Çözüldü MSI MAG Z390 XMP açıkken donma ve mavi ekran hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Elrodin

Decapat
Öncelikle hepinize selamlar olsun,

Güncel bir sistemim var ancak XMP profili aktif ettiğim zaman belli bir süre sonra donma ( kilitlenip kalma ) veya mavi ekran hatası yiyorum. Sistemde kullandığım Windows eski sistemimde kullandığım Windows olduğu için belki yazılımsal bir sıkıntı olabilir diye sıfırlıyorum.

XMP konusunda deneyimli olan dostlarım bu sorunun kaynağı ne olabilir? Power supply bile aklıma geldi. Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ediyorum. (XMP için konular ve çok değerli videolar var ancak uyumlu bir sistemde neden böyle tepki verdiğini sorusuna cevap bulamadım.)

Not : XMP kapalı game boost açık halde donma ve hata yaşamıyor.

Sistem
Anakart : MSI MAG Z390 TOMAHAWK
İşlemci : Intel i7 9700K
RAM : 16 GB G.SKILL SNIPER X 3.000 MHZ 1.35v
PSU : GIGABYTE 800w

Çözüm
2933 MHz ile tüm sıkıntılar geçti deyip akabinde tekrar sıkıntı yaşadım demişsin. Tek bir oyundan kaynaklı sıkıntı yaşanıyorsa bu oyunla alakalıdır. RAM'i 67 MHz düşük kullanmak gözle görülür derecede fark yaratmaz.

Tek oyunda bu sıkıntıyı yaşadıktan sonra elimdeki tüm oyunları denemeye başladım, 3. ve 4. oyunda da aynı sıkıntıyı yaşadım. Söylemimde hata yapmışım. Tüm sıkıntılarımın geçtiğini söylememin sebebi son ana kadar hiçbir sıkıntı yaşamamış olmamdı. XMP profilini kapatıp manuel olarak ayarlarımı yaptığımda Blue screen sorunum çözüldü. Şu anda RAM'lerim 3000MHz de ve sorunsuz çalışıyor. İlginiz için teşekkür ediyorum.
BIOS'u güncelleyin ve bellekleri dımmb2 ve dımma2 slotlarına monte ettiğinizden emin olun.

Merhaba, öncelikle cevabınız için çok teşekkür ediyorum. RAM'ler DIMM A2 ve DIMM B2'de takılmış halde. Format sonrasında bu sorunum çözüldü diyebilirim ancak başka bir biçimde aynı sorun karşıma çıkmaya devam ediyor. BIOS güncellemesini henüz yapmadım ancak RAM'lerin (düşürdüğüm MHz hızını tam hatırlamıyorum yanlış ise kusura bakmayın) 3000 MHz'nin bir alt seçeneği 2933 MHz konuma aldığımda çoğu program ve oyunlarda sıkıntılarım geçti. Geçen günlerde Star Wars: Battlefront 2'yi yükledim ve 15 dakika sonunda mavi ekran hatası ile karşılaştım tekrar denedim ve bu tekrar oldu. Diğer oyunlarda böylesi bir sorunla karşılaşmıyorum. Hard disklerimi kontrol ediyorum bad sector sıkıntısı olabilir mi diye ancak bir sorun çıkmadı henüz. Canımı sıkan acaba RAM'ler hatalımı veya yanlış bir RAM seçimi mi yaptım. Çok fazla hakim olmadığım bir konu olduğu için tekrardan bu sorunumu paylaşmak istedim RAM MHz'lerimi tam gücü ile kullanamamak beni mutsuz ederken bu hatalar beni iyice yerin dibine çekti. Şimdiden bilgilendirmeniz için teşekkür ediyorum.

2933 MHz ile tüm sıkıntılar geçti deyip akabinde tekrar sıkıntı yaşadım demişsin. Tek bir oyundan kaynaklı sıkıntı yaşanıyorsa bu oyunla alakalıdır. RAM'i 67 MHz düşük kullanmak gözle görülür derecede fark yaratmaz.

Tek oyunda bu sıkıntıyı yaşadıktan sonra elimdeki tüm oyunları denemeye başladım, 3. ve 4. oyunda da aynı sıkıntıyı yaşadım. Söylemimde hata yapmışım. Tüm sıkıntılarımın geçtiğini söylememin sebebi son ana kadar hiçbir sıkıntı yaşamamış olmamdı. XMP profilini kapatıp manuel olarak ayarlarımı yaptığımda Blue screen sorunum çözüldü. Şu anda RAM'lerim 3000MHz de ve sorunsuz çalışıyor. İlginiz için teşekkür ediyorum.

Çözüm
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı