MSI H55M-E23 Xeon X3470 çalıştırır mı?

@ThePunisher90 dostumuz saolsun kendisi açıkladığı için herhangi bir sorun olacağını sanmıyorum. Kendisinin dediği gibi HP anakartta kullanıp sorun çıkarmıyorsa ben de X3470 ve GTX 750 ti alırım. En azından ilerde GTX 1050 ti veya GTX 1060 alacak olursam işlemci değiştirme durumunda kalmam. Bu arada şimdiden O.C. işlerine biraz daha bakayım.

Bu dediğinden sonra X3470 alırım ama benim anakartım H55 serisi anakart, hatırladığım kadarıyla Z serisi anakartlarda O.C. yapılabiliniyordu. Bu arada bende 500W'lık Cooler Master'ın kendi soğutucusu var, konuda da belirttiğim gibi. Bu PSU X3470 ve GTX 750 ti'ı besleyebilir mi yoksa yeni bir güç kaynağı mı almam gerekir ?

Yardım ettiğiniz için teşekkür ederim, 1 2 aya siparişini veririm ve tahminen anca 15 tatilde parçaları kullanabilirim.
O Z serisi anakartlar bundan sonraki nesiller için çıktı. Birinci nesil işlemcilerde H55=Z serisi H57=H110 serisi gibi düşünün. Bendeki H57 ona rağmen sorun çıkarmadı. H55 anakartlarda daha stabil çalıştığını söylebilirim. Hatta aklımda H55 çipset anakart alıp OC yapma düşünceside var. Elinizdeki PSU yeterli olacaktır. Soğutucunuzda kaliteli birşey soğutmasının iyi olduğunu düşünüyorum kaliteli bir termal macunda kullanırsanız sorun yaşayacağınızı zannetmiyorum.

O Z serisi anakartlar bundan sonraki nesiller için çıktı. Birinci nesil işlemcilerde H55=Z serisi H57=H110 serisi gibi düşünün. Bendeki H57 ona rağmen sorun çıkarmadı. H55 anakartlarda daha stabil çalıştığını söylebilirim. Hatta aklımda H55 çipset anakart alıp OC yapma düşünceside var. Elinizdeki PSU yeterli olacaktır. Soğutucunuzda kaliteli birşey soğutmasının iyi olduğunu düşünüyorum kaliteli bir termal macunda kullanırsanız sorun yaşayacağınızı zannetmiyorum.
Elimde Cooler Master Mastergel Pro var. Bu cevabın daha da iç açıcı oldu yardımın için teşekkür ederim.

Konuyu hortlatıyorum ama bir sorum olacak: Şimdi bende X3440 alacak kadar para var. Biraz daha üzerine ekleyip X3470 almaya değer midir?

Xeon X3440: Online Shop Intel Xeon X3440 Quad Core 2.53 GHz LGA1156 8 M Cache 95 W masaüstü CPU | Aliexpress Mobile

Xeon X3470: Online Shop Xeon X3470 İşlemci 8 M Cache 2.93 GHz SLBJH LGA1156 CPU | Aliexpress Mobile

Bu arada ikisi de aynı satıcı.
OC yapacaksanız x3440 işinizi görür. Fakat yok ben yapmam derseniz Clock hızı daha yüksek olduğu için x3470 alınabilir.

Biraz geç döndüm ve konuyu hortlattım mı bilmiyorum ama Xeon X3470'in siparişini verdim, hatta vereli çok oldu. Ekran kartı konusunda Türkiye içerisinden 2. elden ucuz ve güçlü bir ekran kartı bulursam onu almayı düşünüyorum. Bulamazsam da AliExpress'teki Asus'un çift fanlı GTX 750 ti modelini almayı düşüyorum. Ekran kartını da aldıktan sonra oyun vs. testlerini atarım, konuyu da takip edenlere/edeceklere teşekkür ederim.

Biraz geç döndüm ve konuyu hortlattım mı bilmiyorum ama Xeon X3470'in siparişini verdim, hatta vereli çok oldu. Ekran kartı konusunda Türkiye içerisinden 2. elden ucuz ve güçlü bir ekran kartı bulursam onu almayı düşünüyorum. Bulamazsam da AliExpress'teki Asus'un çift fanlı GTX 750 ti modelini almayı düşüyorum. Ekran kartını da aldıktan sonra oyun vs. testlerini atarım, konuyu da takip edenlere/edeceklere teşekkür ederim.
Merhaba hortlatmış gibi oluyorum fakat aynı anakart ve x3440'a sahibim. Overclock yaptınız mı?

X3470'i hiç kullanamadım ama X3440'ı kullanan bir arkadaşım var. Onda farklı bir anakart var ama hiç O.C. Deneme fırsatım olmadı.

X3470'i neden kullanamadınız?

H55M-E23​

aynı anakart bende var. X3470 işlemci ile çalışmıyor mu? Bende X3470 işlemci siparişi vereceğim.​

H55M-E23 ile X3470 işlemci çalışmıyorsa söylerseniz almaktan vazgeçeceğim. Konuyu hortlatmamın sebebi aynı anakart a sahip olmam ve sizin de bu almak istediğim X3470 işlemciyi almanız. Umarım görüp cevap verirsiniz.​

Son düzenleme:
@YusufZeybek muhtemelen fiyat farkından dolayı almamıştır. X3470 alabilirsiniz bütçe varsa. Anakart overclock a pek müsait değil gibi gözüküyor stok kullanımda her türlü X3440'dan daha iyi olacaktır. Ayrıca bu sokette OEM anakartlarda bile Xeon işlemciler sorunsuz çalışıyor. Uyum sorunu veya görmeme gibi olaylar 775 pinde kaldı en fazla BIOS güncellenir Xeon'u takmadan önce.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı