MSI MAG Forge 101m kasa fanı yanmıyor

Baran Çelik1

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, kasam MSI MAG Forge 101m. Anakartım Gigabyte B450M S2H V2 ve Akasa Flexa P5 fan çoklayıcı kullanıyorum. Size sorum şu: Ben sistemimi dün kendim montajladım ve fan çoklayıcıyı SYS fan portuna bağladım. Sonra fan çoklayıcıdaki 4 pin olan girişe kasanın egzoz fanını bağladım. Diğer girişlere de diğer fanları bağladım ama bir takım sıkıntılar yaşıyorum. Mesela kasamın ön en üst fanının ışığı yanmıyor ve kasamın fanları renk değiştirmiyor. Sizce neden böyle bir sorun yaşıyorum ve bir çözümü var mı? Cevaplarınız için teşekkürler

Son düzenleme:
Merhaba, kasam MSI MAG Forge 101m. Anakartım Gigabyte B450M S2H V2 ve Akasa flexa P5 fan çoklayıcı kullanıyorum. Size sorum şu: Ben sistemimi dün kendim montajladım ve fan çoklayıcıyı SYS fan portuna bağladım. Sonra fan çoklayıcıdaki 4 pin olan girişe kasanın egzoz fanını bağladım. Diğer girişlere de diğer fanları bağladım ama bir takım sıkıntılar yaşıyorum. Mesela kasamın ön en üst fanının ışığı yanmıyor ve kasamın fanları renk değiştirmiyor. Sizce neden böyle bir sorun yaşıyorum ve bir çözümü var mı?

3 pinlik girisleri kasanin RGB kontrolcusune bagladin mi?

Merhaba kasamın direk geldiği gibi rgb kontrolcüsünde 3 (belki de 4 tam hatırlamıyorum) tane fan kablosu takılıydı fakat rgb kontrolcüden gelen bir kabloyu anakartıma bağlamadım yer yoktur diye küçük 3 pinli bir kabloydu
Bide kasamın fanları aşırı ses çıkartıyor fan hızlarını ayarlayabilir miyim

Merhaba kasamın direk geldiği gibi RGB kontrolcüsünde 3 (belki de 4 tam hatırlamıyorum) tane fan kablosu takılıydı fakat RGB kontrolcüden gelen bir kabloyu anakartıma bağlamadım yer yoktur diye küçük 3 pinli bir kabloydu.

Bir de kasamın fanları aşırı ses çıkartıyor fan hızlarını ayarlayabilir miyim?

2 pinlik bir kablo var mı kontrolcude varsa kasanin reset tusuna bagla reset tusuyla kontrol et.

2 pinlik bir kablo var mı kontrolcude varsa kasanin reset tusuna bagla reset tusuyla kontrol et.

Merhaba sıkıntı çözüldü öndeki en üst fanın RGB bağlantısı yapılmamış yaptım sıkıntı yok teşekkürlerç ama size bir sorum daha var ben Akasa flexa P5 fan çoklayıcısını kullanıyorum ve bağlantıları şu şekilde yaptım fan çoklayıcıyı ankarttaki SYS fan portuna bağladım. Sonra çoklayıcıdaki 4 pinli olan girişe kasanın egzoz fanını bağladım sonra çoklayıcının diğer girişlerine de diğer ön fanları bağladım sizce bağlantıyı doğru yapmış mıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı