MSI MAG 256F monitör alınır mı?

Bununda kontrast oranı 1000. yetersiz gelmiyor mu?

Kağıtüstünde yazan ile gerçekte çıkan aynı olmaz.

IPS panellerin %95 kadarına 1000:1 kontrast yazarlar. Standart haline gelmiş bir durum yani. Tıpkı önüne gelen her monitöre 1ms veya 0.5ms yazılması gibi. Markanın paylaştığıyla gerçekte yazan birbirini çoğunlukla tutmaz. Buna renk gamutu, parlaklık, kontrast, tepki süresi vs dahildir.

Hep pazarlama stratejisi bunlar. 1ms yazarlar ama gerçekte 1ms veriyor mu meçhuldür. Ayrıca hangi şartlarda 1ms veriyor onu da yazmıyorlar çoğunlukla. MPRT ayarını açıp bu 1ms görüyor diye paylaşıyorlar. İncelemede ise 7ms çıkıyor. MPRT açıp düşüreyim dersen parlaklık düşürüyor, overshoot yapıyor vs. Yani açmamak daha iyi oluyor. 50 tane monitör baksan 49 tanesinde MPRT ayarı düzgün çalışmaz. Yani ölçüm cihazıyla ölçmeden gerçekte ne sunuyor öğrenemezsin. IPS'in en baba modelleri 1500:1 civarı kontrast sunuyor. En dip modeller genelde 700:1 civarı sunuyor. İkisine de 1000:1 yazıyorlar. Arada 2 katından fazla fark var ama. 🙂

Üstte arkadaşın paylaştığı monitörün kontrast oranını bilmiyorum. Bilgilendirmek için yazdım sadece.

Bununda kontrast oranı 1000. yetersiz gelmiyor mu?

Yandaki IPS monitörün dandik olma ihtimali nedir peki ustam? Cok bozuk cünkü.
Ayrıca mesela şurayı okudugumda ben VA asla alınmaz diyorum sizin attgınız resimlerde ise IPS alınmaz diyorum :d profesyonel oyuncu falan değilim dizi film izler standart BF 1 5 2042 mi oynar işime bakarım siz ne önerirsiniz?

Bütçe çıkarsa yazdığım VA monitörlerden birisini al. Eğer yetmiyorsa MAG256F alabilirsin.

Bütçe çıkarsa yazdığım VA monitörlerden birisini al. Eğer yetmiyorsa MAG256F alabilirsin.

Philips'in satışı yok zaten direkt. Lenovo kısmında ise bu fiyat civarına daha iyi bir şey yok mudur fiyat 6100 civarına cıkıyor ve 280 Hz gereksiz fazla geldi. Bunun alternatifi önerebileceğiniz bir şey var mıdır?
Ve mümkünse kavisli olsun.

Philips'in satışı yok zaten direkt. Lenovo kısmında ise bu fiyat civarına daha iyi bir şey yok mudur fiyat 6100 civarına cıkıyor ve 280 Hz gereksiz fazla geldi. Bunun alternatifi önerebileceğiniz bir şey var mıdır?

Düşük bütçede bildiğim kadarıyla eli yüzü düzgün VA monitör yok. IPS daha mantıklı olacaktır. Çok giriş seviye VA alırsan ghosting ve Black smearing fazla olur. Bu da doğal olarak rahatsız eder. Tepki süresi ve renk gamutu gibi konularda da zayıf olurlar. 240Hz veya 280Hz olması kötü değil aksine güzel bir şey. İlla o FPS'yi alman gerekmiyor. G-Sync ve FreeSync gibi teknolojiler bu yüzden var. Yüksek tazeleme hızı masaüstünde ve FPS oyunlarında net bir şekilde belli oluyor.

Monitörün desteklediği Hz'den daha düşük FPS alırsan G-Sync burada devreye giriyor. Monitörün Hz değerini aldığın FPS'ye düşürüyor. Doğal olarak yırtılma ve takılma gibi sorunlarda ortadan kalkıyor. Yani ne kadar yüksek Hz alırsan o kadar iyi. Herhangi bir dezavantaj söz konusu değil. Ben mesela 4070 Ti Super ile 360Hz monitör kullanıyorum. FPS oyunları hariç hangi oyunlarda 360 FPS alabilirim ki? Masaüstünde yağ gibi akıyor 360Hz. Oyunlarda da G-Sync açık kullanıyorum yağ gibi akıyor yine.

Yani ileriye dönük yatırım bu. Hem kullanırken hem de satarken avantajlı.

Düşük bütçede bildiğim kadarıyla eli yüzü düzgün VA monitör yok. IPS daha mantıklı olacaktır. Çok giriş seviye VA alırsan ghosting ve Black smearing fazla olur. Bu da doğal olarak rahatsız eder. Tepki süresi ve renk gamutu gibi konularda da zayıf olurlar. 240Hz veya 280Hz olması kötü değil aksine güzel bir şey. İlla o FPS'yi alman gerekmiyor. G-Sync ve FreeSync gibi teknolojiler bu yüzden var. Yüksek tazeleme hızı masaüstünde ve FPS oyunlarında net bir şekilde belli oluyor.

Monitörün desteklediği Hz'den daha düşük FPS alırsan G-Sync burada devreye giriyor. Monitörün Hz değerini aldığın FPS'ye düşürüyor. Doğal olarak yırtılma ve takılma gibi sorunlarda ortadan kalkıyor. Yani ne kadar yüksek Hz alırsan o kadar iyi. Herhangi bir dezavantaj söz konusu değil. Ben mesela 4070 Ti Super ile 360Hz monitör kullanıyorum. FPS oyunları hariç hangi oyunlarda 360 FPS alabilirim ki? Masaüstünde yağ gibi akıyor 360Hz. Oyunlarda da G-Sync açık kullanıyorum yağ gibi akıyor yine.

Yani ileriye dönük yatırım bu. Hem kullanırken hem de satarken avantajlı.
Merhaba hocam Lenovo R25f-30 da Nvidia G-Sync desteği yok galiba?

Merhaba hocam Lenovo R25F-30 da NVIDIA G-Sync desteği yok galiba?

Modül yok. Zaten bu bütçedeki monitörlerde modül aranmaz. %90 kadarı FreeSync ve Adaptive Sync destekli gelir. Benim OLED monitörde bile G-SYNC modülü bulunmuyor. FreeSync monitörlerde G-SYNC açılabiliyor.

Modül yok. Zaten bu bütçedeki monitörlerde modül aranmaz. %90 kadarı FreeSync ve Adaptive Sync destekli gelir. Benim OLED monitörde bile G-SYNC modülü bulunmuyor. FreeSync monitörlerde G-SYNC açılabiliyor.
Anladım hocam 7840HS 4060 laptop için alacağım da 27inc 2k alsam performans nasıl olur sizce?

Anladım hocam 7840HS 4060 laptop için alacağım da 27inc 2K alsam performans nasıl olur sizce?

Performans kısmı göreceli. 4060 masaüstü ile laptop arasında fazla fark yok. 4060 2K için zayıf kalıyor orası kesin. Yalnız siz hangi oyunları oynayacaksınız? Bir de kaç FPS beklentiniz var?
30-40 FPS sabit almam yeterli diyen arkadaşlar oluyor. Orta grafik ayarında tatmin olurum diyenlerde var. Ultra aşağısı kurtarmaz diyende var. Eğer bunları göz alıyorsanız alabilirsiniz. Şahsen ben 60 FPS'te bile tatmin olmuyorum. Grafik olarak da minimum high olmalı benim için.

Performans kısmı göreceli. 4060 masaüstü ile laptop arasında fazla fark yok. 4060 2K için zayıf kalıyor orası kesin. Yalnız siz hangi oyunları oynayacaksınız? Bir de kaç FPS beklentiniz var?
30-40 FPS sabit almam yeterli diyen arkadaşlar oluyor. Eğer bunları göz alıyorsanız alabilirsiniz. Şahsen ben 60 FPS'te bile tatmin olmuyorum.

Yok hocam 30 40 FPS nedir oyun oynanmaz yağ gibi kaymasını seviyorum. En kötü 80 90+ olması lazım ki oynadığıma değsin gerçi bu durum da FHD almak mantıklı gibi. Bu Hz olayın da 240 - 280 gibi bakıyordum ama daha aşağısına baksam da yeterli olur mu onu düşünüyorum.

Yok hocam 30 40 FPS nedir oyun oynanmaz yağ gibi kaymasını seviyorum. En kötü 80 90+ olması lazım ki oynadığıma değsin gerçi bu durum da FHD almak mantıklı gibi. Bu Hz olayın da 240 - 280 gibi bakıyordum ama daha aşağısına baksam da yeterli olur mu onu düşünüyorum.

Hikayeli oyunlarda 80-90 FPS çok zor. Eski nesil oyunlarda DLSS ile alırsında 2023 ve sonrasında çıkan oyunlarda alabileceğini düşünmüyorum.
1440p testinde ortalama 50 FPS almış.

IMG_2752.png

Daha çok 7700XT ve 4070 gibi kartlar 80 FPS bandına ulaşabilmiş. Sonuçlar şaşırtıcı değil.

Hikayeli oyunlarda 80-90 FPS çok zor. Eski nesil oyunlarda DLSS ile alırsında 2023 ve sonrasında çıkan oyunlarda alabileceğini düşünmüyorum.
1440p testinde ortalama 50 FPS almış.

Eki Görüntüle 2452480

Daha çok 7700XT ve 4070 gibi kartlar 80 FPS bandına ulaşabilmiş. Sonuçlar şaşırtıcı değil.
En temizi fhd monitör almak orta şekerli. Dell G2524H çok beğeniyorum da biraz fazla tuzlu.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı