MSI H110M GAMING CPU ve DRAM LED'leri Yanıyor

ThisisPunisher

Kilopat
Merhaba arkadaşlar. Bilgisayarın ekran kartını değiştirdim geri topladım ve açtım. Güç alıyor fanlar biraz dönüyor sonra kesilip geri kapanıp açılıyordu. Gücü kestim tekrar ekran kartını çıkardım yine aynısını yapıyordu. Sonra birden çalışmaya başladı ve CPU DRAM EZ Debug LED'leri sırasıyla yanıp sönmeye başladı. Ne yaptıysam çözüp düzeltemedim. RAM ısınıyor işlemci ise buz gibi. Başka RAM taktım sisteme yine aynı şekilde sırasıyla yanıp sönmeye devam etti. Neden böyle yapar?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ram slotlarının yerlerini değiştir. Öyle dene.
Denedim hocam olmuyor. Arkadaşın bilgisayarından ram aldım taktım yine aynı şekilde değişmiyor hiçbir türlü.
Tüm bileşenleri yaz açıklayalım.
Yazdım hocam
MSI H110M Gaming Anakart
Crucial Ballistix Elite 8gb 2666mhz Ddr4 Ram
İ5 6500 3.2 ghz 4 çekirdek işlemci
Sapphire R7 370 2G 256Bit ekran kartı
Cooler Master V750 Full modüler güç kaynağı

Denedim hocam olmuyor. Arkadaşın bilgisayarından ram aldım taktım yine aynı şekilde değişmiyor hiçbir türlü.

Yazdım hocam
MSI H110M Gaming Anakart
Crucial Ballistix Elite 8gb 2666mhz Ddr4 Ram
İ5 6500 3.2 ghz 4 çekirdek işlemci
Sapphire R7 370 2G 256Bit ekran kartı
Cooler Master V750 Full modüler güç kaynağı
Ram çift modül ram ise bir rami çıkar öyle dene.

Ram çift modül ram ise bir rami çıkar öyle dene.
Tek hocam iki slotta da denedim. Önce dram ışığı yanıyor ardından CPU hızlıca yanıp sönüyor hemen geri DRAM yanıyor. Hep aynı döngüde gidiyor. Ram ı başka bilgisayara taktım. Onuda çalıştırmadı. Bende onun çalışan ramini aldım benimkine taktım. Yine çalışmadı. Bekledim ettim ne yaptıysam olmadı.

Tek hocam iki slotta da denedim. Önce dram ışığı yanıyor ardından CPU hızlıca yanıp sönüyor hemen geri DRAM yanıyor. Hep aynı döngüde gidiyor. Ram ı başka bilgisayara taktım. Onuda çalıştırmadı. Bende onun çalışan ramini aldım benimkine taktım. Yine çalışmadı. Bekledim ettim ne yaptıysam olmadı.
biz buradan sadece tahmin edebiliyoruz güvenilir bir bilgisayarcıya ya da uzmana sor.
Yoksa dediğin şey büyük ihtimal ile anakart arızası olabilir.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı