MSI laptop GPU fanı düşük hızda çalışıyor

Mycarrylsboosted

Hectopat
Daha fazla  
Almanya'dan MSI GP72 VR 7RF Leopard Pro getirtmiştim. Geçen eylülden beri sorunsuz kullanıyordum. Dün PC'nin ısındığını fark ettim bir de baktım GPU fan 3200'de sabit çıkmıyor. Cooler Boost'ta CPU fan 5900 6000 RPM'lerdeyken GPU fan 3200 sabit. Bu da laptopu 89 90 derecelere çıkartıyor. Yazılımsal düşüncesiyle son yüklediğim uygulamaların hepsini sildim. Malware ile taratınca Mining virüsü buldu bu yüzden UEFI ile temiz bir format attım ancak hala aynı. Etkileyeceğini sanmıyorum ama bir de süpürge ile fanlardan tozu çekmiştim. Açıkçası çok kullanmıyorum laptopu ekran kartını yakarım düşüncesiyle.

DSC_0030.JPG

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim laptopun gpu fanı da az çalışıyor genel olarak msi laptoplar böyledir, gpu cpu'ya göre daha az soğutma ihtiyacı taşır bu yüzden enerji tasarrufu için gpu fan daha az çalışır. Ancak benim laptopumda gpu 70 dereceyi geçmedi bugüne kadar, sizin sıcaklık değerleriniz normal değil. Bana kalırsa fanla ilgili bir durum değil, zaman kaybetmeden servise göndermenizi tavsiye ederim.

Not: MSI GV62 7RD kullanıyorum.

Cooler boost çalıştırdıgım zaman cpu fan 6000 rpm çıkarken gpu da o seviyelerde oluyordu.Ama bir kaç gündür durum bu cidden çok sinir bozucu msi Türkiye teknik destek sağlarmı ki Almanyadan getirttim laptopu biri normal lol falan açıkken ki durum 2.si yük durumunda sağlam grafikli bir oyundaki durum 2.sinde artık elim yancak seviyeye geliyor önceden cooler boost da bile ihtyaç olmuyordu ultrada açarsam belki şuan durum bu ekran kartına birşey olcak diye bıraktım bir kaç gündür birşey yapmıyorum
Laptopun normal değerleride bu

Dosya Ekleri

• screen.png
    screen.png
    135,2 KB · Görüntüleme: 157
  • unknown2.png
    unknown2.png
    182,6 KB · Görüntüleme: 156
  • unknown3.png
    unknown3.png
    41,9 KB · Görüntüleme: 145
Son düzenleme:
Cooler boost çalıştırdıgım zaman cpu fan 6000 rpm çıkarken gpu da o seviyelerde oluyordu.Ama bir kaç gündür durum bu cidden çok sinir bozucu msi Türkiye teknik destek sağlarmı ki Almanyadan getirttim laptopu biri normal lol falan açıkken ki durum 2.si yük durumunda sağlam grafikli bir oyundaki durum 2.sinde artık elim yancak seviyeye geliyor önceden cooler boost da bile ihtyaç olmuyordu ultrada açarsam belki şuan durum bu ekran kartına birşey olcak diye bıraktım bir kaç gündür birşey yapmıyorum
Servis ile iletişime geçin, onlar size yardımcı olacaktır. Bir şey demek çok zor fan o hızda çalışırken bile LoL gibi bir oyunun bu denli ısıtmaması gerekir ekran kartınızı.
MSI Türkiye
  • Servis Tel : +90 212 288 42 30
Yarın sabah 9.00'dan akşam 18'00 a kadar arayabilirsiniz.

Yok orda cooler boost açmıştım o kadar kötü durumda değil sadece gpu fan cpu fanla eşit bir şekilde hızlanması gerekiyor ancak yapmıyor bunu format sonrası anlık bir 4500 lere çıktı Gpu fanın hızı dedim aha düzeldi daha sonra tekrardan 3200 sabitledi engelleyen bir programmı var yoksa fanın bir parçasımı çıktı tam devir çalışmıyor çözemedim.
bak bu resimde daha net bu kadar ısınmışken normalde 3100 lerde kalmazdı ena z 4500 olurdu
https://i.hizliresim.com/Z3BN4k.png
Durum daha kötü oldu 1900 küsürün üstüne çıkmıyor artık
Hızlı Resim - Unknown

Son düzenleme:
aga bios updateni yap olmaz ise dragon centeri ve scm yi ve pc nin modelini nete yaz msi nin siteden yükle kur düzelmez ise fan yapraklarından biri kırılmış veya rumana ip saç gibi bir şey karışmış olabilir

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı