MSI HD7850 WoW Performans Düşüklüğü

Jrexlul

Megapat
Merhabalar, eski ekran kartım WoW oynamaya yetmediği için ekran kartı almıştım. (MSI HD7850) Biraz araştırma yaptım WoW için sadece ekran kartı upgrade etmek yeterli yorumlarını falan gördüm (yabancı forumlarda) fakat yetmediğini gördüm. İşlemcim intel e8400 3.0 ghz 4 seneyi aşkın bir işlemci. Sizce de böyle midir işlemci ekran kartına yetişemediği için mi yeni ekran kartımdan verim alamadım? (Eski ekran kartı nvidia 9600 GT)

Hayır. İşlemcin iyi gibi. Yani bence işlemci o ekran kartını hızına yetişir. Ama darboğaz yaşıyorsan anakartının çipsetinden kaynaklanabilir. Anakartını ve diğer sistem özelliklerini paylaşırsan daha kesin cevaplar verebiliriz.

İşlemci - İntel E8400 core2duo 3.0 ghz
Anakart - Asus p5k-e
Ram - 4 gb Kingston ddr2 800 mhz
Güç kaynağı - 600w Thermaltake
Ekran kartı - MSI HD7850 TF3 2 GB 256 bit

(Tabii ki World of Warcraft'ın 5 sene içerisinde değişen grafiklerinide göz önünde bulundurmak gerekir.)

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemci çok iyi değil aslında belki biraz kurtarabilirdi o kartı, fakat RAM'ler işi bozuyor.

O DDR2 RAM'ler ve o işlemciye o kart darboğaz olur.

Doğru evet, ben sadece anı kurtarmak için böyle bir işe girdim ama birkaç ay sonra bu ekran kartı ve güç kaynağını koruyup yeni bir kasa toplamayı planlıyorum, sanırım o zaman ekran kartımdan daha iyi faydalanacağım.

Doğru evet, ben sadece anı kurtarmak için böyle bir işe girdim ama birkaç ay sonra bu ekran kartı ve güç kaynağını koruyup yeni bir kasa toplamayı planlıyorum, sanırım o zaman ekran kartımdan daha iyi faydalanacağım.

Ben bu sistemde hiçbir sorun göremedim. Oyun nasıl bir performans düşüklüğü yaşıyorsun? Sürücü sürümün nedir? SSD yok sanırım sistemde. SSD aldığında performans sorunu ortadan kalkabilir gibime geliyor.

Ben bu sistemde hiçbir sorun göremedim. Oyun nasıl bir performans düşüklüğü yaşıyorsun? Sürücü sürümün nedir? SSD yok sanırım sistemde. SSD aldığında performans sorunu ortadan kalkabilir gibime geliyor.

Öncelikle bu foruma dostane bir tavırla söylemem gerekirse; Recep abinin "bilgisayar montaj rehberi" videosundan sonra kayıt oldum.:) çok güzel bir ortamı var forumun. Soruna/sorunlara gelecek olursak, sistemimde SSD bulunmuyor ve WoW'da özellikle 25 man raidlerde FPS sıkıntısı çekiyorum. Daha önce konu açıp belirttiğim texture flickering problemi yaşadım -bu bir performans sorunu olmasa da- can sıkıyor. Arkadaşlar bu sorunun kullandığım monitörden kaynaklandığını söylemişlerdi.. Bilindiği üzere AMD'nin yazılımsal problemlerinden dolayı farklı driverlar denedim fakat sonuç değişmedi. Sanıyorum sorunum monitörüm ile alakalı. HDMI ya da DVI bağlantı mevcut değil. Ben WoW'daki FPS düşüklüğünün işlemci, ekran kartı darboğazından olabileceğini düşünüyorum.. (ekran kartı sürümü 13.1 - ekran kartı default ayarlarda herhangi bir overclock yapılmadı)

Son düzenleyen: Moderatör:
Şimdi 13.3 Beta sürücüsüne ek olarak benim tavsiyelerim BIOS'u güncelle:

http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/mb/socket775/P5K-E/P5K-E-1305.zip

Sonrasında 120 veya alabiliyorsan 240 GB SSD al ve Windows 8'e geç. Epey bir performans farkı yaratacaktır bu. Bu ekran kartı ile 25 FPS alman imkansız. Bir sorun var ortada ;)

Şimdi 13.3 Beta sürücüsüne ek olarak benim tavsiyelerim BIOS'u güncelle:

http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/mb/socket775/P5K-E/P5K-E-1305.zip

Sonrasında 120 veya alabiliyorsan 240 GB SSD al ve Windows 8'e geç. Epey bir performans farkı yaratacaktır bu. Bu ekran kartı ile 25 FPS alman imkansız. Bir sorun var ortada ;)

13.3'ten 13.1'e downgrade etmiştim onuda denedim ne yazık ki..BIOS'u geçen ay güncelledim..Şimdi bu sisteme SSD gider mi bilmiyorum ve çok büyük bir performans artışı sağlar diyorsunuz korkuyorum açıkçası :)

Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı