MSI H270 GAMING M3 RAM uyumu

Blifzift

Hectopat
Daha fazla  
Gaming'e dayalı bir bilgisayar topluyorum. Fakat aklıma takılan bir kaç soruyu sizden de fikir alarak danışman istiyorum.

1) Listemde 2 adet farklı RAM bulunuyor. Bunlardan birisi CL14 birisi CL16. Sistemi RGB diziyor olduğum için RAM'leride RGB dizmek istiyorum açıkçası. Fakat bu RGB olan RAM CL16. Tam olarak bu CL14 ve CL16 arasındaki fark nedir acaba? Oyunlar içerisinde bir performans düşüşü yaşar mıyım eğer bunu alırsam?

GSKILL 16GB Dual Kit 3000 MHz RGB RAM
Corsair 16 GB Dual Kit 2400 MHz Siyah RAM

2) Topladığım bilgisayardaki anakartın linki aşağıda bulunuyor. Şayet, 3000 MHz olan RAM'i kullandığım taktirde, Anakart'ın linkine baktığımızda 2400 MHz olduğu yazıyor. Yani bu 2400 MHz üzeri RAM'i desteklemediği anlamına mı geliyor tam olarak?

MSI H270 GAMING M3 Intel H270 Soket 1151 DDR4 2400 MHz Anakart

Son düzenleyen: Moderatör:
CL değeri düşük olan RAM biraz daha iyi performans verir. Elindeki Anakart içinde 3000 MHZ RAM almana gerek yok. O Anakart maksimum 2400 MHZ frekans desteğine sahip. 3000 MHZ RAM olan modeli bu Anakarta takarsan RAM'ler 2400 MHZ hızında çalışır, çalışmama gibi bir durum olmaz.

RAM 3000 MHz olduğundan dolayı değil, RGB Led olduğundan dolayı onu almak istiyorum. Yani ben 2400 MHz bir Anakarta 3000 MHz'lik Dual Kit RAM taksam bile otomatik olarak 3000 değil 2400 kendiliğinden uyarlayarak çalışır doğru mu anladım? Bu senaryoya göre herhangi bir uyumsuzluk durumu söz konusu olur mu ileride?

CorsairCMK16GX4M2A2400C16DDR42400
[TBODY] [/TBODY]

Anakartın bellek uyumluluk listesinde bu model var. Ancak almayı düşündüğün belleklerin uyumsuz olduğu anlamına gelmez. Oyunlarda CL14 ve CL16 arasında performans farkını görmen neredeyse imkansız.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı