- Makaleler
- 8
Daha fazla
Bununda kontrast oranı 1000. yetersiz gelmiyor mu?
Kağıtüstünde yazan ile gerçekte çıkan aynı olmaz.
IPS panellerin %95 kadarına 1000:1 kontrast yazarlar. Standart haline gelmiş bir durum yani. Tıpkı önüne gelen her monitöre 1ms veya 0.5ms yazılması gibi. Markanın paylaştığıyla gerçekte yazan birbirini çoğunlukla tutmaz. Buna renk gamutu, parlaklık, kontrast, tepki süresi vs dahildir.
Hep pazarlama stratejisi bunlar. 1ms yazarlar ama gerçekte 1ms veriyor mu meçhuldür. Ayrıca hangi şartlarda 1ms veriyor onu da yazmıyorlar çoğunlukla. MPRT ayarını açıp bu 1ms görüyor diye paylaşıyorlar. İncelemede ise 7ms çıkıyor. MPRT açıp düşüreyim dersen parlaklık düşürüyor, overshoot yapıyor vs. Yani açmamak daha iyi oluyor. 50 tane monitör baksan 49 tanesinde MPRT ayarı düzgün çalışmaz. Yani ölçüm cihazıyla ölçmeden gerçekte ne sunuyor öğrenemezsin. IPS'in en baba modelleri 1500:1 civarı kontrast sunuyor. En dip modeller genelde 700:1 civarı sunuyor. İkisine de 1000:1 yazıyorlar. Arada 2 katından fazla fark var ama.

Üstte arkadaşın paylaştığı monitörün kontrast oranını bilmiyorum. Bilgilendirmek için yazdım sadece.
Bununda kontrast oranı 1000. yetersiz gelmiyor mu?
Yandaki IPS monitörün dandik olma ihtimali nedir peki ustam? Cok bozuk cünkü.
Ayrıca mesela şurayı okudugumda ben VA asla alınmaz diyorum sizin attgınız resimlerde ise IPS alınmaz diyorum :d profesyonel oyuncu falan değilim dizi film izler standart BF 1 5 2042 mi oynar işime bakarım siz ne önerirsiniz?
Bütçe çıkarsa yazdığım VA monitörlerden birisini al. Eğer yetmiyorsa MAG256F alabilirsin.