MSI H410M-A PRO anakart fan baglantı nasıl yapılır?

pistolore

Decapat
Herkese iyi akşamlar MSI H410M-A PRO ankartım var kasam Corsair Spec Delta RGB fan çoklayıcı ile kasamdaki 4 adet fanı tek porta taktım. Sizce bir sorun teşkil eder mi? Yardımlarınızı bekliyorum, şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Edebilir. Ali Güngor'ün yayında anakartlarda tek porta çoklayıcı ile 2 fandan fazla takıldığında sorun yaşanabileceğini söylemişti. Ama yine de deneyin.
Şu anda fanlar çalışıyor fakat ileride bir sorum çıkartır mı orasını bilemiyorum
Çoklayıcı dediğiniz port şeklinde olan mı yoksa kablo şeklinde olan mı?
Kablo şeklinde

Şu anda fanlar çalışıyor fakat ileride bir sorum çıkartır mı orasını bilemiyorum

Kablo şeklinde
Eğer harici güç girişi olmayan bir kabloysa şu an anakartın fan girişini aşırı yüklüyorsunuz demektir. Çünkü 4 fanın ihtiyacı olan elektriği tek bir pinden çekmesine sebep oluyor. Kullanmanızı önermem.

Eğer harici güç girişi olmayan bir kabloysa şu an anakartın fan girişini aşırı yüklüyorsunuz demektir. Çünkü 4 fanın ihtiyacı olan elektriği tek bir pinden çekmesine sebep oluyor. Kullanmanızı önermem.

Harici güç girişi yok evet sizce ne yapmalıyım peki anakartta iki fan girişi mevcut kasamda 4 adet 4 pin fan ve 1 adet islemci fanı var

Harici güç girişi yok evet sizce ne yapmalıyım peki anakartta iki fan girişi mevcut kasamda 4 adet 4 pin fan ve 1 adet islemci fanı var
Benim anakartımda da tek fan girişi var ama kasamın üç fanı olduğu için harici güç girişi olan bir çoklayıcı aldım Akasa'nın ürünü. Sadece tek fanın gücünü anakarttan geri kalan fanları Molex bağlantısından alıyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı