Çözüldü MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi kırmızı ve sarı ışık ne anlama geliyor?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Yağız31

Decapat
Daha fazla  
Bilgisayar parçalarım bugün geldi ve birleştirdim. Ancak açtığım zaman monitöre ekran gelmiyor ve anakartta sarı ve kırmızı ışık yanıyor. Bunun anlamı nedir ve nasıl çözerim? Yardımcı olur musunuz?

Anakart: MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi.

Çözüm
Kırmızı CPU Sarı Bellekler ifade ediyor. Anakart CMOS resetleyin, arka güç kablosunu söküp tornavida ile iki pine temas edin 5 saniye.
Kırmızı CPU Sarı Bellekler ifade ediyor. Anakart CMOS resetleyin, arka güç kablosunu söküp tornavida ile iki pine temas edin 5 saniye.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2023-06-27 190720.jpg
    Ekran görüntüsü 2023-06-27 190720.jpg
    85,6 KB · Görüntüleme: 411
Çözüm

1 saat ban almıştım hocam geciktim. Dediğiniz şeyi yaptım CMOS pilini çıkardım biraz bekleyip taktım olmadı sonra RAM'leri yanlış yere taktığımı fark ettim 2 ve 4E taktım şu an BIOS ekranı geldi ama hâlâ bellek ışığı yanıyor. Galiba EXPO profil falan ayarlamadığımdan değil mi?

1 saat ban almıştım hocam geciktim. Dediğiniz şeyi yaptım CMOS pilini çıkardım biraz bekleyip taktım olmadı sonra RAM'leri yanlış yere taktığımı fark ettim 2 ve 4E taktım şu an BIOS ekranı geldi ama hâlâ bellek ışığı yanıyor. Galiba EXPO profil falan ayarlamadığımdan değil mi?
BIOS güncel değilse 7D75v16 sürümüne güncelleyin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı