MSI MAG 256F monitör alınır mı?

Stucknela

Kilopat
Merhaba.

MSI MAG 256F bir hafta önce 4300 idi şu an 5100 yüz alınır mı? Ve bu monitör gerçekten 10 bit mi 1.07 m renk mi yani? Çünkü fiyatı biraz uygun kaçıyor.
Ayrıca bu rengin 1.67 milyon olmasıyla 1.07 milyar olması neyi değiştirir gözle hissedilir bir fark var mıdır?

Son düzenleyen: Moderatör:
10 bit olup olmaması çok önemli değil. Kontrast, renk gamutu ve parlaklık daha önemli. 10 bit kadar iyi olup olmadığını anlamak için gradyan performansına bakmak lazım. Rtings incelemelerinde buna yer veriyor.

Ayrıca bu bütçede gerçek 10 bit monitör bulamazsınız.

Görüntü kalitesi için üstte yazdıklarıma dikkat etmelisiniz. Ucuz yollu siyah performansı istersen VA monitör tercih edilmeli. Yalnız ucuza kaçılmaması gereken bir monitör türü.
VA için minimum bu monitörleri öneririm.
Lenovo R25F-30
Philips Evnia 25m2N3200W.

Bütçe çıkmadığı zaman daha alt segmentte MAG256F alınabilir.

10 bit olup olmaması çok önemli değil. Kontrast, renk gamutu ve parlaklık daha önemli. 10 bit kadar iyi olup olmadığını anlamak için gradyan performansına bakmak lazım. Rtings incelemelerinde buna yer veriyor.

Ayrıca bu bütçede gerçek 10 bit monitör bulamazsınız.

Görüntü kalitesi için üstte yazdıklarıma dikkat etmelisiniz. Ucuz yollu siyah performansı istersen VA monitör tercih edilmeli. Yalnız ucuza kaçılmaması gereken bir monitör türü.
VA için minimum bu monitörleri öneririm.
Lenovo R25F-30
Philips Evnia 25m2N3200W.

Bütçe çıkmadığı zaman daha alt segmentte MAG256F alınabilir.

IPS panel bakıyorum renkleri daha canlı oldugu için. VA panel tavsiye edeni görmedim hiç.

IPS panel bakıyorum renkleri daha canlı oldugu için. VA panel tavsiye edeni görmedim hiç.

Kaç kişi incelemeye bakarak öneri yapıyor ki tavsiye etsin? Renk gamutu tek başına her şeyi ifade etmiyor. IPS panellerin kontrastı ve siyahları zayıf.

Örnek vererek göstereyim. Aşağıda paylaştığım monitör quantum dot destekli IPS monitör. Renk gamutu çok iyi. 10 üzerinden 9.6 puan almış. Bunu gören çok iyi görüntü kalitesine sahip olduğunu sanar. Kontrast ve siyah performansı ise kötü. Görüntü kalitesine verdikleri puana bakın. 5.8 puan almış yani rezalet.

IMG_2747.jpeg

İki IPS monitör arasında kıyaslama yapalım.
Soldaki 800:1 kontrast oranına sahip iken sağdaki 1200:1 kontrast oranına sahip. Görüntü kalitesi farkı devasa. VA monitörler ortalama 3000:1 kontrast oranına sahip. Aradaki farkı siz hesap edin.

IMG_2748.jpeg

TV almak için biraz araştırma yapın. IPS mi yoksa VA mı daha fazla tercih ediliyor ve üretiliyor görün. 10 tane TV varsa 9 tanesi VA panel. Bunun sebebi kontrast.

İki panelinde artı ve eksileri var. Rekabetçi bir oyuncuysan IPS panel tercih edebilirsin. Dizi, film, YouTube, hikayeli oyunlar vs için VA genellikle daha iyi. Dikkat etmen gereken ghosting ve Black smearing performansı. Eğer bunlar yeterli düzeyde ise IPS almak için mantıklı bir sebep yok. Üretkenlik için alırsın orası ayrı. IPS'in iyisi VA kadar iyi kontrast sunamaz ama, VA'nın iyisi çok iyi renk gamutu sunabilir. Qd IPS kadar olmasa da düz IPS kadar sunar yani. Renklerin doygunluğu görüntü kalitesini tek başına taşımıyor. Zira taşısaydı G274QPF qd sdr resim için en az 8 puan alırdı.

Son düzenleme:
Kaç kişi incelemeye bakarak öneri yapıyor ki tavsiye etsin? Renk gamutu tek başına her şeyi ifade etmiyor. IPS panellerin kontrastı ve siyahları zayıf.

Örnek vererek göstereyim. Aşağıda paylaştığım monitör quantum dot destekli IPS monitör. Renk gamutu çok iyi. 10 üzerinden 9.6 puan almış. Bunu gören çok iyi görüntü kalitesine sahip olduğunu sanar. Kontrast ve siyah performansı ise kötü. Görüntü kalitesine verdikleri puana bakın. 5.8 puan almış yani rezalet.
Eki Görüntüle 2452385

İki IPS monitör arasında kıyaslama yapalım.

Soldaki 800:1 kontrast oranına sahip iken sağdaki 1200:1 kontrast oranına sahip. Görüntü kalitesi farkı devasa. VA monitörler ortalama 3000:1 kontrast oranına sahip. Aradaki farkı siz hesap edin.
Eki Görüntüle 2452388

IPS panellerde genelde 1000 konrast oranı var. Açıkçası görüntü böyle olacaksa hiç olmasın. IPS panellerde film izlerken vs daha iyi olur deniyor daha kaliteli diye alacaktım da şu an kafam karıştı bayağı. Hatta kavisli bir VA almayı da düşünüyordum IPS daha kaliteli diye vazgeçmiştim. 1200 kontrast fena değilmiş ama 800 berbat. Eğer böyle olacaksa görüntü VA panel daha mantıklıymıs. Genel bu bütçe de 1000 oluyor yeterli mi sizce?
Bu arada dediğiniz monitör bu mu? Philips Evnia 24M2N3200S/00 Monitör

IPS panellerde genelde 1000 konrast oranı var. Açıkçası görüntü böyle olacaksa hiç olmasın. IPS panellerde film izlerken vs daha iyi olur deniyor daha kaliteli diye alacaktım da şu an kafam karıştı bayağı. Hatta kavisli bir VA almayı da düşünüyordum IPS daha kaliteli diye vazgeçmiştim. 1200 kontrast fena değilmiş ama 800 berbat. Eğer böyle olacaksa görüntü VA panel daha mantıklıymıs. Genel bu bütçe de 1000 oluyor yeterli mi sizce?
Bu arada dediğiniz monitör bu mu? Philips Evnia 24M2N3200S/00 Monitör

1000 günümüz için yeterli değil. Yıl olmus 2025 hala standart IPS panelin 1000:1 kontrast oranı çekilmez. Bütçe düşük değilse 1250:1 altındaki monitörleri tavsiye etmiyorum genelde. Attığınız Philips'in incelemesi yok bildiğim kadarıyla.
Kontrast oranı sadece siyahları değil renkleri, canlılığı, görüntü kalitesini vs hepsini etkiliyor. Sadece siyah değil yani. MSI olan 1100:1 sunuyor bütçesine göre iyi ama, 1K daha eklerseniz 3 katı kontrast oranına sahip Lenovo var.
Daha iyi siyah.
Daha yüksek kontrast.
240Hz.
Pivot.
MSI'ın bir tane incelemesini gördüm. %97 DCI P3 olduğu yazıyordu ama bu bütçedeki monitöre göre çok yüksek. Volume değerini paylaştılar yüksek ihtimal. Lenovo ise %95 DCI P3 volume değerine sahip. Coverage ise %90. MSI muhtemelen %90-93 arasında bir değerdedir. Yani arada gözle görebileceğiniz MSI canlı Lenovo ise cansız görüntü sunuyor gibi fark olmaz. Kontrast ve siyah anlamında Lenovo lehine olacak. MSI'ın albenisi kalmıyor o yüzden.

Soldaki R25F-30 VA iken sağdaki IPS panel.

IMG_2749.jpeg

Forumdaki Lenovo'yu kullanan arkadaştan aldım fotoğrafı.

Son düzenleme:
Üzmeyecek bir monitör.

Bununda kontrast oranı 1000. yetersiz gelmiyor mu?

1000 günümüz için yeterli değil. Yıl olmus 2025 hala standart IPS panelin 1000:1 kontrast oranı çekilmez. Bütçe düşük değilse 1250:1 altındaki monitörleri tavsiye etmiyorum genelde. Attığınız Philips'in incelemesi yok bildiğim kadarıyla.
Kontrast oranı sadece siyahları değil renkleri, canlılığı, görüntü kalitesini vs hepsini etkiliyor. Sadece siyah değil yani. MSI olan 1100:1 sunuyor bütçesine göre iyi ama, 1K daha eklerseniz 3 katı kontrast oranına sahip Lenovo var.
Daha iyi siyah.
Daha yüksek kontrast.
240Hz.
Pivot.
MSI'ın bir tane incelemesini gördüm. %97 dCi P3 olduğu yazıyordu ama bu bütçedeki monitöre göre çok yüksek. Volume değerini paylaştılar yüksek ihtimal. Lenovo ise %95 dCi P3 volume değerine sahip. Coverage ise %90. MSI muhtemelen %90-93 arasında bir değerdedir. Yani arada gözle görebileceğiniz MSI canlı Lenovo ise cansız görüntü sunuyor gibi fark olmaz. Kontrast ve siyah anlamında Lenovo lehine olacak. MSI'ın albenisi kalmıyor o yüzden.

Soldaki R25F-30 VA iken sağdaki IPS panel.

Eki Görüntüle 2452413

Forumdaki Lenovo'yu kullanan arkadaştan aldım fotoğrafı.

Yandaki IPS monitörün dandik olma ihtimali nedir peki ustam? Cok bozuk cünkü.
Ayrıca mesela şurayı okudugumda ben VA asla alınmaz diyorum sizin attgınız resimlerde ise IPS alınmaz diyorum :d profesyonel oyuncu falan değilim dizi film izler standart BF 1 5 2042 mi oynar işime bakarım siz ne önerirsiniz?

Bu monitörlerde yazan ms değerlerini aletlerle ölçen bir kanala ve bunun bilgisini veren bir kanala pek denk gelmedim, mecburen 1 ms diyorsa üreticilerin ne dediğine göre güvenip alıyoruz, benim monitör konusunda güvendiğim monitörleri fiziksel olarak da aletlerle input lagı filan ölçen ve bir sürü detaylı bilgi veren güvendiğim bir site var, bu siteye güvenerek bu soruları ortadan kaldırıyorum.
https://www.rtings.com/
Eskiden monitör konusunda teknoloji bu kadar gelişmemişken TN paneller en iyi tepkime süresine ve input laga sahip panellerdi, ama 2020 ve sonrası öyle bir kaliteli IPS panel monitörler yapmaya başlandı ki, şu an çoğu TN panel monitörlerde input lag (giriş gecikmesi) ve tepkime süresi (ms) olarak ya çok yakınlar ya da daha iyiler, ama 2020 ve daha sonrası üretilen kaliteli IPS panel monitörlerden kast ediyorum 2015 IPS panel monitör değil ya da 2022 yılında çıkmış dandik marka bir IPS panel monitör değil, ( zaten günümüz yıllarda FPS oyunları için üretilen monitörlere bakarsan çoğu IPS panel, 360 Hz'ler filan,
Delil olarak fotoğraf koyuyorum bu fotoğraftaki monitörler günümüz yıllarda çıkmış ve kaliteli monitörler input lag olarak en iyi monitör sıralamasında, (%90'i IPS panel)(%9 TN panel)(%1 VA panel)
Hiç VA panelden bahsetmedim çünkü bu panel türünü unut bence.
Our Monitor Input Tests: Input Lag

Eki Görüntüle 1545281

Eki Görüntüle 1545282

IPS panel 2K 165Hz 27 inç rastgele bir monitör ile senin linkte attığın monitör tepki süresi(ms) olarak karşılaştırmasını göstermek istiyorum. ( rastgele bir monitör seçmeme rağmen IPS panel monitör VA panelden daha hızlı)
ASUS TUF VG27AQ vs ASUS TUF Gaming VG27WQ1B Side-by-Side Monitor Comparison

Eki Görüntüle 1545283

Eki Görüntüle 1545284

IPS panel bir monitör VA ve TN panel monitörden daha canlı renklere sahip, hız konusunda da VA panelden hızlı, hatta TN'den bile hızlı.
Genelde rekabetçi oyunlar için 24 inç flat bir monitör önerirdim ama 2K 144HZ-165Hz, 24 inç bir monitör bulamadım, hatta Curved bile bulamadım, Curved olanlar hep VA panel.
Benim şahsi tavsiyem kesinlikle 2K 144-165Hz IPS panel 27 inç flat monitör alman, bence daha canlı ve iyi renklere sahip IPS panel ve daha hızlı ms, daha hızlı input lag için Curved'i unutmak çok mantıklı. Ama e sporcu olmayacaksın sonuçta ille de Curved bir VA panel monitör istersen çok da bir şey kaybetmezsin.
Bu kadar detaylı yazmamın sebebi aklında soru işareti kalmaması, direk IPS panel monitör al diyebilirdim hem daha canlı hem daha hızlı diye ama kararsız kalacağından eminim, soru işaretleri kalmaması için bu siteden kendin de inceleyebilirsin.
Reviews and Ratings

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı