MSI MAG X670E Tomahawk anakart aşırı ısınıyor

oğuzhan yücel

Hectopat
Daha fazla  
1752401658481.png

1752401621855.png

MSI MAG X670E Tomahawk anakartım resimdeki yeri aşırı derecede ısınıyor, kısa bir sürede el değmeyecek seviyelere ulaşıyor. Bu anakartı kullananlarda da böyle mi? Sistemi yeni topladım, mavi ekran ve yeniden başlatma problemi oluyor PC açtıktan 30-45 dakika sonra.

Bahsettiğiniz yer chipset.

HWiNFO gibi bir programla kontrol ettiniz mi sensörleri?

Örnek:

HWiNFO64_Y0bzgMWilQ.png

Bende genelde bu civarlarda seyrediyor bu yaz sıcaklarında.
Tabii ne yaptığınıza göre de değişir.
Aslında Tomahawk serisi stabilite ve soğutma konularında oldukça başarılıdır.
Attığınız görseldeki chipset kısmına PC çalışırken hiç dokunmadım.

Diyelim ki 45-50 °C bir sıcaklık var dokunduğunuz yüzeyde. Metal yüzey çok sıcak hissedilir çünkü ısıyı hızla iletir. Kısa süre dokunabilirsiniz belki ama bir süre sonra çekmek gerekir. Plastik veya ahşap gibi değil yani.

Chipset sıcaklığını bir kontrol edin derim. Anormal bir sıcaklıkla karşılaşabilirsiniz.

Bahsettiğiniz yer chipset.

HWiNFO gibi bir programla kontrol ettiniz mi sensörleri?

Örnek:

Eki Görüntüle 2533744

Bende genelde bu civarlarda seyrediyor bu yaz sıcaklarında.
Tabii ne yaptığınıza göre de değişir.
Aslında Tomahawk serisi stabilite ve soğutma konularında oldukça başarılıdır.
Attığınız görseldeki chipset kısmına PC çalışırken hiç dokunmadım.

Diyelim ki 45-50 °c bir sıcaklık var dokunduğunuz yüzeyde. Metal yüzey çok sıcak hissedilir çünkü ısıyı hızla iletir. Kısa süre dokunabilirsiniz belki ama bir süre sonra çekmek gerekir. Plastik ev ahşap gibi değil yani.

Chipset sıcaklığını bir kontrol edin derim.

Sıcaklıklar normal fazla değil kontrol ettim normal garantiye de yolladım bir sorun çıkmadı ama PC hala yeniden başlatma ve mavi ekran sorunu veriyor boşta bile 45 dakika sonra yeniden başlatıyor ya da mavi ekran veriyor normal o zaman chpiset yerinin sıcaklığı el değmeyecek kadar sıcak olduğu için problem mi var diye acaba demiştim.

E model anakartlarda iki adet Chipset yongası olduğu için biraz ısınması normal. Bir alt modeli X670E Gaming Plus var bende de, iyi havalandırmalı bir kasada boşta 41 derece.

Mavi ekran sorununu biraz daha detaylı analiz konusunda çözebileceğini düşünüyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı