MSI H55M-E23 Xeon X3470 çalıştırır mı?

@YusufZeybek muhtemelen fiyat farkından dolayı almamıştır. X3470 alabilirsiniz bütçe varsa. Anakart overclock a pek müsait değil gibi gözüküyor stok kullanımda her türlü X3440'dan daha iyi olacaktır. Ayrıca bu sokette OEM anakartlarda bile Xeon işlemciler sorunsuz çalışıyor. Uyum sorunu veya görmeme gibi olaylar 775 pinde kaldı en fazla BIOS güncellenir Xeon'u takmadan önce.

Kral öncelikle ben bu kadar hızlı bir dönüş olacağını asla beklemiyordum gecenin bu yarısında cevap verdiğiniz için çok ama çok teşekkür ederim.

Şu anki sistem özelliklerim şunlar:

Anakartım bu:

İşlemcim bu:

CPU türü dualcore Intel Core i3-540, 3066 MHz (23 X 133)

Ekran kartım bu:

NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti 4 GB 128bit 75W.

Bellekler:

2 adet Patriot marka DDR 3 1333MHz'lık 4'er GB'lik RAM'ler.

Sistemim bu şekilde işlemcim ekran kartını besleyemiyor darboğaz yapıyor diye X3470 almak istiyorum faydası olur mu sizce ekran kartımı besleyebilir mi? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler...

@YusufZeybek etkisi olur ama yine de tam olarak besleyemeyecek ekran kartını. Fiyat performans istiyorsan 1366 pin anakart ve X5675 var.
Uyguna anakart bulursan işlemci aliexpressde 250 tl civarında Türkiye'de 300 tl. 6 çekirdekli oldukça güçlü bir işlemcidir ekran kartını besleyebiliyor.

Bu kadar eski bir konunun hortlayacağını tahmin etmezdim.

Aslında X3470'i aldım fakat anakartım nedense görmedi işlemciyi. Söküp eskisini yani i5 650'yi taktığımda da görmedi. Ben de anakartın sorunlu olduğunu düşünüp değiştirdim. Gigabyte'ın, modelini hatırlamadığım, H55 çipsetli anakartını aldım. i5 650'yi onunla kullandım. X3470 köşede öylece durdu. Bu sefer yeni aldığım anakart sorun çıkardı. Ben de ECS'nin , yine modelini hatırlamadığım, G41 çipsetli anakartını buldum ve aynı satıcıdan Q9400 aldım. vs. vs. Bu konudaki işlemci maceram uzar da gider. Son olarak yakın zamanda R5 1600AF aldım ve kullanmaktayım. Belki de MSI H55M-E23'te bir sorun yoktu. Herhalde en başında BIOS'u resetlemekle veya anakartın işlemciyi tanıması için biraz süre vermekle çözebilirdim. Sanırım temel sorun bilgi yetersizliğinden kaynaklıydı :D.

Son düzenleme:
Ben 1156 sistemde X3470'i 4GHz'de kullanıp RX 580'i beslettim. Biraz overclock yese anakart besler bence de VRM'lerde blok yok ve CPU güç girişi 4pin overclock a yetmeyebilir. Stok halde yine de çoğunlukla beslemesi lazım.

Kral MSI H55M-E23 ana kartımı 500 wattlik PSU var. Bu model anakarttamı overclock yaptınız? Eğer öyleyse bende yapabilirim. AliExpress'ten siparişi verdim işlemcinin bakalım ne olacak heyecanla bekliyorum. Değerli bilgilerin için çok sağ ol.
Bu kadar eski bir konunun hortlayacağını tahmin etmezdim.

Aslında X3470'i aldım fakat anakartım nedense görmedi işlemciyi. Söküp eskisini yani i5 650'yi taktığımda da görmedi. Ben de anakartın sorunlu olduğunu düşünüp değiştirdim. Gigabyte'ın, modelini hatırlamadığım, H55 çipsetli anakartını aldım. i5 650'yi onunla kullandım. X3470 köşede öylece durdu. Bu sefer yeni aldığım anakart sorun çıkardı. Ben de ECS'nin, yine modelini hatırlamadığım, G41 çipsetli anakartını buldum ve aynı satıcıdan Q9400 aldım. vs. vs. Bu konudaki işlemci maceram uzar da gider. Son olarak yakın zamanda R5 1600 AF aldım ve kullanmaktayım. Belki de MSI H55M-E23'te bir sorun yoktu. Herhalde en başında BIOS'u resetlemekle veya anakartın işlemciyi tanıması için biraz süre vermekle çözebilirdim. Sanırım temel sorun bilgi yetersizliğinden kaynaklıydı :D.

Bende X3470 işlemci siparişi verdim bakalım ne olacak. Umarım görürde verdiğim para boşa gitmez. Fakirlik böyle bir şey ağa idare etsin diye upgrade yapmaya çalışıyoruz. Para olsa basarım 100 ka TL'yi kendim son model PC kasası toplarım ama nerdeeeeeeeeeeeee.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı