Çözüldü MSI MAG Z490 Tomahawk ile i5 6500 uyumulu mu?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

LosW1ath

Hectopat
Merhaba arkadaşlar. Şu an B150 M3 ve Intel i5 6500 Sistemim var. Yavas yavas yükseltmeye calısıyorum.
Seasonic Focus Plus 850W 80+ Gold alarak başladım vs. Neyse, bunun konuyla alakası yok :)
MSI MAG Z490 Tomahawk almayı düşünüyorum ama işlemciyi 2 ay sonra alacağım.
Şimdi, halihazırda kullandığım i5 6500'ü bu anakarta takabilir miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sadece anakarta mı? İyiymiş :D.
Bence o rakam çok fazla. B550-A Pro gibi bir anakart yetecektir, yine de daha üstün olsun dersen B550 Tomahawk al. Artan parayı da soğutucuya verirsin, Galahad 360 falan alırsın.
Eğerki derseniz bu @Hamza Ensar Sağlam arkadaşın önerdiği b550 gaming plus'daniyi ve ileride sorun yaşamazsın haklısınız bunu alıp dediğiniz soğutucuyu alırım mantıklı geldi. Zaten kasamıda değişmem gerekiyor diye düşünüyorum. Şuan bu var sizce değişmelimiyim?

Eğer ki derseniz bu @Hamza Ensar Sağlam arkadaşın önerdiği B550 GAMING Plus'daniyi ve ileride sorun yaşamazsın haklısınız bunu alıp dediğiniz soğutucuyu alırım mantıklı geldi. Zaten kasamıda değişmem gerekiyor diye düşünüyorum. Şu an bu var sizce değişmeli miyim?

Benim önerdiğim daha sağlam. Ama tabii siz bilirsiniz.

Ben de a Pro serisini pek önermiyorum. Hem sıkıntı yaşayan arkadaşım var. Hem de bir yerde kalitesiz komponentler kullanıldığını gördüm.
Bu ideal o halde.

Bu ideal o halde.

Evet idealdir. Ama bütçeniz yetiyor ise bunu almanız en doğrusu olacaktır.

Hem de bir yerde kalitesiz komponentler kullanıldığını gördüm.
Aksine A-Pro serisi Tomahawk seviyesinde kaliteli komponent kullanıyor.

Bu arada arkadaşa 2000 liralık anakart önermek kolay, kasası takoz :). O kasa değişmeli, üstüne de ya iyi seviye bir hava soğutma ya da 360'lık AIO gelmeli. O yüzden anakarta çok yüklenmek mantıklı olmaz, bütçe sınırsız değil sonuçta. Bana soracak olursan XPG Battlecruiser ve B550-A Pro alınıp üstüne de SE-207-XT veya Galahad 360 alınmalı. Hatta RGB istenmiyorsa kasa P500A yapılıp soğutucu da LF360 yapılabilir.

Aksine A-Pro serisi Tomahawk seviyesinde kaliteli komponent kullanıyor.

Bu arada arkadaşa 2000 liralık anakart önermek kolay, kasası takoz :). O kasa değişmeli, üstüne de ya iyi seviye bir hava soğutma ya da 360'lık AIO gelmeli. O yüzden anakarta çok yüklenmek mantıklı olmaz, bütçe sınırsız değil sonuçta. Bana soracak olursan XPG Battlecruiser ve B550-A Pro alınıp üstüne de SE-207-XT veya Galahad 360 alınmalı. Hatta RGB istenmiyorsa kasa P500A yapılıp soğutucu da LF360 yapılabilir.

Evet haklısınız kasa değişmeli.

@LosW1ath sen bu konunun daha fazla sapmaması açısından anakart, soğutucu ve kasa önerisi için toplam bütçesiyle ayrı konu aç, @Hamza Ensar Sağlam, @BerkayZ87 ve beni etiketle, orada ayrıca öneri yapar konuşuruz. Kasa ve soğutucu için bütçeye ekleme de yapmış olursun öneriler daha net olur.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı