsa benim yapabilieceğim bir şey kalmıyor.

Attığınız minidumplar ekran kartı sürücüsünü işaret ediyor. Güncelleyince sorun oluyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı