MSI Mag B550 Tomahawk ARGB kontrol edemiyorum

FreiSeele

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba millet, yeni sistem topladım ve ARGB'leri kontrol edemiyorum. Tüm fanların ışıkları yanıyor ve çalışıyor fakat ne kasa üzerindeki Mystic Light tuşundan ne de program üzerinden renklerini değiştiremiyorum. MSI Dragon Center sadece anakartımı görüyor, ne sıvı soğutma ne de kasa fanlarını kontrol edemiyorum JRGB slotuna bağlı olmalarına rağmen. Yardımcı olursanız sevinirim.

Kasa: MSI gungnir 110M.
Anakart: MSI Mag B550 Tomahawk.
Sıvı soğutma: MSI Mag coreliquid 360R.

Son düzenleyen: Moderatör:
Birincisi o kasa ARGB fanlara sahip değil, MSI'ın "Auto-RGB" diye adlandırdığı içerisinde kendi devresinin olduğu ancak anakart ile senkronize olarak kullanamadığın fanlara sahip bir kasa, kasadaki fanları anakart ile kontrol edemezsin, bu cepte.
İkincisi ise sıvı soğutucunun pompasının üstündeki ışık ve o sıvı soğutucunun dahili fanları ARGB, yani sen onu JRGB'ye takamazsın, çünkü o RGB girişi, ARGB değil. ARGB ve RGB farklı şeyler, ARGB portu MSI anakartlarda JRAINBOW olarak geçer.
Eklemem gereken başka bir şey ise Mystic Light'ta sadece anakartının gözükmesi normal, çünkü ARGB girişlerine takıyorsun fan veya LED şeritleri, sıvı soğutucu veya kasa ayrı olarak gözükmez.

Sıvı soğutucunun ARGB splitter kablosunu anakartındaki 2 adet JRAINBOW portundan birine bağlı olduğuna emin ol, sonra da Dragon Center içindeki Mystic Light'a gir, LED seçme yerinden hangi JRAINBOW portuna taktıysan onu seç ve bir efekt belirle, sonrasında da Uygula tuşuna bas.
Eğer herhangi bir yanlışlık yapmadıysan bu söylediklerimle ARGB olan sıvı soğutucu ve onun dahili fanlarını kontrol edebilmen gerek.

Merhaba millet, yeni sistem topladım ve ARGB'leri kontrol edemiyorum. Tüm fanların ışıkları yanıyor ve çalışıyor fakat ne kasa üzerindeki Mystic Light tuşundan ne de program üzerinden renklerini değiştiremiyorum. MSI Dragon Center sadece anakartımı görüyor, ne sıvı soğutma ne de kasa fanlarını kontrol edemiyorum JRGB slotuna bağlı olmalarına rağmen. Yardımcı olursanız sevinirim.

Kasa: MSI gungnir 110M.
Anakart: MSI Mag B550 Tomahawk.
Sıvı soğutma: MSI Mag coreliquid 360R.
Hocam rtx3070 bekliyordunuz alabildiniz mi ?

Birincisi o kasa ARGB fanlara sahip değil, MSI'ın "Auto-RGB" diye adlandırdığı içerisinde kendi devresinin olduğu ancak anakart ile senkronize olarak kullanamadığın fanlara sahip bir kasa, kasadaki fanları anakart ile kontrol edemezsin, bu cepte.
İkincisi ise sıvı soğutucunun pompasının üstündeki ışık ve o sıvı soğutucunun dahili fanları ARGB, yani sen onu Jrgb'ye takamazsın, çünkü o RGB girişi, ARGB değil. ARGB ve RGB farklı şeyler, ARGB portu MSI anakartlarda jraınbow olarak geçer.
Eklemem gereken başka bir şey ise Mystic Light'ta sadece anakartının gözükmesi normal, çünkü ARGB girişlerine takıyorsun fan veya LED şeritleri, sıvı soğutucu veya kasa ayrı olarak gözükmez.

Sıvı soğutucunun ARGB splitter kablosunu anakartındaki 2 adet jraınbow portundan birine bağlı olduğuna emin ol, sonra da Dragon Center içindeki Mystic Light'a gir, LED seçme yerinden hangi jraınbow portuna taktıysan onu seç ve bir efekt belirle, sonrasında da uygula tuşuna bas.
Eğer herhangi bir yanlışlık yapmadıysan bu söylediklerimle ARGB olan sıvı soğutucu ve onun dahili fanlarını kontrol edebilmen gerek.

Hocam şu an Dragon Center'dan mystic sekmesinde all seçip yaptığımda işlemci üzeri-sıvı soğutucu fanları ve anakartın RGB'lerini kontrol edebiliyorum ama kasanın kendi fanları sabit renkte ve kasadaki Mystic Light tuşu hala çalışmıyor.
Hocam RTX3070 bekliyordunuz alabildiniz mi?

O kadar yükün altına girmişken 3080 alayım dedim, GameGaraj'dan Palit gamerock aldım Palit hiç içime sinmese de el mahkum stoklar ve fiyatlardan dolayı kumar oynadım ona yöneldim umarım pişman olmam.

Hocam şu an Dragon Center'dan mystic sekmesinde all seçip yaptığımda işlemci üzeri-sıvı soğutucu fanları ve anakartın RGB'lerini kontrol edebiliyorum ama kasanın kendi fanları sabit renkte ve kasadaki Mystic Light tuşu hala çalışmıyor.

O kadar yükün altına girmişken 3080 alayım dedim, GameGaraj'dan Palit gamerock aldım Palit hiç içime sinmese de el mahkum stoklar ve fiyatlardan dolayı kumar oynadım ona yöneldim umarım pişman olmam.
Dostum dediğim gibi kontrol edememe sebebin kasanın dahili fanlarının yazılım ile kontrolü yok, o ARGB değil, Auto-RGB, sitesinden de bakabilirsin.
1604769498601.png

Kasanın üstündeki de ışık değiştirme tuşu öylesine konulmuş bir tuş olabilir, bağlantısı var mı kasanın içerisinden bak bakalım.

Onu kabullenebilirim bir nebze ama tuşu çözmem gerek ya, sanmıyorum öylesine konulmuş olacağını videoda kullanımı bile gösteriliyor.Program üzerinden değişiyorsa diğer fanlar tuşa da uyarlanamaz mı?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Onu kabullenebilirim bir nebze ama tuşu çözmem gerek ya, sanmıyorum öylesine konulmuş olacağını videoda kullanımı bile gösteriliyor.Program üzerinden değişiyorsa diğer fanlar tuşa da uyarlanamaz mı?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Program üzerinden değişmiyor, MPG GUNGNIR 110M modelindeki fanlar yazılım ile kontrol edilemiyor, videoda gösterilen model MPG GUNGNIR 110R olabilir, R olan modeldeki fanlar ARGB olduğu için yazılım ile kontrol edilebiliyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı