Malzeme ve üretim kalitesi arasında fark olduğunu söyleyenler kanıtlarlarsa sevinirim.
Benim gördüğüm kırmızıya boyanıp, led takılmış adına da gaming eklenmiş bir kart. Ben neden böyle düşünüyorum diye sorarsanız iki kartta da ortak olan özellikler:
-Millitary Class 4
-VGA Armor
-Audio Boost (Isolated audio PCB, Chemi-Con Audio Capacitors)
-Guard-Pro
-EZ Debug LED
-Overvoltage Protection
Bunlar doğrudan malzeme kalitesi ve üretim yöntemleri ile ilgili şeyler; aynı kapasitörler, aynı koruyucular, aynı malzemeler. Buna göre aynı oldukları gözüküyor.
Aralarındaki boya ve led'in dışındaki farklar
Birisinde "Realtek RTL8111H Gigabit LAN controller" varken diğerinde " Intel I219V Gigabit LAN controller" var. Gaming de 2 tane USB 2.0 yerine 2 tane fazladan USB 3.0 kullanılmış ve HDMI girişi eklenmiş. Click Bios arayüzü daha renkli olan Click Bios 5 Kullanılmış ve büyük ihtimalle hiç kullanmayacağın oyuncu yazılımları driver'ına eklenmiş. Onları başka kartlara da kendin internetten indirebilirsin.
Bence aradaki farkı ödemeye değmez. Bende MSI B150 Gaming M3 var. Daha hiç bir Gaming özelliğini kullanmadım, büyük ihtimalle hiç de kullanmayacağım. Ama aradaki fiyat farkı senin için çok önemli değilse al tabi renkli, ledli falan daha güzel.