Wow için İdeal Sistem

O zaman en iyisi sıfır sistem toplamak. 800TL'yi en iyi böyle kullanırsın:

Anakart:
VATAN COMPUTER - MSI - FM2-A55M-E33 AMD FM2 A55 DDR3 2133MHz (O.C.) VGA&DVI Anakart - Anakart (133TL)

İşlemci:
AMD A10 X4 5800K 3.8/4.2GHz 4Mb HD7660D VGA FM2 - Gold.com.tr (313TL) - Vatan stoğunda olmadığı için Gold'dan alın.

Ram:
VATAN COMPUTER - GSKILL - 4GB Ripjaws DDR3 1600MHz CL9 1.5V Tek Mod (137TL)

Hard Disk:
VATAN COMPUTER - WD - 3.5" 500GB Caviar Green Intellipower Sata 3.0 64MB Cache Hardisk - Dahili Harddisk (155TL)

Kasa + Power:
VATAN COMPUTER - FRISBY - FC-5860B 500W MidT ATX S (121TL)

Toplam:859TL

Süper bir sistem oldu. :)

Bu bileşenleri alırsan ileride iyi bir ekran kartı alırsın ve uzun bir süre seni üzmez, güzelce oyunlarını da oynayabilirsin.

Onu almasına gerek yok. 800TL'ye APU toplanır.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sırf fiyatı ucuz diye 121 liralık bir kasa ve onun yanında gelen 500w iddiası olan bir PSU'ya sistem kurmak sence ne kadar doğru olur?

Benim önerim biraz daha zorlanıp önerdiğim sistemi alması. Çok daha sağlıklı olduğunu düşünüyorum. En azından kasa kendini kanıtlamış bir marka ve ileride iyi bir ekran kartı takviyesi ile hiç bir sıkıntısı olmaz.

Hocam arkadaş i3 ile hiçbir şey yapamaz. Kasayı da geçici olarak kullansa bile yeter. Hatta şu an kullandığı kasa genişse power alması yeterli olur. A10 alabilecekken i3 almasını önermiyorum. Hem ileride parası birikince de CrossFire yaptı mı süper sistemi olur.

İntel i3 ile neden bir şey yapılamaz? Karşılaştırma için buraya bakabilirsin.
Ekonomik oyun sistemlerinde hep i3 tavsiye ediliyor. Yarın bir gün kasayı değiştirmez de üzerine sağlam bileşenler kurmak isterse dandik kasanın dandik psu'su sistemi koruyabilecek mi?

Oyunlarda en önemli etken ekran kartıdır. İşlemci pek etki etmez.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu kadar düşük bütçeye Intel önereni ilk defa gördüm. Düşük bütçeye AMD önerilmeli, aşırı düşükse de APU sistem dizilmelidir. Arkadaşın kasası iyiyse o kasa yerine 500W kaliteli power alabilir. Kasanın adı nedir @denizay? Fotoğrafını çekme şansın var mı?

Bu benim fikrim. Karar verecek olan arkadaş...

Bu arada bak düşük sisteme ne önermişler:

Giriş Seviyesi Oyun Sistemleri – Fiyat/Performans
İşlemci
AMD A10-7850K​
AMD A10-7850K​
Anakart
MSI A88XM-E35​
Asus A88XM-A​
Ekran Kartı
Tümleşik​
Tümleşik​
Ortak Bileşenler
Bellek
GSKILL Value 4GB 1333MHz​
Sabit Sürücü
Seagate Barracuda 500GB 7200 RPM​
Optik Sürücü
Yok​
Ses kartı
Tümleşik​
Hoparlör
Yok​
Monitör
AOC 21.5″ E2250SWDNK​
Klavye/Fare
A4 TECH KL 4020D kablolu set​
Kasa
Cooler Master CMP-350​
Güç Kaynağı
Kasaya dahil 350 watt​
Toplam
550$ + KDV
547$ + KDV

Biri fiyat performans, biri performans. Yani biri belirli bütçede yapılabilecek en iyi sistem, biri de parası önemli olmadan toplanabilecek giriş seviyesi sistem. Hem kavga derken, sohbet ediyoruz biz ;).

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı