İnceleme MSI MAG 325CQRF-QD 31.5 2560x1440 170Hz 1ms FreeSync Curved 1000r LED monitör

Kısa ve öz geçmeye çalışacağım. 1 haftadır kullanıyorum, fazlasıyla memnunum, ghosting var ama kullanırken çok hissedilmese de bazen çok dikkatli bakarsanız gözüküyor, TestUFO'da bu şekilde:

WhatsApp Image 2023-11-29 at 20.32.55.jpeg

Şu anda DP kablom yok, olsa da laptopta mini DP çıkışı var, uyumsuz olacak, bu yüzden HDMI üzerinden 144 Hz olarak kullanıyorum, açıkçası masaüstü sistem toparlayana kadar yeterli de geliyor şimdilik.
Zifiri siyah görüntülerde bol bol ışık sızması var ama kesinlikle rahatsız edici boyutta değil, simsiyah ekranda çok dikkat ederseniz anlarsınız. Bunun haricinde olumsuz bir durumla karşılaşmadım ve beğenerek kullanıyorum, iyi ki 31.5 inç ve Curved olarak almışım.

WhatsApp Image 2023-11-29 at 20.04.13.jpeg

Işıkları kapatıp telefonun kamerasını da gece moduna aldım, bu bölgelerde ışık sızmaları mevcut ancak kendi gözünüzle kullanırken aşağıdaki fotoğraftakinden bile en az %50 daha az ışık sızması görebiliyorsunuz.

WhatsApp Image 2023-11-29 at 20.04.14.jpeg

Bu da benim için kesinlikle sorun oluşturmuyor. Yaşadığım tek olumsuzluk ise evde yaramaz bir kedim var, kendisi ekranda hareket eden fare imleci vs. olduğu zaman pençe atıyor ve monitörü çok sevdi kendisi yanından hiç ayrılmıyor. 😅
Hikaye, yarış, simülasyon (özellikle favori oyunum ETS 2) oyunları vs. her halükarda iyi olacaktı ancak en korktuğum konu FPS oyunlarında ise 31.5 inç boyutun anlatılanın aksine çok başarılı olduğunu söylemeden edemeyeceğim. Düşmanları kocaman olarak görüyorsunuz ve vurmak açıkçası kolay oluyor, göstergeler sağa sola çok kaçtığı için evet bir 24 inç gibi kolay göremediğinizi söyleyebilirim. 17.3 inç laptop ekranından sonra resmen devrim oldu. Daha önce hemen hemen aynı özelliklerde 27 inç düz monitör almıştım, bu kadar konforlu olduğunu söyleyemem, Curved olması gerçekten görüş açısını arttıran büyük bir artı, muhtemelen düz 31,5 inç olsaydı bu kadar rahat hissetmezdim. Sadece VA panel oluşu biraz eksi gibi görünebilir, ben panel tipine çok takılan birisi değilim. Bu ışık sızmalarının birçoğu zaten VA ve IPS panellerde genel olarak olan bir şey, internette ufak bir araştırma yaparak görebilirsiniz. Monitörün ek olarak yükseklik ayarı olduğunu ve bu özelliğin de kullanışlı olduğunu söylemeliyim.

WhatsApp Image 2023-11-23 at 23.47.04.jpeg

Monitör HDR özelliğe sahip ancak HDR olması oyun oynarken iyi mi kötü mü anlayamadım, kapatıp kapatmamak arasında gidip geliyorum. Bunun haricinde 1080P'de 10 numara 5 yıldız bütün beklentimi karşılayan laptopum için 2K ekran biraz terletici oldu. Laptopu satıp sistem alma yolu gözüktü, bazen yarı yarıya FPS kaybı oluyor. Aklımda Sapphire Radeon RX 7800 XT GPU'lu masaüstü sistem toplamak var.
Monitörün arkasında ambiyans ışıklandırması var ancak tüm oyunlarla senkron olarak çalışmıyor, keşke YouTube'a son gelen özelliklerden biri olan sinematik ışıklandırma gibi çalışsaydı demeden geçemiyorum.

Ben 11000 TL'ye Pazarama'daki Ebrar Bilgisayar mağazasından peşin fiyatına 12 taksitle aldım ancak şu anda o kampanya mevcut değil, güncel en uygun fiyatlar için link: MSI MAG 325CQRF-QD 31.5" 1 ms WQHD Curved Oyuncu Monitörü Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe

Son düzenleyen: Moderatör:
Hayırlı olsun da, o derece ghosting ve ışık sızması bana hiç hoş gelmedi. Ben kendi monitörümü beğenmezdim bu hepten abartı seviyedeymiş, UFO'lar ghostingden sebep mitoz bölünmüş bildiğin. Şahsen iade düşünürdüm şu durumda bilemedim.

Hayırlı olsun da, o derece ghosting ve ışık sızması bana hiç hoş gelmedi. Ben kendi monitörümü beğenmezdim bu hepten abartı seviyedeymiş, UFO'lar ghostingden sebep mitoz bölünmüş bildiğin. Şahsen iade düşünürdüm şu durumda bilemedim.
Bunlar telefonun kamerasına bu şekilde yansıyor ancak belirttiğim üzere normal kullanımda hiçbir şekilde fark edilmiyor, ghosting 'in ne demek olduğunu bilmeyen birisinin normal anlaması mümkün değil. Işık sızmaları da yazdığım üzere zifiri siyah ekranda paylaştığım ikinci fotoğraftakinin en az %50 azaltılmış hali. Yani ben rahatsız olmuyorum. Zaten bu özelliklerde daha da iyi bir monitör isterseniz fiyat 15 bin TL 'nin bile üzerine çıkıyor. Yine dediğim gibi, VA panellerde olan bir konu için iade etmek mantıksız, ben bunun olacağını bilerek aldım, IPS panellerde de çıkıyor, Hatta 2 yıl önce Monster marka bir laptop almıştım, değil siyahta, beyaz ekranda bile aşırı belli olan ışık sızmaları vardı, ek olarak başka sorunlar da vardı, bunlar birbirine eklenince iade ettim. Önemli olan bence rahatsız edici seviyede olmaması.

Örneğin bu arkadaş da düz ips bir model almış, bunda da var ışık sızması: İnceleme: MSI G274QPF QD IPS WQHD 27 inch 1ms Gaming monitör incelemesi

Ghosting konusunda da sorun HDMI kablosu ve laptop kullanıyor olmam olabilir, ben rahatsız olmuyorum çünkü hissetmiyorum, çok çok çok uç noktalarda gözüme çarpıyor sadece. Mux Switch var ve laptobun ana ekranı kapalı şekilde kullanıyorum.

Konu sahibi, UFO fotograflamasini dogru cekmenin kosullarini uygulamadigi icin hatali bir cekim yapmis. Fotograftaki gibi bir ghosting pek olasi degil cunku.

Glow ve isik sizmasini da telefon kameralari, dogru fotograflayamazlar. Anca 15 Pro Max, S23 Ultra, Mate 60 Pro gibi asiri ust duzey telefonlar falan dogru fotograflayabilir. Ya da dogru ISO ayarlamasi yapabilecek duzeyde fotograflama bilginin olmasi gerek. Gozunle gordugun glow ve isik sizmasi eger rahatsiz edecek duzeyde degilse pek kafaya takmaya gerek yok, ki konu sahibi de fotograftaki gibi gozukmedigini belirtmis. Ki glow ve isik sizmasi, sansa baglidir; 2 tane ayni monitorde farkli miktarlarda gorulebilir. Ornegin birisinde cok glow vardir, digerinde az.

Konu sahibi, UFO fotograflamasini dogru cekmenin kosullarini uygulamadigi icin hatali bir cekim yapmis. Fotograftaki gibi bir ghosting pek olasi degil cunku.

Glow ve isik sizmasini da telefon kameralari, dogru fotograflayamazlar. Anca 15 Pro Max, S23 Ultra, Mate 60 Pro gibi asiri ust duzey telefonlar falan dogru fotograflayabilir. Ya da dogru ISO ayarlamasi yapabilecek duzeyde fotograflama bilginin olmasi gerek. Gozunle gordugun glow ve isik sizmasi eger rahatsiz edecek duzeyde degilse pek kafaya takmaya gerek yok, ki konu sahibi de fotograftaki gibi gozukmedigini belirtmis. Ki glow ve isik sizmasi, sansa baglidir; 2 tane ayni monitorde farkli miktarlarda gorulebilir. Ornegin birisinde cok glow vardir, digerinde az.
Valla doğru söylemişsin haklısın, ben kafama göre çekiyordum hep nedense kameranın FPS 'i ile eşlemek aklıma gelmedi. Benim telefon (S20 Ultra) profesyonel modda bu işi halleder aslında yarın bakarım.

Dediğim gibi gece moduna aldığımda aşırı sızma gösterdi, normal modda hemen hemen yarısı kadar gösterdi ama kendi gözümün gördüğü ise normal modun yarısından bile az. Yani dediğim gibi rahatsız edici bir durumla kesinlikle karşılaşmadım. Rahatsız edici bir durum olsa zaten 10 kere iade ederdim.

Monitör, TV vs. pek anladığım bir konu değil kusura bakmayın arkadaşlar.

WhatsApp Image 2023-12-01 at 20.08.15.jpeg
@BerkayZ87 üzerine çok düşmek istemedim ancak kamerayı video moduna aldım, 144 değil 120 Hz vardı, ekstra programla falan uğraşmak istemedim. 120 Hz çekim modunda bu şekilde. Gözümün gördüğü bundan daha da iyi.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı