MSI H410M-A PRO Windows 10 sürücü kurulumu

Radeon Software üzerinde veya aygıt yöneticisi üzerinde ekran kartının sürücüsünün sürümünün 20.12.1 yazdığından eminsen tekrar kurmana gerek yok.

Gönderdiğim chipset sürücüsünü kurmalısın evet. Chipset sürücüsünün ismi işlemcinin ismiyle bağımlı değil, anakartın chipsetiyle alakalı. İstersen emin olmak adına aşağıdaki linkten "System & Chipset Drivers" başlığı altından çıkan chipset driverının linki ve benim attığım linke bakabilirsin.

BIOS güncellemesinden bahsetmeyi unutmuşum. Eğer sık sık elektrik kesintisi yaşıyorsan BIOS güncellemesi işine girmeni tavsiye etmiyorum. Kaldı ki eğer BIOS güncellemesi esnasında elektriğin giderse anakartın bricked olur ve ekrana görüntü gelmez, BIOS bozulur yani. Bunu düzeltmenin yolları anakartındaki BIOS butonu veya dual BIOS özelliğidir fakat bunların ikisi de senin anakartında olmadığı için eğer anakartın bricked olursa anakartını servise göndermek zorunda kalırsın. Ama "sık sık elektrik gitmiyor" veya "kesintisiz güç kaynağım bulunuyor" deyip ben bunu yaparım diyorsan BIOS sürümü linkini aşağıda.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Radeon Software üzerinde veya aygıt yöneticisi üzerinde ekran kartının sürücüsünün sürümünün 20.12.1 yazdığından eminsen tekrar kurmana gerek yok.

Gönderdiğim chipset sürücüsünü kurmalısın evet. Chipset sürücüsünün ismi işlemcinin ismiyle bağımlı değil, anakartın chipsetiyle alakalı. İstersen emin olmak adına aşağıdaki linkten "System & chipset drivers" başlığı altından çıkan chipset driverının linki ve benim attığım linke bakabilirsin.

BIOS güncellemesinden bahsetmeyi unutmuşum. Eğer sık sık elektrik kesintisi yaşıyorsan BIOS güncellemesi işine girmeni tavsiye etmiyorum. Kaldı ki eğer BIOS güncellemesi esnasında elektriğin giderse anakartın bricked olur ve ekrana görüntü gelmez, BIOS bozulur yani. Bunu düzeltmenin yolları anakartındaki BIOS butonu veya Dual BIOS özelliğidir fakat bunların ikisi de senin anakartında olmadığı için eğer anakartın bricked olursa anakartını servise göndermek zorunda kalırsın. Ama "sık sık elektrik gitmiyor" veya "kesintisiz güç kaynağım bulunuyor" deyip ben bunu yaparım diyorsan BIOS sürümü linkini aşağıda.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam elektrik tesisatı çok iyi değil. Henüz kesintisiz güç kaynağı alamadım, akım korumalı priz var ancak sanırım işe yaramaz. BIOS güncellemezsem ne kaybederim? Performansta çok büyük bir eksiklik olur mu?

Hocam elektrik tesisatı çok iyi değil. Henüz kesintisiz güç kaynağı alamadım, akım korumalı priz var ancak sanırım işe yaramaz
Elektriğin gidip gitmeyeceğinin garantisini kimse veremez. Güç kaynağın da yoksa yapmamanı öneririm şimdilik.

BIOS güncellemezsem ne kaybederim? Performansta çok büyük bir eksiklik olur mu?
Çok büyük değil fakat en azından sistemin daha kararlı ve iyileştirilmiş bir vaziyete gelmesi için BIOS güncellemesinin yapılması gerekiyor. Bilgisayarında gözle görülür herhangi bir sorun yaşamıyorsan şu an için elektrik kesintisi riskine girmeye gerek yok, kaldı ki elektrik tesisatının çok iyi olmadığını ve kesintisiz güç kaynağının olmadığını söylüyorsun. Bunun yanında anakartında BIOS butonu ve dual BIOS da yok. Şu anki şekilde bir sorun yaşayacağını sanmıyorum.

Ek olarak tüm sürücü işlemleri bittikten sonra aygıt yöneticisinde ünlemli bir aygıt kalırsa ekran görüntüsü atarak donanım kimliğini paylaş.

Elektriğin gidip gitmeyeceğinin garantisini kimse veremez. Güç kaynağın da yoksa yapmamanı öneririm şimdilik.

Çok büyük değil fakat en azından sistemin daha kararlı ve iyileştirilmiş bir vaziyete gelmesi için BIOS güncellemesinin yapılması gerekiyor. Bilgisayarında gözle görülür herhangi bir sorun yaşamıyorsan şu an için elektrik kesintisi riskine girmeye gerek yok, kaldı ki elektrik tesisatının çok iyi olmadığını ve kesintisiz güç kaynağının olmadığını söylüyorsun. Bunun yanında anakartında BIOS butonu ve Dual BIOS'da yok. Şu anki şekilde bir sorun yaşayacağını sanmıyorum.

Ek olarak tüm sürücü işlemleri bittikten sonra aygıt yöneticisinde ünlemli bir aygıt kalırsa ekran görüntüsü atarak donanım kimliğini paylaş.

Tamamdır paylaşacağım. Son olarak bir tanıdığım RAM hızlarını sona çekmemi söyledi. Anakarıtm 2933 MHz ve RAM'ler de 3200 MHz. BIOS'tan ilk baktığımda 2633 MHz'de çalışıyordu. Bunları nasıl arttırabilirim ve en son 2933 MHz mi yapabilirim?

BIOS'a girerek XMP profili değiştirmelisin. XMP profilini 2933MHz/3000MHz olana al (ikisinden birisi yazar, ikisi de varsa 2933MHz'i seç). Yaptıktan sonra BIOS'ta save and exit demelisin. BIOS ekranında kenarda köşede bir yerde yazar save and exitin hangi tuşla olduğu. Save and exit yapmazsan bu ayar kaydolmaz. Save and exit yaptıktan sonra tekrar BIOS'a gir ve RAM'lerinin 2933MHz'de çalıştığından (2933MHz'e çok yakın bir değer de olabilir, ekran görüntüsü atabilirsin kontrol için) emin ol.

BIOS'a girerek XMP profili değiştirmelisin. XMP profilini 2933MHz/3000MHz olana al (ikisinden birisi yazar, ikisi de varsa 2933MHz'i seç). Yaptıktan sonra BIOS'ta Save and exit demelisin. BIOS ekranında kenarda köşede bir yerde yazar Save and exitin hangi tuşla olduğu. Save and exit yapmazsan bu ayar kaydolmaz. Save and exit yaptıktan sonra tekrar BIOS'a gir ve RAM'lerinin 2933MHz'de çalıştığından (2933MHz'e çok yakın bir değer de olabilir, ekran görüntüsü atabilirsin kontrol için) emin ol.

Peki XMP profili ayarlarında seçim yapamama şansım ve 2633'te kalma şansı olabilir mi?

Öyle olursa advanced sekmesinden el ile ayar yapmak gerekir. Ek olarak işlemcinin (i5 10400F) stabil olarak desteklediği hızda yani 2666MHz'de (2633MHz de yazabilir, aynı şeyler) kalmak kafi bence, daha üstüne çıkılmasını tavsiye etmiyorum. Sorun çıkıp çıkamayacağına garanti veremem.

Öyle olursa Advanced sekmesinden el ile ayar yapmak gerekir. Ek olarak işlemcinin (i5 10400F) stabil olarak desteklediği hızda yani 2666MHz'de (2633MHz'de yazabilir, aynı şeyler) kalmak kafi bence, daha üstüne çıkılmasını tavsiye etmiyorum. Sorun çıkıp çıkamayacağına garanti veremem.

Peki, yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Size minnettarım :)

Ne demek. Dediğim gibi bu sürücü kurulumlarının hepsi bittikten sonra aygıt yöneticisine girip ünlemli bir aygıt var mı kontrol et. Eğer varsa hem ekran görüntüsü, hem de donanım kimliğiyle birlikte buraya gönder. Şimdi bu iletimden sonra bir şey yazma, tüm sürücü kurulumları bitince bunu kontrol edip geri dönüş yaparsın.

Ne demek. Dediğim gibi bu sürücü kurulumlarının hepsi bittikten sonra aygıt yöneticisine girip ünlemli bir aygıt var mı kontrol et. Eğer varsa hem ekran görüntüsü, hem de donanım kimliğiyle birlikte buraya gönder. Şimdi bu iletimden sonra bir şey yazma, tüm sürücü kurulumları bitince bunu kontrol edip geri dönüş yaparsın.

Hepsini sırayla yaptım, şu an zaten yeni bilgisayarımdan yazıyorum. Herhangi bir sorun, ünlem işareti gözükmüyor :)

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı