Çözüldü MSI MAG M100A fan kontrolü nasıl yapılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Yer
Hatay, Antakya
Merhaba, arkadaşım bu kasayı aldı, sistemi kurup çalıştırdık ama kasadaki fanların ışıklarını yakıp söndüren tuş çalışmıyor çünkü 2 pinli üzerinde LED yazan kabloyu boş bıraktık. Bir de kasa üzerindeki 4 fan da birbirine Molex'le bağlı, Molex'lerin içinde 2 pin dolu 2 pin boş. Bizde PSU'dan bir Molex ekledik çalışması için.
1) Fanların ışıklarını kapatıp açmak için 2 pin girişi nereye takacağız (Power LED, HDD LED gibi ince uzun giriş)?
2) Fanların hızlarının kontrolü için anakarta nasıl bağlayacağız?

Çözüm
Merhaba, arkadaşım bu kasayı aldı, sistemi kurup çalıştırdık ama kasadaki fanların ışıklarını yakıp söndüren tuş çalışmıyor çünkü 2 pinli üzerinde LED yazan kabloyu boş bıraktık.
1) Fanların ışıklarını kapatıp açmak için 2 pin girişi nereye takacağız (Power LED, HDD LED gibi ince uzun giriş)?
2) Fanların hızlarının kontrolü için anakarta nasıl bağlayacağız?
Ben sana o kablonun ne olduğunu söyleyeyim. MSI muhtemelen M100A'dan o tuşu kaldırmaya üşendi, M100R ile aynı çünkü bu kasa. Sadece onun fanları ARGB, bunun fanları Auto-RGB. Sırf bu farktan ötürü önde bulunan tuşu ve o tuşun kablosunu sökmek yerine o haliyle bırakıp sadece fanlarını değiştirip yeni kasa olarak isimlendirmiş.

Çünkü ürünün resmi sitesine baktığımızda LED tuşunun hiçbir işlevinin olmadığını MSI belirtmiş zaten.

Yani o tuş ile işiniz olmadığı için 2 pin switch de boşta kalacak.

Nihayet taşlar yerine oturdu.

Screenshot_2022-11-10-14-51-48-451-edit_com.android.chrome.jpg
Benim kasanın öndeki 3 fanını da molex ile bağlamışlar sadece, sürekli son hızda dönüyorlar. Ben de bir tanesini anakartın sys_fan kısmına taksam mesh kasa olduğu için bu soğuk havalarda tek fan iş yapar diye düşündüm. Teşekkür ederim yardım için. ☺️
Siz de fan çoklayıcı alıp, anakarta tüm fanları bağlayabilirsiniz. Ortalama 50 tl gibi bir fiyatı var.

Kasayı ne kadara aldınız bilmiyorum ama yakın fiyatlarda Dark Maxima V12 var ve gerek iç hacim, gerek ARGB ve gerek fiyat performans olarak daha başarılı bir kasa.
Çok teşekkürler, kasa arkadaşımın olduğu için iletirim kendisine artık nasıl isterse ya böyle kullanır ya da iade edip başka bir kasa bakarız. Kasayı da 1.080 tl gibi bir fiyata aldık Vatan'dan.

Siz de fan çoklayıcı alıp, anakarta tüm fanları bağlayabilirsiniz. Ortalama 50 tl gibi bir fiyatı var.
Yanlış bir şey yapıp parçalara zarar vermeyeyim? Fan çoklayıcıyı anakarttaki sys_fan kısmına mı takacağım? Ve 2-3 tane fan birden takarsam hepsine gücü yeter mi anakarttaki 3 pinli tek çıkışın?

Yanlış bir şey yapıp parçalara zarar vermeyeyim? Fan çoklayıcıyı anakarttaki sys_fan kısmına mı takacağım? Ve 2-3 tane fan birden takarsam hepsine gücü yeter mi anakarttaki 3 pinli tek çıkışın?
Ben de forumdaki diğer arkadaşların yönlendirmesiyle öyle yapmıştım. Şu an kasadaki 3 fan da anakarttaki tek çıkışa bağlı bir sorun olmadı.
Benim aldığım buydu:

Ben de forumdaki diğer arkadaşların yönlendirmesiyle öyle yapmıştım. Şu an kasadaki 3 fan da anakarttaki tek çıkışa bağlı bir sorun olmadı.
Benim aldığım buydu:
Hocam kasayı iade ettiniz mi? Ben de aynı kasadan aldıydım ve aynı sorunla karşı karşıyayım. En azından bu RGBleri kapatıp açabiliyor muyum?

Hocam kasayı iade ettiniz mi? Ben de aynı kasadan aldıydım ve aynı sorunla karşı karşıyayım. En azından bu RGBleri kapatıp açabiliyor muyum?
Hayır iade etmedim hâlâ aynı şekilde kullanıyorum. Öndeki iki canın ledlerini kapatıp değiştirebilirsin o da kasanın üstündeki tuşla USB girişlerinin ordaki tuş.

Hayır iade etmedim hâlâ aynı şekilde kullanıyorum. Öndeki iki canın ledlerini kapatıp değiştirebilirsin o da kasanın üstündeki tuşla USB girişlerinin ordaki tuş.
Nasıl hocam? Ben denedim de olmadı. Bu arada şu LED kablosunu herhangi bir yere bağlamadım, bendeki MSI Pro H610M-E anakartta takacak port bulamadım. Kasaya mı takacağız?

Nasıl hocam? Ben denedim de olmadı. Bu arada şu LED kablosunu herhangi bir yere bağlamadım, bendeki MSI Pro H610M-E anakartta takacak port bulamadım. Kasaya mı takacağız?
Bu konuyu inceler misiniz? Yanlış hatırlamıyorsam bu devreden vardı kasada. Yukarıdaki linki attığım çoklayıcıdan aldınız mı 3'lü olandan?

Düzenleme: kardeşim kusura bakma konuyu inceleyince fark ettim. 100R hakkında konuşuyoruz.
Kendi kasam 100A, konudaki kasa 100R pardon.
100A hakkında konuşuyoruz sandım.
Doğru sizin kasada (100R) o tuş işlevsiz, ledler sürekli sabit kalıyor. İade etmedik hâlâ öyle kullanıyor.

Son düzenleme:
Bu konuyu inceler misiniz? Yanlış hatırlamıyorsam bu devreden vardı kasada. Yukarıdaki linki attığım çoklayıcıdan aldınız mı 3'lü olandan?

Düzenleme: kardeşim kusura bakma konuyu inceleyince fark ettim. 100R hakkında konuşuyoruz.
Kendi kasam 100A, konudaki kasa 100R pardon.
100A hakkında konuşuyoruz sandım.
Doğru sizin kasada (100R) o tuş işlevsiz, ledler sürekli sabit kalıyor. İade etmedik hâlâ öyle kullanıyor.
Anladım hocam, o zaman 100A kasamdaki fanların ledlerini kontrol edemiyoruz. Keşke o detayı göz önünde bulundurarak sipariş verseydim. Teşekkürler hocam bu arada.

Anladım hocam, o zaman 100A kasamdaki fanların ledlerini kontrol edemiyoruz. Keşke o detayı göz önünde bulundurarak sipariş verseydim. Teşekkürler hocam bu arada.
Ben de sonradan fark etmiştim, kasayı topladıktan sonra ama arkadaşım ledlerin sürekli açık olmasından rahatsız olmayacağını belirtince iade etmedik.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı