Çözüldü MSI MAG A750GL güç kaynağında hangi kablo nereye takılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Ramiz çakır

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar, bu PSU'nun hangi kablosu nereye takılmalı? 24 taktim ama 24'nin diger tarafi cok garip. Yani şema filan var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
PSU arkasında sol tarafta altlı üstlü, biri 10 pinli diğeri de 18 pinli olan, üzerlerinde ATX 24P yazan soketlere takmalısınız.

1024-01.jpeg

10 pinli soketin hemen yanindaki CPU & PCI-e soketini de ekran kartı veya işlemci için kullanabilirsiniz.
Hocam üründen memnun kaldınız mı? Fanı ses yapıyor mu boştayken vs?

Gayet memnun kaldım fanı sessiz boştaykende dönüyor ama gayet sessiz hatta kasa masanin yaninda duruyor sesi yine gelmiyor sadece kafanizi iyice yanina denk getirirseniz hafif fan sesi geliyor ama iyice yaklaşırsanız. @Dead Internet Theory

Bu Psu’dan bugün satın aldım eskisi söktüğümde fena bi kablo karmaşası yaşadım birazda bilgisayar bağlantı terimleri kısaltma olunca biraz bu konulardan geri kaldığımı hissettim.Cahile anlatır gibi hangi kablonun nereye takılacağı ile ilgili beni aydılatabilir misiniz ? :)

@Andar Han

Son düzenleme:
Screenshot_20240118-203940_Samsung Notes-01.jpeg

@Emretopaloglu

ATX24P; anakart için kullanılan soketler. Kablonun bir tarafı 18+10 pin iki soketli, diğer tarafı 24 pin tek soketlidir.

CPU/PCI-E; ekran kartı (PCI-e) ve anakart üzerindeki işlemci beslemeleri (CPU) için kullanılır. Kabloların bir tarafı aynıdır; diğer tarafta ise CPU 4+4 olarak, PCI-e ise 6+2 olarak ikiye ayrılabilir yapıdadır. Aynı olan taraflar PSU'ya, diğerleri hangisinde kullanılacaksa o donanıma takılmalı.

PCI-e 16 pin (12VHPWR ya da 12V2x6 da yazabilir); RTX 4000 serisi bir ekran kartınız varsa kullanabilirsiniz. Zaten bir tane o tipte kablo var.

SATA & Molex; harddisk, SSD, fan vb. için bir tarafı 6 pinli, diger tarafında ise SATA kablosunda (2 adet kablo olmalı) 4 soket, molex kablosunda ise (1 adet kablo) 4 adet 4 pin molex soketi, 1 adet de artık kullanilmayan disket sürücü soketi olmalı.

Son düzenleme:
Eki Görüntüle 2089073
@Emretopaloglu

ATX24P; anakart için kullanılan soketler. Kablonun bir tarafı 18+10 pin iki soketli, diğer tarafı 24 pin tek soketlidir.

CPU/PCI-E; ekran kartı (PCI-e) ve anakart üzerindeki işlemci beslemeleri (CPU) için kullanılır. Kabloların bir tarafı aynıdır; diğer tarafta ise CPU 4+4 olarak, PCI-e ise 6+2 olarak ikiye ayrılabilir yapıdadır. Aynı olan taraflar PSU'ya, diğerleri hangisinde kullanılacaksa o donanıma takılmalı.

PCI-e 16 pin (12VHPWR ya da 12V2x6 da yazabilir); RTX 4000 serisi bir ekran kartınız varsa kullanabilirsiniz. Zaten bir tane o tipte kablo var.

SATA & Molex; harddisk, SSD, fan vb. için bir tarafı 6 pinli, diger tarafında ise SATA kablosunda (2 adet kablo olmalı) 4 soket, molex kablosunda ise (1 adet kablo) 4 adet 4 pin molex soketi, 1 adet de artık kullanilmayan disket sürücü soketi olmalı.
Son olarak 1 sorum daha var.PCI-e yani ekran kartı kısmını takarken 6+2 birleştirip 8 pin olarak ekrana kartına taktım diğer geriye kalan 8 pin için aynı kabloda yer alan diğer 6+2 yi mi takmam gerek yoksa yeni bi kablo dahamı çekmem gerek?

@Emretopaloglu ekran kartı modeli nedir? Yüksek güç tüketen bir kart ise iki kablo çekmeniz daha sağlıklı olur.
Red Devil Rx7800xt modelini aldım garanti olsun diye iki kablo çektim ama uç kısımda ek olan kabloda görüntü açısından biraz bozdu yapacak bişey yok önemli olaran görselden çok performan dedim kafaya takmıyorum :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı