MSI laptop RAM ve SSD değiştirince garanti gider mi?

Ünal Karaman

Kilopat
Merhaba arkadaşlar. Sonunda bir model seçebildim ve bu modelin siparişini verdim.

Bilgisayarı aldıktan sonra sorun yaşamamam için önerisi olanlar var mı? Bilgisayara kendim SSD RAM takviyesi yapsam garantiden çıkar mı? MSI bu konuda bir bilgilendirme yaptı mı bilmiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer cihazı kendiniz açarsanız cihaz garanti dışı kalır sadece dizüstü bilgisayarlarda değil her teknolojik ürün için geçerlidir. Bu arada SSD yi garantisi bitince takıyormuş servis en azından Asus da böyleydi.

Kapağın kenarında etiket vb. varsa ve o sökülürse garanti dışı kalır.
Eğer cihazı kendiniz açarsanız cihaz garanti dışı kalır.
Çünkü altında yer alan vida stickerını delerseniz, garantiniz bozulur.

Lütfen yanlış bilgilendirme yapmayın.

Cihaz altındaki etiketi NVMe SSD takviyesi için açtığınızda bir sorun olmuyor. Hatta servisteki işleminden sonra üzerine yenisini takıyorlar. RAM takviyesi hakkında bir bilgim yok ama onun da sıkıntı olacağını sanmıyorum. 0212 288 42 30 numarasından arayıp bilgi alabilirsiniz.

Lütfen yanlış bilgilendirme yapmayın.

Cihaz altındaki etiketi NVMe SSD takviyesi için açtığınızda bir sorun olmuyor. Hatta servisteki işleminden sonra üzerine yenisini takıyorlar. RAM takviyesi hakkında bir bilgim yok ama onun da sıkıntı olacağını sanmıyorum. 0212 288 42 30 numarasından arayıp bilgi alabilirsiniz.
Nerede yanlış bilgilendirme var? RAM takviyesi için arka kapak sökülmüyor mü? Sonuç olarak açılmış oluyor.

Nerede yanlış bilgilendirme var? RAM takviyesi için arka kapak sökülmüyor mü? Sonuç olarak açılmış oluyor.

Açılmış olması garanti dışı kaldığı anlamına gelmiyor. Ben açmama rağmen garantiden yararlandım.

Cihaz altındaki etiketi NVMe SSD takviyesi için açtığınızda bir sorun olmuyor.
Bu söküldüğünde ne takviyesi yaparsan yap, garanti dışı kalır. NVMe SSD takviyesi olması fark etmez. Servise yolladığında servis bunu yaptığını bilmez ve kanıtlayamazsın. O etiket yoksa, ki çoğu güncel modelde görüdüğüm kadarıyla bulunmuyor. Söküldüğünde sorun olmaz.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı